Εάν δεν είχαν βγει τόσο λίγα CDs αυτή την περίοδο, δεν είμαι σίγουρος εάν θα είχα δώσει μία ευκαιρία στο EP του Sammie. Ένας καλλιτέχνης, που ανήκει στην κατηγορία των τραγουδιστών με ένα μόνο ένα hit και από εκεί και πέρα το … χάος. Τα φωνητικά του στο refrain του «Kiss Me Thru The Phone» τον έκαναν μέσα σε μία νύχτα γνωστό. Κάτι που δεν είχε καταφέρει ούτε με το πρώτο του album ( «From the Bottom to the Top», 2000 ), αλλά ούτε και με διάφορα singles που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτά τα επτά-οκτώ χρόνια. Τελικά, δίκαια βρισκόταν στην αφάνεια τόσο καιρό?

Η πρώτη αίσθηση που έχω ακούγοντας τις πρώτες δημιουργίες σαν το «Magic Show» είναι θετική. Χαλαρή παραγωγή, αργός ρυθμός και αρκετά καλό τραγούδι από τον Sammie. Τα beats που υπάρχουν στο EP δεν είναι χαμηλής ποιότητας, πράγμα σπάνιο για καλλιτέχνη χωρίς ολόδικό του single και με πολύ μικρό budget. Ακόμα και όταν φτάνει η στιγμή για λίγο jump off R’&’B ( «Put It On My Tab» ) με στόχο τα clubbing charts, μπορώ να πω με μεγάλη άνεση ότι ακούγεται αρκετά ευχάριστα. Δεν μιλάμε για τίποτα το υπέρ-πρωτοποριακό ή κάποια καταπληκτική στιγμή τύπου R.Kelly. Καλή R’&’B μουσικούλα, που εναλλάσσεται μεταξύ ερωτικού/αισθησιακού ρυθμού και πιο γρήγορο party style.

Δεν είναι όμως μόνο η παραγωγή υπεύθυνη για το ενδιαφέρον που υπάρχει στο μισάωρο που διαρκεί το «It’s Time». Τα beats που έχει ο τραγουδιστής στα χέρια του είναι προσαρμοσμένα στην προσωπικότητά του και δεν απαιτούν ιδιαίτερα ικανότητες για να ανταποκριθεί κανείς. Μία ζεστή φωνή και ένα σοβαρό songwriting μπορούν να αποδειχτούν αρκετά για να δημιουργηθεί το κάτι παραπάνω. Ο Sammie έχει τον τρόπο του στα φωνητικά και πάνω απ’ όλα ακούγεται έμπειρος, κάτι που του βγαίνει σε καλό. Αποστασιοποιείται από τον υπόλοιπο συναγωνισμό και δεν πέφτει στην παγίδα να μοιάσει σε άλλους artists. Σίγουρα δεν πρόκειται να «τρελαθεί» ή να μείνει με το στόμα ανοιχτό κάποιος μόλις τελειώσει η ακρόαση. Σε καμία περίπτωση δεν φτάνει στα επίπεδα μεγάλων stars και στο γράψιμο των στίχων καμιά φορά πέφτει σε ατάκες και θεματολογίες που έχουν ακουστεί άπειρες φορές και από άλλους ( «I Am standing here looking in the mirror (…)» ). Παρόλα αυτά….

…ακόμα κι όταν τελείωσα με το γράψιμο του συγκεκριμένου άρθρου, συνέχισα να ακούω τρία – τέσσερα κομμάτια σε self made tracklists στον υπολογιστή μου. Σε ανθρώπους που ασχολούνται με την R&B και που τους αρέσουν οι ρυθμοί όπως στα δύο βίντεο που συμπληρώνουν το άρθρο, το προτείνω χωρίς πολλές σκέψεις. Σε σύγκριση με κάτι άλλες μεγάλες κυκλοφορίες συναδέλφων από δυνατές οικονομικά δισκογραφικές εταιρίες, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν έρθει η στιγμή του κανονικού γεμάτου album από τον Sammie, δεν θα έχω την μικρή προκατάληψη στο πίσω μέρος του μυαλού μου, που συνήθως κουβαλάω απέναντι σε One Hit Wonders.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Old Things Back», «Slow Motion», «Time Machine»

Tracklist:

1. Sexin’ In The Rain
2. Magic Show
3. Old Thing Back
4. Put It On My Tab ( feat. Trey Songz )
5. It’s A Party
6. Out There
7. Wake Up
8. Slow Motion
9. Time Machine

Time Machine

Old Thing Back

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος