Η Mary J. Blige όσο και να περνάνε τα χρόνια, θα είναι η βασίλισσα της R’n’B. Τον τίτλο τόσα χρόνια προσπαθεί να τον κρατήσει με νύχια και με δόντια, απόδειξη η τελευταία της δισκογραφική απόπειρα που με πολύ κακό airplay και λίγη διαφήμιση στα Μ.Μ.Ε, μπόρεσε και πούλησε 629,000 αντίτυπα σε επτά ημέρες μόνο. Το «Stronger With Each Tear» βαδίζει πάνω κάτω στις ίδιες συνθήκες και προσωπικά είμαι περίεργος σε τι μέρα θα βρεθεί η μεγάλη αυτή τραγουδίστρια.

Το «The One» ακούστηκε πάρα πολύ το καλοκαίρι στα ραδιόφωνα, αλλά ενώ έχει μια κολλητική παραγωγή και hook που σου υπογράφει το hit, εν τέλει δεν κατάφερε να κάνει το μπαμ. Ο δίσκος είναι εμφανέστατα χωρισμένος σε δυο μέρη. Το πρώτο σκέλος του album χαρακτηρίζεται από την ενέργεια και σε κάποια διαστήματα φτάνει στα όρια του R’n’B jump off. Το καλό για την Mary J. Blige είναι το γεγονός ότι οι The Runners, Ryan Leslie, Stargate και Ne-Yo ασχολήθηκαν σοβαρά με την μουσική πλευρά στα πρώτα κομμάτια. Είναι ίσως οι πιο σοβαρές mainstream-beatάτες παραγωγές του 2009 και με την δυναμική φωνή της Mary όλη αυτή η εικόνα ταιριάζει απόλυτα. Με τις σωστές προσθήκες των T.I. και Drake χρησιμοποιεί τα απαραίτητα features, όμως λείπει το track που θα βάλεις να παίξει πέντε-έξι φορές σερί. Θετική ενέργεια, με την αγάπη και τα φλερτ στο επίκεντρο, αλλά και δυο τρεις κλισέ εκφράσεις ( I aint saying that I am the best/ but im the best) θα έλεγα πως είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μέχρι αυτό το σημείο.

Το πιάνο εμφανίζεται στο «I Am» και κάπου εδώ στο δεύτερο τμήμα του δίσκου καταλαβαίνει κανείς ότι επανέρχεται η ηρεμία . Άτομα που ξέρουν να βγάζουν τέτοια συναισθήματα μέσω των beats τους όπως π.χ. The Dream & Tricky Steward, Stargate, Raphael Saadiq, αλλά και η ευχάριστη έκπληξη του Polow Da Don κάνουν την εμφάνιση τους. Είναι εμφανές ότι κάπου εδώ η γνωστή καλλιτέχνιδα νιώθει πιο «ασφαλής» σε αυτό που τραγουδάει και στο «In The Morning» αυτό γίνετε αντιληπτό σε κάθε δευτερόλεπτο. Το περιεχόμενο παραμένει φιξαρισμένο στο συναίσθημα της αγάπης, απλώς θα έλεγα ότι είναι λίγο πιο “στενάχωρο” αν πάρω σαν παράδειγμα το «Colours». Πάλι θα εμφανιστούν στιγμές σε αυτά που λέει μέσα από τα τραγούδια της που έχουμε συναντήσει πάμπολλες φορές, όπως π.χ. στο «Kitchen» που δίνει συμβουλές στις υπόλοιπες γυναίκες. Βέβαια για κάτι τέτοια την αγκάλιασε ο κόσμος και σε συνδυασμό με την χημεία που υπάρχει μεταξύ εκείνης και του ήχου σίγουρα κρίνεται και σαν σύνολο πετυχημένο.

Δεν χρειάζονται πάρα πολλά να ειπωθούν για το «Stronger With Each Tear». Μια γερή ομάδα στηρίζει πολύ δυναμικά την Mary J Blige στο μεγαλύτερο μέρος . Της δίνει την ικανότητα να μας δείξει για άλλη μια φορά τα τρομερά φωνητικά της, είναι ένας συμπαγής δίσκος που κατάφερε να δέσει δυο ομάδες από tracks που τρέχουν με αρκετά διαφορετικές ταχύτητες. Η έλλειψη ενός «Be Without You», η κακιά επιλογή του Trey Songz (φιλότιμος αλλά δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων) στο «We Got Hood Love», κάποια κλισέ, είναι οι λόγοι που χάθηκε η ευκαιρία για την καλύτερη δουλειά στην καριέρα της. Ένα CD που ψυχαγωγεί τον καθένα καλύτερα από το 80% των albums που κυκλοφόρησαν φέτος, όμως που δεν μπορεί να σε απογειώσει.

Βαθμολογία:

Κομμάτια που ξεχώρισαν: «The One», «I Love U (Yes I Du)», «I Am»

Tracklist:

1. Tonight
2. The One (ft. Drake)
3. Said & Done
4. Good Love (ft. T.I.)
5. I Feel Good
6. I Am
7. Each Tear
8. I Love U (Yes I Du)
9. We Got Hood Love (ft. Trey Songz)
10. Kitchen
11. In The Morning
12. Color

The One

I Am

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος