Ένα από τα πρώτα μου άρθρα στο Beat-Town ήταν μία κριτική για τον  δίσκο «This Is It». Όσο ενδιαφέρουσα και αν ήταν η ταινία, δεν μπορούσε με τίποτα να σώσει την μετριότητα του αντίστοιχου μουσικού Best Of album. Το «J Is For Jackson 5» είναι άλλη μία συλλογή ανάμεσα στις άπειρες που έχουν δει τα μάτια μας κατά καιρούς. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι έχει έναν απώτερο σκοπό σαν κυκλοφορία.

.

Με λίγα λόγια, η Motown Records θέλει να παρουσιάσει έναν δίσκο για την οικογένεια, μία tracklist με όλες τις επιτυχίες του γνωστού group Jackson 5 που τους έκαναν αγαπητούς, ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό. Τα περισσότερα και πιο μεγάλα hits βρίσκονται σε αυτό το LP, όπως π.χ. «I Want You Back», «ABC», «I’ll Be There», «My Little Baby» κ.α. Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη δισκογραφική κίνηση να διαφέρει, είναι ότι μετά το δωδέκατο κομμάτι, συμπεριλαμβάνει τέσσερα Karaoke versions από επιτυχίες που ακούστηκαν στην κανονική τους μορφή.  Μία ωραία κίνηση, αφού σίγουρα βοηθάει ακόμα περισσότερο στην εκμάθηση των τραγουδιών, αλλά…

… για να είμαι ειλικρινής , σε κάποιον που έχει ήδη μερικούς Jackson 5 δίσκους στην κατοχή του, δεν θα τον πρότεινα αυτόν. Τα τέσσερα karaoke τραγούδια δεν θα κάνουν  την τρομακτική διαφορά για το παιδί σας ή τον μικρό σας ξάδελφο. Σίγουρα είναι μία όμορφη ιδέα και δεν θα έλεγα πως είναι μία ανούσια προσθήκη για κάποιον που θέλει να φέρει ακροατές νεαρότερης ηλικίας σε επαφή με την πολύ θετική και φιλική μουσική των αδερφών Jackson. Με τόσες συλλεκτικές κασετίνες να υπάρχουν ήδη στην αγορά, δεν νομίζω πως το «J Is For Jackson 5» θα συγκινήσει ιδιαίτερα ένα κοινό που τους γνωρίζει εδώ και αρκετό καιρό. Τουλάχιστον, οι υπεύθυνοι ήταν ειλικρινείς, προϊδεάζοντας τον επίδοξο αγοραστή με μία μικρή ένδειξη στο εξώφυλλο, ότι πρόκειται για ένα CD φτιαγμένο για την οικογένεια και τους μικρούς φίλους.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν:

Tracklist:

1. I Want You Back
2. Zip A Dee Doo Dah
3. The Love You Save
4. ABC
5. 2-4-6-8
6. I’ll Be There
7. Little Bitty Pretty One
8. E-Ne-Me-Ne-Mi-Ne-Moe (The Choice Is Yours To Pull)
9. My Little Baby
10. Corner Of The Sky
11. Dancing Machine
12.Mama’s Pearl
13. I Want You Back (Karaoke)
14. The Love You Save (Karaoke)
15. I’ll Be There (Karaoke)
16. Mama’s Pearl (Karaoke)

ABC

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος