Ο χαρακτηρισμός «underrated» χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τους ακροατές της hip-hop μουσικής σκηνής. Είναι λέξη που περιγράφει καλλιτέχνες/rapper/ MC’s που είναι καλοί και ταλαντούχοι, όμως δεν έτυχε να έχουν την αναγνώριση που τους αρμόζει, είτε από πωλήσεις είτε από τον ίδιο τον κόσμο. Ο Obie Trice κυκλοφόρησε δύο πολύ σοβαρούς δίσκους, είχε αρκετή υποστήριξη από την εταιρία του Eminem ως ένα βαθμό, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κάνει την τεράστια επιτυχία. Σε αυτό φταίει και λίγο η κακιά θεά τύχη, που έφερε έτσι τα πράγματα ώστε να κυκλοφορήσει σε μία εποχή όπου τα πάντα στην Interscope περιστρέφονταν γύρω από τον 50 Cent

To «Special Reserve» κάνει ένα δυναμικό μπάσιμο με δύο καλά tracks με τον Obie να ακούγεται ορεξάτος στο mic. Ορεξάτος, αλλά με εμφανή έλλειψη εμπειρίας. Γενικότερα σε όλο τον δίσκο ο 32χρονος ράπερ μπορεί να είναι αρκετά σοβαρός παρουσιάζοντας τραγούδια και αποτελεσματικά rhymes. Αυτό όμως μπορείς μόνο να το δεις έτσι, εάν έχεις στο μυαλό σου ότι ακούς τα πρώτα του βήματα. Στην μισή ώρα που διαρκεί το album, αλλάζει αρκετές φορές περιεχόμενο και στυλ, κάτι που είναι θετικότατο σε μία δουλειά που φωνάζει ότι δεν είναι μια κανονική δισκογραφική δουλειά.

Κι ο πρωταρχικός λόγος που ακούγεται ότι δεν είναι full lenght LP, είναι οι παραγωγές του MoSS (όλα τα τραγούδια φέρουν την υπογραφή του) οι οποίες είναι μετριότατες. Το τελευταίο κομμάτι «Dope, Jobs, Homeless» είναι ένα από αυτά τα τραγούδια που εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται πολύ για τον Obie Trice, δεν πιστεύω ότι θα αξιωθεί να του ξαναδώσει προσοχή. Είναι κάτι που ακούγεται και σε άλλα κομμάτια και αυτό φρενάρει τον ρυθμό του CD. Κάποιες δημιουργίες του σίγουρα δεν είναι τόσο ανιαρές, αλλά όπως είπα και πιο πριν, μόνο μαζί με τον καλλιτέχνη παρουσιάζουν κάτι το αξιόλογο.

Αυτό το Mixtape ή αυτή η δουλειά που έχει σκοπό να κρατήσει ζεστό το όνομά του στην πιάτσα μέχρι να βγει το «Bottom’s Up», για πολλούς θα φανεί αδιάφορη. Πίσω από αυτή την ηχογράφηση βρίσκεται ένα συγκεκριμένο σκεπτικό: Να δώσει λίγο “φρέσκο” υλικό στους fans του. Βέβαια, το “φρέσκο” τρόπος του λέγειν, αφού πρόκειται για μια συλλογή δημιουργιών του 1998-1999. Κάτι που όταν το κρατάς στο νου σου, εν τέλει δεν είναι και τόσο αρνητικό. Κι αυτό επειδή ο μέσος hip-hop ακροατής έχει την δυνατότητα να δει πώς εξελίχθηκε αυτά τα δέκα χρόνια σαν MC και ανακαλύπτει πως ανέκαθεν επρόκειτο για έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη.

Βαθμολογία:

Κομμάτια που ξεχώρισαν: «Got Hungry», «You Have Been Slain»

Tracklist:

1.) Welcome
2.) Got Hungry
3.) You’ve Been Slain
4.) On & On
5.) I Am
6.) 4 Stories
7.) Roughnecks (feat. Deuce Wonder)
8.) Cool Cat
9.) What You Want
10.) Jack My Dick
11.) Dope, Jobs, Homeless (alternate take / Bonus Song)

Got Hungry

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος