Πολλοί δίσκοι κυκλοφόρησαν, πολλά αντίτυπα πουλήθηκαν και κάποιοι καλλιτέχνες ξεχώρισαν στο χάος των albums. Όλοι θέλουν να πετύχουν στα Billboards και στην Αμερική αφού τα δεδομένα σε άμεση σύγκριση με μεγάλες χώρες της Ευρώπης είναι πολύ μεγαλύτερα. Για να γίνει ένας δίσκος χρυσός στην USA πρέπει να πουλήσει 500.000 CD , ενώ για να φτάσει πλατινένιος χρειάζεται 1 εκατομμύριο.
Δεν μου προκάλεσε έκπληξη η πρώτη θέση των Year End’s Charts. Η Tailor Swift σάρωσε βραβεία και πωλήσεις με το «Fearless» που είχε καπαρώσει τις πρώτες θέσεις για αμέτρητες εβδομάδες. Η Beyonce έβγαλε ένα δίσκο που δεν με εντυπωσίασε όσον αφορά την συνολική δουλειά, αλλά ήταν εμφανές ότι το «I Am…Sasha Fierce» ήταν μια μηχανή παραγωγής hits. Το ότι η Miley Cyrus και το Soundtrack του Twillight συνάντησαν τόσο μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, δεν μου προξενεί έκπληξη, αφού οι fans που στήριζαν τις ταινίες ήταν αμέτρητοι σε αριθμό. Αυτό που δεν περίμενα ήταν η τεράστια επιτυχία που είχε το «Dark Horse» των Nickelback. Μια δισκογραφική δουλειά που δεν μου έλεγε πολλά και που τελικά βρέθηκε να τερματίζει στην τρίτη θέση.


1. Taylor Swift – Fearless
2. Beyonce- I Am Sasha Fierce
3. Nickelback – Dark Horse
4. Twilight: Soundtrack – Various
5. Hannah Montana: The Movie – Miley Cyrus


Beyonce – Sweet DreamsΓια την Britney η συγκεκριμένη χρονιά ήταν σίγουρα πετυχημένη όσον αφορά την μουσική πλευρά. Η τετράδα που ακολουθεί έχει ιδιαίτερα R’N’B και Hip-Hop ήχο. Ο Kanye West προσπάθησε κάτι το τελείως διαφορετικό απ’ ότι τον έχουμε συνηθίσει, που μπορεί να μην έπεισε και στα 50 λεπτά του «808’s & Heartbreak», αλλά στο τέλος της ανασκόπησης φάνηκε ότι τα πήγε πολύ καλά στις πωλήσεις. Μη σας προξενεί έκπληξη που το «The Fame» είναι στο 8, αφού έχει κυκλοφορήσει από τις 18 Αυγούστου του 2008, άρα δεν συμπεριλαμβάνονται και οι πρώτοι 3 δυνατοί μήνες! Τέλος, οι Eminem και Black Eyed Peas συμπληρώνουν τις πρώτες 10 θέσεις, με το «Relapse» να κρατάει τον τίτλο για το hip-hop album με τις περισσότερες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας για το 2009 (600.000 αντίτυπα).


6. Britney Spears – Circus
7. Kanye West – 808S & Heartbreak
8. Lady Gaga – The Fame
9. Eminem – Relapse
10. Black Eyed Peas – The E.N.D


Black Eyed Peas – Meet Me HalfwayΣτα δέκα album που απαρτίζουν την τελική 20άδα θα συναντήσουμε αρκετούς καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη μουσικής. Οι Kings Of Leon και Jamie Foxx κατάφεραν να διατηρηθούν για πολλές εβδομάδες στα charts στις υψηλές θέσεις με την βοήθεια γνωστών singles, μια και στην αρχή η είσοδος στα charts δεν προέβλεπε κάτι το ιδιαίτερο. Το «Blueprint 3» είχε κάνει αισθητή την κυκλοφορία του στα δισκάδικα μόνο και μόνο λόγω τίτλου και ονόματος του καλλιτέχνη. Ακολούθησαν και δυο μεγάλα hit singles και το γλυκό έδεσε για τον Jay-Z. Κάτι παρόμοιο έγινε και με τους U2 και Pink, που με μεγάλες συναυλίες και αρκετά radio friendly tracks κατάφεραν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου για όλο το 2009.


11. Kings Of Leon – Only By The Night
12. Jay-Z – Blueprint LP
13. David Cook – David Cook
14. Zac Brown Band – The Foundation
15. Various Artists – NOW 29
16. Pink – Funhouse
17. Jamie Foxx – Intuition
18. U2 – No Line On The Horizon
19. Rascal Flatts – Unstoppable
20. Keyshia Cole – A Different Me


Kings Of Leon – Use Somebody

Kings of Leon – Use Somebody (Official Music Video)Funny videos are here

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος