Όταν βλέπω τον τίτλο ενός δίσκου να κουβαλάει απλώς το όνομα του καλλιτέχνη, μου φαίνεται κάπως. Ναι μεν ο τραγουδιστής συνηθίζει να λέει ότι αντιπροσωπεύει τον ίδιο και αυτό που κάνει, αλλά εμένα πάντα μου μοιάζει σαν την εύκολη λύση για να βρουν μία καλή ονομασία. Tο «Watcha Say» ήταν μία εντυπωσιακή δημιουργία , ίσως από τα καλύτερα r&b-pop songs του 2009. Υπάρχει όμως κάτι παραπάνω να ανακαλύψει κανείς σε αυτό το album? Γιατί, εάν αναλογιστώ μερικά snippets που άκουσα, δεν ξέρω εάν μπορώ να φανώ αισιόδοξος….

Η αρχή γίνεται με το γνωστό σε όλους μας «Watcha Say» και τα επόμενα δύο που ακολουθούν κινούνται στο ίδιο μοτίβο. Αυτό δυστυχώς δεν είναι και πολύ θετικό, αφού κομμάτια σαν το «In My Head» βροντοφωνάζουν ότι θέλουν να γίνουν «χαλίφης στην θέση του χαλίφη». Ο J.R. Rotem είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για τον συγκεκριμένο δίσκο, όμως δεν φαίνεται να προσπάθησε και πολύ να προσθέσει διαφορετικά μουσικά στοιχεία. Μπορεί να δημιούργησε μία παραγωγή που όντως τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, αλλά στον ίδιο δίσκο υπάρχουν και τρία-τέσσερα πολύ μέτρια κομμάτια. Το «The Sky Is The Limit» που θα μπορούσε να είναι άνετα διαγωνιζόμενο στην Eurovision,  θα κατατασσόταν στην κατηγορία με εκείνα που ξεχνάς στο αμέσως επόμενο λεπτό. Το «Love Hangover» είναι τόσο pop, που σχεδόν δεν ταιριάζει στο όλο tracklist. Δεν υπάρχουν τραγικές δημιουργίες και σίγουρα μπορείς να βρεις άλλα δυο-τρία κομμάτια, όπως π.χ. το «Encore», που έχει ένα ευχάριστο beat. Η συνολική εικόνα όμως δείχνει έλλειψη ιδεών και μελωδίες που έχουμε ξανακούσει άπειρες φορές.

Όλο αυτό δύσκολα μπορεί να μην επηρεάσει τον νεαρό Jason Derülo, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σ’ έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Ο μόλις 20χρονος Jason Desrouleaux, δεν δείχνει να έχει και το κάτι παραπάνω ώστε να ξεχωρίσει με τα φωνητικά του προσόντα. Στα hooks μπορεί να ακούγεται καλούτσικος, αλλά ως εκεί. Είναι μία R&B φωνή που χρειάζεται την καλή παραγωγή για στήριξη. Δεν την έχει καθ όλη την διάρκεια του album και λογικό είναι να υπάρχουν σημεία όπου χάνεται. Βρίσκεται στην φάση που όταν προσπαθεί κάτι ήρεμο σου θυμίζει έντονα κάποιον συνάδελφό του, όπως στην αρχή του «Blind», που θα έλεγε κανείς ότι ακούει τον Chris Brown και στο refrain τον Ne-Yo.  Γενικώς δεν μπορώ να πω ότι κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον σ’ έναν ολόκληρο CD και απορώ με την επιλογή της εταιρίας του να μην προσθέσει μερικές συμμετοχές άλλων stars.

Το  Jason Derülo είναι δυστυχώς «ο δίσκος  με το «Watcha Say» και για τώρα, ο Jason Derülo θα είναι «εκείνος με αυτό το cool single». Ίσως η δεύτερη προσπάθειά του να είναι πιο θετική. Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, όλοι θα ωφελούνται από την νούμερο ένα επιτυχία, ακόμα και το νέο του τραγούδι, που αν και είναι ένα επίπεδο πιο κάτω, έχει φτάσει το Top 10. Για τους σκληροπυρηνικούς fans του τραγουδιστή, μπορεί να αξίζει να ρίξουν μία ματιά. Τους υπόλοιπους θα τους αφήσει ασυγκίνητους.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Watcha Say», «In My Head», «Encore»

Tracklist:

01. Whatcha Say
02. Ridin Solo

03. In My Head
04. The Sky’s The Limit
05. What If
06. Love Hangover
07. Encore
08. Fallen
09. Blind
10. Queen of Hearts [iTunes Only]

Watcha Say

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος