Το συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει ποτέ μου σε θέμα αρθρογραφίας – best of list. Η περασμένη δεκαετία ήταν μια μουσικά γεμάτη περίοδος, όμως εάν βγήκε μία μουσική σκηνή κερδισμένη, αυτή ήταν αναμφίβολα η Dance/House. Εμφανίστηκαν απίστευτα ταλαντούχοι Djs. τρομακτικά καλά κομμάτια χαλαροί ρυθμοί που σε ταξιδεύουν και hits που έβαλαν φωτιά σε όλα τα clubs. Όταν άρχισα να συλλέγω ένα-ένα τα υποψήφια tracks, τότε κατάλαβα γιατί όλα τα μουσικά κανάλια και οι διάφορες ιστοσελίδες φτιάχνουν πάντα μία Top 100 λίστα όταν ασχολούνται με μεγάλες χρονικές περιόδους. Ξεκίνησα με ένα Top 30 πλάνο, όμως αυτό αποδείχθηκε πρακτικά αδύνατο, αφού ήδη και τώρα οι τύψεις μου για κάποια τραγούδια που έπρεπε να αφήσω απ’ έξω με κυνηγούν.

Το αφιέρωμα έχει χωριστεί σε δύο μέρη, λόγω της ποσότητας του υλικού που παρουσιάστηκε. Στην επιλογή της final tracklist υπάρχουν πολλοί παράγοντες : Επιτυχία, ποιότητα, επιρροή και το προσωπικό κόλλημα που είχα με τα τραγούδια. Κάποιες χρονιές, όπως π.χ. το 2005 έχει πιο πολλούς εκπροσώπους απ’ ότι για παράδειγμα το 2002, αλλά σε γενικές γραμμές το κάθε έτος αντιπροσωπεύεται με τα δυνατά του χαρτιά.

Ένα πραγματικό μίνι ταξίδι σε πέντε διαφορετικά χρονιές, με το «Before I Leave» να συνεχίζει να μαγεύει, όπως το 2006. Το «Deep Fear» ήταν ένα club banger, που παίχτηκε σε κάθε γωνία της Ελλάδας (και όχι μόνο) και το ακολουθούν δύο τραγούδια που κυκλοφόρησαν  στην πρώτη πολύ καλή χρονιά (2001) της περασμένης δεκαετίας. Στο 33 έχουμε το φοβερό refrain από τους Galleon που πλαισιώνεται από ένα πάρα πολύ sexy videoclip και λίγο πιο πίσω το «Starlight». Όσοι είχατε προλάβει τότε το συγκεκριμένο βίντεο στην τηλεόραση, θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι είναι αδύνατον να μην σας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω. Για την επιτυχία των Modjo τα λόγια είναι περιττά…

31. B.E.D – Before I Leave

32. Sidekick – Deep Fear

33. Galleon -So I Begin

34. Supermen Lovers – Starlight

35. Modjo – Lady (Hear Me Tonight)

 

Τα δύο κομμάτια των Wonderland Avenue, Eryc Prydz και Ida Corr παιζόντουσαν κάθε βράδυ την εποχή που κυκλοφόρησε το καθένα. Ήταν σχεδόν μονόδρομος για να κριθεί ένα clubbing night πετυχημένο, να εμφανιστούν τέτοια tunes, όπως και must ήταν το «We Gonna Feel It» το 2007, ένα μουσικά εξαιρετικό κομμάτι. Τέλος δεν γίνεται να ξεχαστεί το «Destination Clabria», αφού δεν υπάρχει χρονιά που να μην το ακούσεις τουλάχιστον τρεις φορές, είτε καλοκαίρι, είτε χειμώνα.

36. Wonderland Avenue – White Horse (Original Mix)

37. Alex Gaudino feat Crystal Waters – Destination Calabria

38. Eric Prydz vs. Pink Floyd – Proper Education (Club Mix)

39. Chris Lawyer & Thomy – We gonna feel it

40. Ida Corr – Let Me Think About It (Fedde Le Grand Radio Edit)

 

Εδώ εμφανίζεται και η πρώτη πεντάδα  που συμπεριλαμβάνει διαφορετικές ταχύτητες. Ο καλοκαιρινός ύμνος «Summerjam 2003» θυμίζει στον καθένα μας και με ένα διαφορετικό καλοκαίρι (συνήθως το καλύτερο). Η ενέργεια που βγάζει το «Party All The Time 2006» δεν βρίσκεται εύκολα σε άλλα κομμάτια (προτείνω ανεπιφύλακτα το αντίστοιχο 11λεπτό Original Mix ) και ακριβώς μία τέτοια ενέργεια βοήθησε και τον Basshunter να κάνει μία μεγάλη πανευρωπαϊκή επιτυχία. To «Οutta Time (Vocal Mix)» έχει ίσως από τα πιο ωραία και μελαγχολικά φωνητικά των τελευταίων ετών σε House κομμάτι και ο Schiller με τον Heppner ακολουθούν με το πολυαγαπημένο «I Feel You». Δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα τους συναντήσουμε σε αυτά τα Charts….

43. Di Scala & Whelan ft Abigail Bailey – Outta time (Vocal Mix)

44. Sharam – Party All The Tiime 2006

45. Schiller – I Feel You

 

 

Σαν βόμβα είχε σκάσει το «The Sound Of San Francisco» το 2005, όπως και ο Mika, που μπήκε ξαφνικά σε όλα τα ραδιόφωνα με το «Take It Easy». Επίσης, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος εκεί έξω που να μην του είχε κολλήσει έστω ένα βράδυ το hook του «Keep On Rising», κάτι που είχε πάθει και ο κολλητός μου το 2005 με την επιτυχία «Why». Ένα τραγούδι που το πήρε ο Bob Sinclair και το έκανε ακόμα πιο γνωστό με το δικό του mix. Στο 50 βρίσκονται οι Kosheen με τα δύο τεράστια hits τους και επιμένω στην διπλή κατάληψη μίας θέσης, αφού θα ήταν άδικο να μείνει κάποιο από αυτά στην απέξω.

46. Global Deejays – The sound of San Francisco

47. Mika – Relax, Take It Easy

48. Shiny Grey – Why (Bob Sinclair Remix)

49. Ian Carey ft Michelle Shellers – Keep on rising

50. Kosheen -Hide U / Catch U

 

 

Το «You & I» το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή και φαίνεται πως δεν είμουν ο μόνος, αφού συνεχίζει ένα μεγάλο σερί στην κορυφή των δικών μας Dance Charts. Γνωστότατο club tune και το «Same Man» από τους Till West και Dj Delicious, όπως και το άκρως κολλητικό «So Sexy ( Jamie Lewis Censured Mix)». Το τελευταίο βρίσκεται ανάμεσα στην ερωτική δημιουργία των Tanto Project και στο πανέμορφο «Heartbreaking», που στην έκδοση των Agent Greg και Playmen ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο.

51.  Medina – You & I

52. Till West feat. Dj Delicious – Same Man (Club Mix)

53. Tanto Project – Dancing in the dark (side of the moon)

54. Jamie Lewis & Dj Pippi Feat. Kim Cooper – So Sexy ( Jamie Lewis Censured Mix)

55. Offer Nissim ft. Maya – Heartbreaking (Agent Greg & Playmen mix)

 

Φτάσαμε στην τελευταία πεντάδα και στο 56, 57 και 60 συναντάμε τους πρώτους (για σήμερα ) ντόπιους καλλιτέχνες. Ο Dimi Phase μας πρόσφερε ένα πολύ ρομαντικό τραγούδι και οι Playmen μαζί με τον Reckless παρουσίασαν ένα από τα καλύτερα περσινά summer hits. Ο τρίτος της παρέας είναι ο Dimension X, που με τα φωνητικά του Τάσου Φωτιάδη δημιούργησαν το «Why’d I Have To Fall In LoveWith You»που παίχτηκε τις περισσότερες φορές από κάθε άλλο κομμάτι στα ελληνικά ραδιόφωνα πριν από πέντε χρόνια. Το «How Did You Know» μου θυμίζει κάθε φορά πολύ έντονα την πρώτη μου πραγματικά δυνατή clubbing χρονιά και το «Is It Love» είναι κατά την άποψή μου το δεύτερο καλύτερο τραγούδι που έχει βγει από τους Iio. Για το πρώτο θα τα πούμε αύριο…

56. Dimi Phaze vs Mary Jeras – All This Love

57. Playmen Feat. Reckless – Together Forever

58. Iio – Is It Love

59. Kurtis Mantronik presents Chamonix – How Did You Know

60. Dimension X – Why’d I Have To Fall In Love With You

Ο Joker του αφιερώματος είναι το τραγούδι των One-To-One, το μάλλον πιο άγνωστο κομμάτι αυτού του αφιερώματος. Για κάποιον περίεργο λόγο δεν έτυχε πότε να έχει μεγάλο airplay, αλλά όποτε το άκουγα μου έφτιαχνε την διάθεση για clubbing. Πολύ εύκολα παίρνει τον τίτλο του track που δεν έχω χαρεί όσο θα ήθελα στα κέντρα διασκέδασης.

61. One to Οne – Morning Light (original mix)

Διαβάστε την συνέχεια του αφιερώματος με τις θέσεις 30-1 εδώ

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος