Άλλο ένα album από έναν πασίγνωστο καλλιτέχνη βγήκε το 2009, άλλο ένα bonus disc ακολουθεί μερικούς μήνες μετά. Μία τακτική που ακολουθείται από πολλούς τραγουδιστές και rappers. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια “ξεπέτα” μπας και τσιμπήσουν από τις πωλήσεις κάτι παραπάνω, αλλά για να μην γίνομαι απόλυτος, υπάρχουν και extra δισκάκια που προσέφεραν σε μεγάλο βαθμό. Το «More Malice» έρχεται παρέα με ένα DVD που συμπεριλαμβάνει διάφορα δωράκια (μία ταινία, making of, κ.α.), αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι η μουσική πλευρά αυτής της κυκλοφορίας.

Το «I Wanna Rock (King G Remix)» δίνει το έναυσμα, μία επίσημη επανέκδοση με τον Jay-Z μέσα. Είναι αρκετά καλό, τίποτα το διαφορετικό ως προς το θέμα της μουσικής, με τα lines του Jigga να προσφέρουν στο κομμάτι. Ο επόμενος τίτλος («Protocol”)  είναι το γνωστό diss με έμμεσους αποδέκτες Lil Wayne και Birdman. Για πολλούς ένα highlight, που είχε κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό. Εάν δεν το κατέχετε ήδη από κάποιο πιο παλιό Mixtape, σας δίνεται η ευκαιρία να το αποκτήσετε σε CD-quality και να ακούτε τις σπόντες προς τους συγκεκριμένους δύο rapper του Νότου (“gangstas don’t kiss we get old and die rich”). Όλα αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά για όσους ψάχνονται έστω και λίγο στο διαδίκτυο και οι πρώτες στιγμές που είναι θετικές, αλλά και πιο φρέσκες, είναι τα «So Gangsta» και «You’re Gonna Luv Me». Το πρώτο είναι ένα ημι-χαλαρό track που προσπαθεί να θυμίσει λίγο g-funk εποχή και το δεύτερο ένα ήρεμο κομμάτι με ψηλό ηλεκτρονικό ήχο.

Μπορεί να μην είναι δημιουργίες που θα μείνουν στην ιστορία του Snoop, όμως σίγουρα είναι καλύτερες από το πρώτο  single που επέλεξε, το «That Tree», όπου συμμετέχει και ο Kid Cudi. Λείπει η δύναμη, το καλό ρεφρέν και γενικώς μετά από δυο-τρεις ακροάσεις θα το βαρεθείτε. Τώρα, γιατί το επέλεξε σαν  promo-κυκλοφορία, μη με ρωτάτε. Το ίδιο ερώτημα θα έθετα και στην περίπτωση του «House Shoes», αφού μου προκαλεί έκπληξη ότι μπήκε μία τόσο ανούσια παραγωγή στον δίσκο. Ανούσια και σαν κίνηση, η επιλογή των υπευθύνων να μπουν κομμάτια όπως το «Gangsta Luv» με ακριβώς το ίδιο version και την ίδια συμμετοχή, όπως και στο κανονικό album. Ή τα βάζεις όλα από το προηγούμενο LP ( όπως το έκανε ο Eminem στο «Relapse Refill» ), ή κανένα. Προσθέστε και το μέτριο G remix του «Pronto» με τον Bun B, ο οποίος είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρων στο σημείο των raps απ’ ότι ο Soulja Boy, αλλά….

…μεγάλη διαφορά δεν θα διακρίνετε. Το ίδιο ισχύει και για το συγκεκριμένο bonus disc του άρθρου, που σου δίνει την εντύπωση πως είναι μία συλλογή από τα αρνητικά τραγούδια που δεν κατάφεραν να μπουν στο κανονικό LP και remixes που είχαν ακουστεί εδώ και καιρό. Προσωπικά, μόνο τις δύο καλούτσικες μουσικές στιγμές που ανέφερα πιο πάνω συγκράτησα, αν και δεν πιστεύω πως έχουν την ποιότητα για να αντέξουν στον χρόνο. Στους φανατικούς υποστηρικτές του Snoop Doggy Dog μπορεί να φανεί πιο αξιόλογο, αν και είναι φως φανάρι πως περισσότερο λόγω του οπτικού υλικού στο DVD κυκλοφόρησε αυτή την Deluxe Edition. Αν το κοιτάξω όμως μόνο σαν πρόσθετη δισκογραφική δουλειά, δύσκολα  θα με έκανε να το αγοράσω, από την στιγμή που το «Malice N Wonderland», τα βγάζει πέρα μια χαρά και χωρίς τα νέα tunes.

Βαθμολογία: 

Κομμάτια που ξεχώρισαν: «So Gangsta», «You’re Gonna Luv Me»

Tracklist:

CD:

1. I Wanna Rock (The Kings G-Mix feat. Jay Z)
2. Protocol
3. So Gangsta (feat. Butch Cassidy) [Explicit]
4. Upside Down (Featuring Nipsey Hussle and Problem)
5. House Shoes
6. That Tree (feat. Kid Cudi)
7. Different Languages (Featuring Jazmine Sullivan)
8. Pronto (G-Mix Featuring Soulja Boy Tell ‘Em and Bun B)
9. Luv Drunk
10. You’re Gonna Luv Me
11. 2 Minute Warning
12. 1800 (Featuring Lil Jon)

DVD:

1. Malice Saves Alice; “2 Minute Warning”
2. Nipsey’s Apartment; “Upside Down”
3. Bad News For Cain; Torture
4. Cains’s Fund-raiser party; “Pronto”
5. Malice Lives; “I Wanna Rock”
6. Making of Malice N Wonderland
7. Malice N Wonderland Trailer


I Wanna Rock (The Kings G-Mix feat. Jay Z)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος