Αναμφίβολα ο Kanye West είναι από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν την τελευταία δεκαετία. Ένα One Man Show που όταν αποφάσισε να σταματήσει να είναι αποκλειστικά παραγωγός και να το συνδυάσει με μία κανονική σόλο καριέρα, μάγεψε όλους τους ακροατές, ανεξάρτητα των μουσικών προτιμήσεών τους.

.

Από το 2008 έχουμε να ακούσουμε έναν καινούργιο δίσκο και το «VH1 Storytellers» έρχεται να μας υπενθυμίσει πόσο καλός είναι στις live εμφανίσεις του. Κάτι που είχαμε διαπιστώσει και στο «Late Orchestration» του 2006 με τραγούδια από τα «College Dropout» και «Late Registration». Αυτή την φορά τραγουδάει τις επιτυχίες των τελευταίων δύο albums και έχει μία ακόμη πιο ενεργή επικοινωνία με τον κόσμο. Ο δυναμικός entertainer έχει και πάλι στο πλάι του μια ολόκληρη μπάντα από πίσω να τον πλαισιώνει μουσικά για ένα extra ζωντανό feeling.

Όταν είδα ότι η διάρκεια του δίσκου κυμαίνεται στα 65 λεπτά και αποτελείται μόνο από εννιά κομμάτια, παραξενεύτηκα. Ο λόγος βρίσκεται στην επιλογή του να μιλάει ανάμεσα από κάθε live σκηνική του παρουσία, κάτι που όχι μόνο δεν κουράζει, αλλά είναι και ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ξεκινάει με έναν ενδιαφέροντα λόγο που βγάζει σύμφωνα με τα πιστεύω του σχετικά με τις δισκογραφικές του δουλειές και φτάνει μέχρι να ζητάει συγνώμη, κάνοντας αυτοκριτική για μερικές απαράδεκτες αντιδράσεις του σε διάφορα shows με βραβεία. Όλο αυτό συνδυάζεται υπέροχα με την πολύ καλή ζωντανή μουσική και ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι το «Amazing», όπου αρχίζει να αναφέρεται σε όλους τους ανθρώπους που θαυμάζει (π.χ. ο αθλητής Michael Phelps).

Με το DVD να προσθέτει εικόνα σ’ όλη αυτή την ατμόσφαιρα, μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά ότι το κανάλι VH1 και ο γνωστός καλλιτέχνης Kanye West πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Το «Storytellers» δεν είναι μία απλή live ηχογράφηση, αλλά κάνει αυτό που συμβολίζει ο τίτλος: λέει μια ιστορία. Μπορεί να μην έχει όλες τις δημιουργίες του και σίγουρα ο μέσος fan θα ήθελε να ακούσει κάποια τραγούδια που απουσιάζουν αισθητά (π.χ. «Love Lockdown» , «I Wonder» ). Η ευκαιρία όμως που τους δίνεται να ρίξουν μια ματιά στο μυαλό του Kanye τους αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Βαθμολογία ( CD/DVD ):

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν:

Tracklist:

1. See You in My Nightmares
2. Robocop
3. Flashing Lights
4. Amazing
5. Touch The Sky
6. Say You Will
7. Good Life
8. Heartless/Pinocchio Story
9. Stronger

Heartless/Pinnochio Story (LIVE VH1 Storytellers)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος