Μετά τα πιο πετυχημένα album ήταν λογικό να ακολουθήσουν τα καλύτερα και πιο succesful singles των Billboard, της χρονιάς που μας τελειώνει. Υπάρχουν πολλά μεγάλα hits που ήταν αναμενόμενο να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, αλλά και μερικές εκπλήξεις. Εννοείτε πως όπως είχα κάνει και στα μεγαλύτερα One Hit Wonders της δεκαετίας, έτσι και τώρα μπορείτε να βρείτε για όλα τα κομμάτια το αντίστοιχο video-link.

Περίμενα να συναντήσω τους Black Eyed Peas και Lady Gaga στις πάνω πάνω θέσεις, αλλά όχι και τέτοια κατάληψη. Το «Boom Boom Pow» έσπασε όλα τα ρεκόρ στα φετινά chars με την Gaga να φτάνει κοντά στο number one spot, αλλά να μένει με την γλύκα. Η Tailor Swift εμφανίστηκε μια φορά στα Top 10, ο Flo-Rida με το χιλιοπαιγμένο «Right Round» σκαρφάλωσε στο έξι και καλλιτέχνες σαν τους Kanye West και Beyonce ακολουθούν με κολλητικά tracks.

9. 9. Kanye West – Heartless

Το δεύτερο σκέλος των πιο πετυχημένων singles του 2009 ξεκινάει με την νεαρή τραγουδίστρια να κάνει την δεύτερη της εμφάνιση και με τον T.I. να είναι μόλις ο τέταρτος καλλιτέχνης που έχει δυο διαφορετικά singles μέσα στην πρώτη 20δα. Ο Soulja Boy απέδειξε ότι τελικά μπορούσε να κάνει άλλη μια επιτυχία, αλλά η έκπληξη έγινε από την Keri Hilson που κινήθηκε στα μουλωχτά και κατάφερε να διακριθεί με το «Knock You Down». Έκπληξή μου προκαλεί που το «Cale Ocho» έφτασε μόνο στην 17η θέση και το γεγονός ότι ενώ φέτος βγήκε 50 Cent album δεν υπάρχει κάποιο single στην τελική κατάταξη.


17. Pitbull – I Know You Want Me (CaleOcho) 18. T.I. feat. Rihanna – Live Your Life
About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος