Σήμερα θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα Dj-lives στην Αθήνα. Ο David Guetta έρχεται ( ελπίζω ) ορεξάτος, για να μας παρουσιάσει ένα δυνατό session και να ευχαριστηθούμε από κοντά τις επιτυχίες του. Το Beat-Town ετοίμασε ένα αφιέρωμα για να διαβάσετε μερικά πράγματα γύρω από τον ίδιο και τα κομμάτια που θα απολαύσετε σήμερα το βράδυ. Ποια τραγούδια επιβάλλονται για τα Mp3 σας, πώς ξεκίνησε την καριέρα του και πολλά άλλα σ’ ένα special αφιέρωμα.

.

Στοιχεία/Γεγονότα γύρω από την ζωή του David Guetta (πηγή: Wikipedia, Last FM και Beat-Town):

– Γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1967 στο Παρίσι

– Είναι παντρεμένος με την Cathy και έχουν δύο παιδιά

– Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 ήταν Dj σε διάφορα clubs της Γαλλίας

– Μέχρι να κάνει το μεγάλο μπαμ, έπαιζε σε διάφορα gay clubs της Γαλλικής πρωτεύουσας, όπως και ο συνάδελφος Laurent Garnier

– Θεωρείται από τους pioneers και πρωτεργάτης της Γαλλικής House, με αποκορύφωμα το «Up & Away» του 1994

– Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα ιστορικά events, στα οποία έκλεινε συνεργασίες με τεράστια ονόματα εκείνης της εποχής ( Roger Sanchez, David Moralez κ.α. )

– Η άνοδος της Γαλλικής night-life τον βοήθησε στο επαγγελματικό του ξεκίνημα σχετικά με την δημιουργία δικής του μουσικής

– Μαζί με άλλους συνεργάτες δημιούργησαν την δισκογραφική εταιρία Gum Productions

– Από αυτήν την εταιρία βγήκε το 2002 και το πρώτο του album , με τον τίτλο «Just A Little More Love»

– Μετά την αναπάντεχη επιτυχία με 250,000 αντίτυπα, ακολουθεί το «Love Don’t Let Me Go» που γίνεται ευρωπαϊκό hit. Το συγκεκριμένο κομμάτι είχε τεράστια ανταπόκριση από το ελληνικό κοινό εκείνη την εποχή.

– Ακολουθούν τρεις δίσκοι τα επόμενα επτά χρόνια και η επιτυχημένη compilation σειρά «Fuck Me I’m Famous»

– Ο τίτλος αυτών των compilations προέρχεται από τα ιστορικά shows που έκανε στην Ibiza, κάτι που βοήθησε και στις πωλήσεις αυτών remix- δίσκων, αφού έγιναν χρυσοί!

– Σε εκείνες τις live εμφανίσεις ακούστηκε για πρώτη φορά το «Just for One Day», που χρησιμοποιεί το sample του τραγουδιού «Heroes» του David Bowie. Με αυτό καταφέρνει να προσελκύσει το mainstream κοινό της Αγγλίας.

– Το 2007 κυκλοφορεί το «Pop Life», που παίρνει εκπληκτικές κριτικές από κριτικούς και fans.

– Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε το 2009 με το «One Love». Η κίνησή του να ενώσει R&B καλλιτέχνες με ηλεκτρονικά beats αποδείχθηκε πανέξυπνη, αφού για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε δύσκολα markets όπως π.χ. τα charts της Αμερικής.

– Ούτε λίγο, ούτε πολύ το «One Love» ντεμπούταρε στα charts 24 διαφορετικών χωρών.

– To 2009 πήρε την τρίτη θέση στην ψηφοφορία «Top 100 Djs» που γίνεται κάθε χρόνο από το πιο μεγάλο και ιστορικό Dance/House περιοδικό DJ Magazine

– Στην περίοδο 2006 – 2010 αναδείχθηκε πέντε φορές νικητής σε διάφορα βραβεία, με αποκορύφωμα το φετινό Grammy για το καλύτερο Remixed Recording ( Non-Classical )

.

Δισκογραφία:

* Τα ‘Fuck Me I’m Famous” είναι  compilations που κυκλοφορούσε καθ όλη την διάρκεια της καριέρας του, με μερικά να συμπεριλαμβάνουν πολύ καλά remixes.

Just a Little More Love ( 2002)

Fuck Me I’m Famous ( 2003 )

Guetta Blaster ( 2004 )

Fuck Me I’m Famous Vol. 2 ( 2005 )

Fuck Me I’m Famous – Ibiza Mix 06 ( 2006 )

Pop Life ( 2007 )

Fuck Me I’m Famous – Ibiza Mix 08 ( 2008 )

Fuck Me I’m Famous – Ibiza Mix 09 ( 2009 )

One Love ( 2009 )

.

Καλύτερα Albums: Θεωρώ πως το «Pop Life» είναι μακράν η καλύτερη δισκογραφική του απόπειρα μέχρι σήμερα. Ένα album που προσωπικά μου έρχεται αμέσως στο μυαλό, όταν σκέφτομαι κλασικούς House δίσκους. Το «One Love» μπορεί να έχει αρκετά πετυχημένα κομμάτια σε αυτή την (νέα) Dance + R&B μουσική κατεύθυνση που δημιούργησε ο ίδιος, αλλά πολύ δύσκολα κοντράρει το φοβερό LP του 2007. ( αναλυτικό review για το «Pop Life» σε αυτό το link )

.

Κομμάτια που πρέπει να ακούσεις:

Love Don’t Let Me Go (Original edit) και το ( David Guetta vs. The Egg Edit)

Love Is Gone

Everytime We Touch

Memories

Sexy Bitch

Just a Little More Love

The World Is Mine ( Antoine Clamaran Remix)

Baby When the Light

Tomorrow Can Wait

When Love Takes Over

One Love

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος