Τον τίτλο για το καλύτερο εξώφυλλο του 2010 για μένα το έχει πάρει ήδη. Σαν σωστός comic fan, εννοείται πως δεν μπορώ παρά να παινέψω τους τρεις φοβερούς rappers της Wu-Tang Clan που ανέθεσαν την δημιουργία τού στον Chris Bachalo ( Marvel Comics). Αυτό που μ’ ενδιαφέρει όμως, είναι, τι κρύβεται μουσικά πίσω από τους super ήρωες που απεικονίζονται σε αυτό το CD?

.

Η αρχή γίνεται με προσεγμένο λυρισμό, με τον Ghostface Killah και Raekwon να ανακοινώνουν την έναρξη στο «Criminology 2.5». 100% Ghostface – στυλάκι και από άποψη παραγωγής, με το πολύ ενδιαφέρον «Mef VS Chef » να παίρνει την σκυτάλη παρουσιάζοντας δυνατές ατάκες. Οι ακροατές που ψάχνονται για τα rhymes τέτοιου είδους καλλιτεχνών θα νιώθουν πως βρίσκονται στο σωστό μέρος, αφού παίρνουν μια γερή Wu Tang – δόση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μέχρι το «Smooth Sailing Remix» δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα με τα beats όσο θα περίμενα. Δεν πρόκειται για κακά τραγούδια, απλά οι τρεις rappers υπερτερούν απέναντι στους παραγωγούς όσον αφορά την απόδοσή τους.

Αλλαγή σκηνικού με το «Our Dreams», ένα καλό κατά την άποψη μου single, που χρησιμοποιεί με έξυπνο τρόπο το sample του Michael Jackson. Μα πάνω απ’ όλα χάρηκα το γεγονός, ότι Method Man, Ghostface και Raekwon εμφανίζονται επιτέλους και οι τρεις στο ίδιο track. Από την στιγμή που το συγκεκριμένο CD έχει σαν τίτλο το τρίο αυτό, είχα την απαίτηση να τους ευχαριστηθώ μαζί σε όλα τα κομμάτια. Η γκρίνια μου εξαφανίζεται με το φοβερό «Gunshowers», που συμπεριλαμβάνει τους Inspectah Deck και Sun God. Από τα πιο θετικά τραγούδια, που πείθει τόσο με τα λόγια των καλλιτεχνών, όσο και ηχητικά. Αυτή η άνοδος στην ποιότητα των beats προς την μέση του album, σίγουρα συμβάλει στην καλή εικόνα του όλου project , άμα πάρεις τις δημιουργίες μία μία.

Γιατί σαν σύνολο, ομολογώ ότι έχουμε ένα μικρό θεματάκι. Το χαλαρό «Miranda» το ακολουθούν το πιο σκοτεινό «Youngtown Heist» και το περίεργο «It’s Tha Wu Shit». Και λέω περίεργο, γιατί ναι μεν στην αρχή μου έκανε μια καλή πρώτη εντύπωση, αλλά το refrain είναι υπερβολικά minimal για τα γούστα μου. Αυτό που θέλω να αναδείξω, είναι το πρόβλημα της ομαλής ακρόασης από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι. Μοιάζει σαν να ηχογράφησαν 1ο κομμάτια και δύο skits και τα «πέταξαν» γρήγορα γρήγορα στο ίδιο καζάνι και ό,τι βγει. Ο Method Man είχε πει την τελευταία εβδομάδα ό’τι «πιέστηκαν από την εταιρία τους να το βγάλουν», αλλά…

…30 λεπτά playtime είναι υπερβολικά λίγο. Λίγο για να θεωρηθεί LP, όμως και πάνω από το όριο για να θεωρηθεί από κάποιους ως EP. Αυτή η βιασύνη χαλάει την γενική εικόνα ενός δίσκου που έχει στο επίκεντρο τρία μεγάλα ονόματα της rap σκηνής με αρκετή όρεξη και τέσσερα – πέντε tracks αρκετά διασκεδαστικά. Ακόμα κι έτσι όμως, με έκανε να σκέφτομαι ό’τι σ’ ένα album που πρακτικά ηχογραφήθηκε στο πόδι και άρον άρον, η ποιότητα είναι ανώτερη από πολλά άλλα CD που συναντάμε κατά καιρούς στα δισκοπωλεία. Τo «Wu – Massacre» δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση σε αυτό που παρέπεμπε ο τίτλος και το εξώφυλλο, όμως έχει μέσα στιγμές που έχουν αρκετό βάθος από μόνες τους για αντέξουν στον χρόνο για μεγάλο διάστημα.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Our Dreams», «Gunshowers», «Pimpin’ Chipp», «Miranda»

Tracklist:

01. Criminology 2.5 f. Raekwon & Ghostface Killah
02. Mef vs. Chef
03. Ya Moms (Skit)
04. Smooth Sailing (rmx) f. Ghostface Killah, Method Man & Solomon Childs
05. Our Dreams
06. Gunshowers f. Method Man, Ghostface Killah, Inspectah Deck & Cappadonna
07. Dangerous
08. Pimpin’ Chipp
09. How To Pay Rent (Skit) f. Tracy Morgan
10. Miranda
11. Youngtown Heist
12. Break Breaka (It’s That Wu Shit)

Gunshowers

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος