Το «Lost Without You» είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του Robin Thicke. Ένα χαλαρό κομμάτι που παιζόταν πάνω κάτω στα ραδιόφωνα και τον έκανε γνωστό μέσα σε ένα βράδυ. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια, κυκλοφόρησε άλλος ένας δίσκος πέρσι («Something Else») και σε μια εβδομάδα θα βγει στα δισκοπωλεία το καινούργιο «Sex Therapy».

Πριν εμβαθύνουμε στο review, χρειάζεται μια μικρή επεξήγηση για τους αναγνώστες που δεν έχουν ενημερωθεί ιδιαίτερα με αυτό το album. Θα υπάρχουν δυο εκδώσεις του δίσκου. Η «The Session» και η «The Experience», με την δεύτερη να είναι κατά 11 λεπτά πιο μεγάλη, με τρία bonus tracks, ένα Intro («911») και ένα Interlude («Start With a Kiss» ).

Το πρώτο τέταρτο περιμένουν τον ακροατή ανάμικτα συναισθήματα. Από την μία κάνουν την εμφάνισή τους κομμάτια που είναι έχουν καλούτσικες παραγωγές και ωραίο ρυθμό, όπως το «Mrs. Sexy», χωρίς όμως να είναι κάτι το μοναδικό. Η πρόσθεση του «Sex Therapy» στην αρχή, γλυκαίνει την γεύση των πρώτων λεπτών κι ο λόγος βρίσκεται στην τρομερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν μαζί με τον Polow Da Don. Φαίνεται από μίλια μακριά ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να μεταφέρει με τα falsetto το ερωτικό και κατά διαστήματα sex – talk. Δυστυχώς, απ’ ότι έδειξε στην συνέχεια του album, δεν είχε την ίδια άποψη, με τα γρήγορα και jump-off κομμάτια να κυριαρχούν στην μέση της κυκλοφορίας. Κάποια του βγαίνουν αρκετά καλά ( «Meiple» και«It’s In The Mornin»), υπάρχουν όμως και περιπτώσεις σαν το «Shakin’ It 4 Daddy»που είναι αδύναμα. Ένα πράγμα είναι πάντως ξεκάθαρο:

Από μουσικής πλευράς δεν υστερούν οι δημιουργίες μεταξύ τους. Στο μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς εξαρτάται 100% από την ερμηνεία του Robin Thicke, την απόδοση των καλεσμένων και την μεταξύ τους χημεία για το εάν έχει ένα κομμάτι έχει θετικό αποτέλεσμα ή όχι. Τρανταχτό παράδειγμα η συνεργασία του με Nicki Minaj, με την νεαρή ράπερ που καταστρέφει το κομμάτι σε λίγα δευτερόλεπτα. Σε γενικές γραμμές τα μεγάλα ονόματα που έχει στις συνεργασίες (Jay-Z, Estelle, Kid Cudi, Snoop Dogg, The Game, Jazmine Sullivan) δεν κάνουν την τεράστια διαφορά, όμως οι περισσότεροι συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο. Σημαντικό στοιχείο, αφού στα radio friendly singles ο 32χρονός καλλιτέχνης θα έμοιαζε σίγουρα χαμένος.

Από το 12ο κομμάτι και μετά πέφτουν οι ρυθμοί και συναντάμε μία επαναφορά στους ρυθμούς των πρώτων λεπτών. Το τελευταίο τέταρτο έχει ένα ιδιαίτερα ωραίο κλείσιμο για το «Sex Therapy» με τον R’nB καλλιτέχνη να βρίσκεται μέσα στο στοιχείο του. Στα 56 λεπτά δεν θα τον βρείτε ποτέ να μην μπορεί να αποδώσει και να μεταφέρει το sexy και πολύ αισθησιακό feeling που θέλει, αλλά σίγουρα η δύναμή του βρίσκεται στους χαλαρούς ρυθμούς. Εκεί δένει το γλυκό, από την στιγμή που η φωνή του είναι κομμένη ραμμένη για τέτοιες παραγωγές.. Είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος και δεν φοβάται να «παίξει» με διαφορετικούς ήχους.

Το τελευταίο είναι και ο βασικός λόγος που κάνει το «Sex Therapy» τόσο ενδιαφέρον αν συγκριθεί με τις φετινές R’n’B κυκλοφορίες. Είναι από τα λίγα album που θα βρείτε μπαλάντες αλλά και ένα- δύο ηλεκτρονικά στοιχεία, που δείχνει ότι πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που του αρέσει να προσεγγίζει με διαφορετικούς τρόπους την μουσική. Το τίμημα είναι βέβαια ότι κατά διαστήματα χάνεται η συνοχή, η αίσθηση της «δεμένης» δισκογραφικής δουλειάς και ίσως θα έπρεπε να συγκεντρωθεί λίγο περισσότερο προς μια κατεύθυνση. Δεν αλλάζει την τελευταία καλή αίσθηση που μένει στο μυαλό του ακροατή, αρκεί βέβαια να μην κάνει το λάθος και προμηθευτεί το «Sex Therapy: The Session». Η μικρότερη σε διάρκεια έκδοση έχει τρανταχτά κενά και εστιάζεται πιο πολύ στις μέτριες στιγμές και λιγότερο στο να παρουσιάσει όλη την προσπάθεια του Robin Thicke.

Βαθμολογία:

Sex Therapy (The Experience) :Sex Theraoy (The Session) :   


Κομμάτια που ξεχώρισαν: «Sex Therapy», «2 Luv Birds», «Jus Right», «Brand New Luv», «Diamonds »


Tracklist:
01. 911
02. Mrs. Sexy
03. Sex Therapy
04. Meiple (featuring Jay-Z)
05. Make U Love Me
06. It’s In The Mornin (featuring Snoop Dogg)
07. Shakin’ It 4 Daddy (featuring Nicki Minaj)
08. Elevatas (featuring Kid Cudi)
09. Start With A Kiss
10.Rollacoasta (featuring Estelle)
11.Million Dolla Baby (featuring Jazmine Sullivan)
12.2 Luv Birds
13.I Got U
14.Jus Right
15.Mona Lisa
16.Brand New Luv
17.Diamonds (featuring Game)


Sex Therapy
Diamonds feat. The Game

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος