Σήμερα σκέφτηκα να συνδυάσω το clubbing Saturday με την Μηχανή του Χρόνου. Αντί για την εβδομαδιαία dance/house πρόταση διάφορων hits που ακούγονται αυτή την περίοδο. Μου άρεσε η ιδέα να θυμηθούμε ένα από τα πιο γεμάτα ηλεκτρονικά albums που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια. Ο David Guetta δεν έκανε πάντα τραγούδια με τον Akon, Kid Cudi κ. ά. Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε για τον πολύ δυνατό dance ήχο του και τα κλασσικά club anthems.

Ειδικά στο «Pop Life» υπάρχουν πολλά μεγάλα κομμάτια μαζεμένα, που άλλοι Djs χρειάζονται τρία και τέσσερα albums για να παρουσιάσουν κάτι αντίστοιχο. Έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δύο δίσκους, ο Guetta έφτασε στο ψηλότερο σημείο των μουσικών του εμπνεύσεων το 2007. Άφησε τα fillers στην άκρη και συγκεντρώθηκε 100% πάνω στο στυλ που του ταιριάζει. Όταν μία δισκογραφική δουλειά ξεκινάει πέντε κομμάτια που διεκδικούν με μεγάλη ευκολία μια θέση στην λίστα με ό,τι καλύτερο παρουσίασε η House μουσική σκηνή τα τελευταία δέκα χρόνια, τα λόγια είναι περιττά. Οι παραγωγές του έχουν ιδιαίτερο mainstream feeling, που συγχρόνως σφύζουν από ποιότητα. Σε αυτό δεν κάνει να ξεχάσουμε και την συμβολή των Steve Angelo και Sebastian Ingrosso στα δύο μεγάλα highlights «Baby When The Lights Go Out» και «Everytime We Touch» αντίστοιχα. Ακόμα και όταν βαραίνει ο ήχος, όπως στο «You’re Not Alone», κρατάει την Guetta προσωπικότητα. Η λέξη προσωπικότητα είναι λέξη κλειδί σε αυτό το album, αφού έχει βάλει μία πολύ γερή σφραγίδα σε όλες τις παραγωγές. Αποφεύγει με πολύ έξυπνο τρόπο να επαναλαμβάνεται ο ρυθμός της κάθε δημιουργίας του, χωρίς όμως να τα διαφοροποιεί σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να χαλάσει την ομογένεια του «Pop Life».

Ένα μειονέκτημα που εμφανίστηκε σε όλες τις δισκογραφικές προσπάθειες του παρελθόντος.Σ’ ένα ηλεκτρονικό LP παίζει και μεγάλο ρόλο ποιοι συνοδεύουν στα φωνητικά. Καλά τα κολλητικά beats, όμως το 50% της επιτυχίας ανήκει αρκετές φορές στα hooks και στις ικανότητες του ερμηνευτή. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αντικαταστήσει τους τραγουδιστές που τον συνόδευαν μέχρι εκείνη την περίοδο στα μεγάλα του hits. O Chris Willis κάνει απίστευτη εμφάνιση στο κλασσικό «Love Is Gone», επαναλαμβάνοντας την 10/10 ερμηνεία του στο «Love Don’t Let Me Go» του 2004. Η Cozi, στην μοναδική της παρουσία στον συγκεκριμένο δίσκο, παραδίδει μαθήματα για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα ρεφρέν σε ένα Dance/House κομμάτι. Από εκεί και πέρα, έχουμε τους Tara McDonald και J.D. Davis, οι οποίοι βοηθούν σε όλα τα tracks που συμμετέχουν, αν και ο J.D. σίγουρα δεν έχει το ίδιο «wow-effect» όπως ο Willis.

Δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτήν την παρουσίαση. Απ’ όλους τους δίσκους του David Guetta, ο συγκεκριμένος είναι ο μόνος που μπορεί να χαρακτηριστεί ως masterpiece. Το «Pop Life» είναι γεμάτο με club bangers και ανήκει στις σπάνιες περιπτώσεις όπου ένας Dance Dj μπορεί και παρουσιάζει ένα τόσο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα χωρίς να πρόκειται για ένα Greatest Hits. Από την αρχή ως το τέλος, κρατάει τον ακροατή καθηλωμένο και ακόμα και τα τρία-τέσσερα κομμάτια που υστερούν απέναντι στα ιστορικά ηλεκτρονικά τραγούδια που βρίσκονται εδώ μέσα, είναι πολύ ανώτερα απέναντι σε αυτά που μας είχε παρουσιάσει το ’02 και ’04 ο Γάλλος artist από το Παρίσι. Σε σύγκριση με το πρώτο σχεδόν τέλειο 20λεπτό, το δεύτερο μέρος μπορεί να φαίνεται με μία πρώτη ακρόαση λιγότερο εντυπωσιακό, όμως είναι άκρως essential για την ομαλή λειτουργία του CD. Το οποίο προσφέρει μία ώρα εξαιρετικής house μουσικής, με το κεντρικό πρόσωπο να βρίσκετε στην πιο αποδοτική φάση της καριέρας του.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Baby When The Light»«Love Is Gone»«Tomorrow Can Wait»«Winner Of The Game», «Love Don’t Let Me Go (Walking Away) (vs The Egg)»

Tracklist:

1. Baby When The Light (with Steve Angelo ft Cozi)
2. Love Is Gone (Original Mix)
3. Everytime We Touch (with Steve Angelo & Sebastian Ingrosso)
4. Delirious (ft Tara Mc Donald)
5. Tomorrow Can Wait (vs El Tocadisco)
6. Winner Of The Game (ft JD Davis)
7. Do Something Love (ft Juliet)
8. You’re Not Alone (ft Tara Mc Donald)
9. Never Take Away My Freedom
10. This Is Not A Love Song (ft JD Davis)
11. Always (ft JD Davis)
12. Joan Of Arc (ft Thailand)
13. Love Is Gone (Fred Rister & Joachim Garraud radio edit rmx)
14. Don’t Be Afraid (bonus track)
15. Take Me Away (bonus track)
16. Love Don’t Let Me Go (Walking Away) Radio Edit (vs The Egg) (bonus track)

Baby When The Light

.

Delirious

Winner Of The Game

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος