Δεν μπορώ να πω πως είμαι τεράστιος fan του Dj Babu ή groupie των Dilated Peoples. Όποτε αντικρίζω αυτά τα ονόματα μου έρχεται αμέσως στο μυαλό τo «Worst Comes To Worst» (κι ας είναι του Alchemist η παραγωγή) και τα «Duck Seasons». Ειδικά το Vol. 3, το είχα ευχαριστηθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, όπως άλλωστε και το πρώτο μέρος του «The Beat Tape». Λογικό λοιπόν να μην με αφήνει τελείως ασυγκίνητο το Vol. 2, αφού κάτι τέτοια albums κρύβουν πολλές φορές καλό υλικό.
Τα 39 κομμάτια σίγουρα είναι για να ανησυχεί κανείς και ας κυμαίνεται η διάρκεια του καθενός ανάμεσα σε ένα με δύο λεπτά. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι λογικό, όταν έχει κανείς στα χέρια του ένα instrumental album, και τα beats στο πρώτο τέταρτο δεν απογοητεύουν. Κάθε άλλο μάλιστα. Υπάρχουν ιδιαίτερα ευχάριστες δημιουργίες από τον Dj Babu που έχουν αρκετή ενέργεια ( «K Dub», «Earthfire» ) αλλά και κάποια που είναι λίγο πιο χαλαρά ( «Sillu» ). Έχει μερικά highlights που τα κρατάει κανείς άνετα στο mp3 playlist του ( «Forever» ) και ας μιλάμε για τραγούδια που συμπεριλαμβάνουν μόνο μουσική και που είναι (σχεδόν πάντα ) χωρίς φωνητικά. Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγές έχουν αρκετή ποιότητα για να κρατήσουν από μόνες τους το ενδιαφέρον του ακροατή, ειδικά όταν ψάχνει κανείς για ωραία hip-hop beatάκια.


Υπάρχει όμως και αυτή η καταραμένη αίσθηση που σε κυριεύει όταν ακούς tunes σαν το «Nelson’s Salad» που σε αφήνουν λίγο μπερδεμένο. Η αίσθηση ότι αυτό που ακούς δεν είναι 100% έτοιμο και το γεγονός ότι θα προτιμούσες να ακούσεις κάποια raps από πάνω ή έστω να ήταν λίγο πιο μεγάλα σε διάρκεια. Ακριβώς αμέσως μετά ακολουθεί και μία μικρή κοιλιά στο όλο project, αλλά αυτό είναι κάτι το αναπόφευκτο, από την στιγμή που ο δίσκος αποτελείται από σχεδόν 40 διαφορετικά cuts. Κάποια είναι πολύ καλά, άλλα λιγότερο ουσιαστικά, και όλο αυτό σίγουρα δεν βοηθάει στο να λειτουργήσει σαν ένα δυνατό σύνολο.


Αυτό όμως δεν ήταν από την αρχή ο σκοπός του γνωστού και πολυαγαπημένου από το hip-hop κοινό Dj Babu. To «The Beat Tape Vol. 2» είναι ένα δείγμα της δουλειάς του 35χρονου καλλιτέχνη για το κοινό του. Σε γενικές γραμμές η ακρόαση είναι πολύ πιο ευχάριστη απ’ ότι νόμιζα πριν πατήσω το play. Σίγουρα υπάρχουν κάποια κενά σημεία, όμως πάνω από το 60% του ηχητικού υλικού κρίνεται ως αρκετά καλό. Αν είσαι Babu – fan, αυτή η δουλειά δεν χάνεται. Αν γουστάρεις γενικότερα nice and smooth hip-hop beats από έναν έμπειρο παραγωγό, σίγουρα αξίζει να αφιερώσεις 50 λεπτά σε αυτό το CD.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισα: «K-Dub», «Earthfire», «No Secret», «Siliiu», «Forever», «Reneg», «Lil Juanito», «Blackfoot»

Tracklist:

1.Intro
2.I Don’t C U
3.K-Dub
4.2024
5.Earthfire
6.No Secret
7.Sunshine Days
8.Mr. Lone Lee
9.Hold The Mark
10.Silly
11.Yacht Hop
12.Forever
13.Here I Am
14.Nelson’s Cesar Salad
15.Takeova
16.Ready
17.Reneg
18.Canned E
19.Do Not Dispute
20.Gyeah
21.Strive To Be A Godfather
22.Ghost Romper Room
23.Lil’ Juanito
24.Shack Of Soul
25.Dracoola
26.Who Can’t Hear
27.Blackfoot
28.Kallen Durr
29.Mortay
30.Manferd
31.What R U Doing
32.Funkydromedary
33.I Heart U For All
34.Finally
35.Elec Trick Sim Phonie
36.Innernathional Thylyee
37.Phlip The Track
38.Preach B-Dub
39.I’m Gonna Stay

Ακούστε και το πρώτο leak που είχε γίνει τον Δεκέμβριο: Lil Juanito

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος