Η Ke$ha έχει μερικά κοινά σημεία με τον Flo-Rida. Ο γνωστός rapper προσπαθούσε με Mixtape promotion και αρκετά club gigs να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό. Η νεαρή κοπέλα με πάμπολλες μικρο-εμφανίσεις σε bar και συναυλίες είχε τον ίδιο σκοπό, όμως η καθιέρωση ήρθε και για τους δύο με τον ίδιο τρόπο. Ένα τεράστιο hit single που μέσα σε ένα βράδυ θα τους έκανε διάσημους σε όλη την Αμερική και αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο. Οι μουσικοί παραλληλισμοί στην καριέρα τους δεν σταματάνε εκεί…

Flo-Rida και Ke$ha συνεργάστηκαν στο «Right Round”, με την νεαρή κοπέλα όμως να μην παίρνει δεκάρα για την παρουσία της στην παραγωγή του Dr. Luke. Ο Luke δεν την άφησε έτσι, και λίγους μήνες μετά της έδωσε το «Tik Tok”, ένα κομμάτι που από την πρώτη στιγμή ακούγεται ότι θα κατακτήσει τα charts. Ο υπόλοιπος δίσκος δεν διαφέρει και πολύ συγκριτικά με το γνωστό τραγούδι, με το ηλεκτρονικό sound και το pop συναίσθημα να κυριαρχεί ολοκληρωτικά. Ο προαναφερθείς παραγωγός μαζί με τους Benny Blanco και Max Martin δούλεψαν σε όλα τα beats και αυτό ακούγεται, αφού μεταξύ τους μοιάζουν αρκετά. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά ούτε και καταπληκτικό, δεδομένου ότι υπάρχουν μερικά tracks που είναι μέτρια («Backstabber») ή που δεν εντυπωσιάζουν («Hungover»). Βέβαια, δύσκολα θα βρεθεί μία δημιουργία που να λες ότι δεν ακούγεται καθόλου, αφού και όταν εμφανίζεται ένα δεύτερο «Tik Tok» με τον τίτλο «Blah Blah Blah», ο dance ήχος πετυχαίνει.


Το πρόβλημα για κάποιους ακροατές θα είναι ίσως το περιεχόμενο. Τα λόγια απευθύνονται εμφανέστατα σε 14χρονα κορίτσια ή νεαρές κοπέλες που αναρωτιούνται γιατί δεν τους τηλεφωνεί το αγόρι τους («Stephen»). Τα hooks κινούνται σε αυτό το στυλ, με την κοπέλα να τραγουδάει στο «Dinosaur» «you are a dinosaur/ you are an old man/ (…) that’s what you are- HA” , οπότε δεν μπορώ να πω ότι δεν θα καταλάβω κάποιους που θα χασμουριούνται κατά την διάρκεια του album. Από την άλλη, μπορώ να πω ότι σαν σύνολο προσωπικά είναι πιο ενδιαφέρον από παρόμοιους καλλιτέχνες σαν την Miley Cyrus. Ο βασικός λόγος γι΄αυτήν την μικρή θετική αίσθηση που αφήνει στο τέλος….


… βρίσκεται μακράν στην μουσική. Το πάντρεμα του ηλεκτρονικού ήχου με τον pop feeling σώνει κατά διαστήματα το pop- εφηβικό γράψιμο, αλλά σίγουρα δεν νομίζω να εντυπωσιάσει τους περισσότερους. Είναι μια καλούτσικη δισκογραφική αρχή για την Ke$ha που αυτή την στιγμή είναι η πιο πετυχημένη γυναίκα τραγουδίστρια στην ιστορία των digital single downloads με τα 610,000 του «Tik Tok». Ακόμα ένα κοινό σημείο με τον Flo-Rida (τα περισσότερα digital downloads στην ιστορία των charts και ο πιο πετυχημένος άνδρας καλλιτέχνης ) και μάλλον η ιστορία θα τους ξαναφέρει σε παράλληλους δρόμους όταν το «Animal» πουλήσει λίγα αντίτυπα σε σχέση με τα singles της.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Tik Tok», «Blah Blah Blah», «Blind»

Tracklist:

1. Your Love Is My Drug
2. TiK ToK
3. Take It Off
4. Kiss N Tell
5. Stephen
6. Blah Blah Blah (feat. 3OH!3)
7. Hungover
8. Party At A Rich Dudes House
9. Backstabber
10. Blind
11. Dinosaur
12. Dancing With Tears In My Eyes
13. Boots & Boys
14. Animal
15. VIP

Tik Tok

Για το Remix του Tik Tok σας είχε ενημερώσει πρώτους το τελευταίο Music Scouter !

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος