Για να είμαστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί δεν υπάρχουν πιο εύκολα reviews από εκείνα που ασχολούνται με Greatest Hits. Μόνο και μόνο από μια tracklist μπορείς να βγάλεις ένα πρώτο συμπέρασμα για το εάν μια συλλογή είναι πολύ καλή ή ελλειπής. Στην περίπτωση του LL Cool J, ο κόσμος είχε ήδη γευτεί κάτι παρόμοιο 13 χρόνια πριν, με το «All World: Greatest Hits». Αρκετός καιρός, που δικαιολογεί απόλυτα την κυκλοφορία άλλου ενός Best Of Album.


Η συγκεκριμένη περίοδος που προσπαθεί να συνοψίσει ο δίσκος, είναι σίγουρα η λιγότερο επιτυχημένη σε σχέση με την χρυσή εποχή 85′-96′. Παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε κατά καιρούς σαν όνομα αρκετά γνωστό, με ιδιαίτερα κολλητικά singles. Μια μικρή αναφορά στο τεράστιο hit «Phenomenon», στο club tune «Headsprung» και στο κολλητικό «Hush» από τον προσεγμένο δίσκο του 2004 («The DEFinition») φτάνουν για να καταλάβει κανείς ότι ο Todd Smith ποτέ δεν έφυγε από το mainstream προσκήνιο. Το περίεργο είναι όμως ότι μόνο τα εφτά από τα συνολικά 17 κομμάτια αναφέρονται σε δημιουργίες που βγήκαν στην αγορά μετά το 1996.


Τα υπόλοιπα είναι tracks που συμπεριλήφθηκαν στα πρώτα CD του και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρόσθεσε πάλι τα «Rock the Bells», «Big Ole Butt», «Jack The Ripper» και «Around The Way Girl» από την στιγμή που υπάρχουν και στο πρώτο «All World». Αφού πρόκειται για την άμεση συνέχεια, θα ήταν πιο σωστό να μην ανακυκλώνεται το ίδιο υλικό και να έπαιρναν τις θέσεις τους κάποια άλλα singles, όταν μάλιστα υπάρχουν ηχηρές απουσίες. Φανταστείτε ότι δεν θα βρείτε ούτε μια δουλειά από το «Todd Smith», που μπορεί να μην ήταν πολύ καλό, αλλά και πάλι θα μπορούσε να προσθέσει τουλάχιστον ένα hit single, μόνο και μόνο για να έχει ο ακροατής ένα ολοκληρωμένο greatest hits album.


Το «All World 2» είναι μια συνέχεια που δεν ακολουθεί χρονολογικές βάσεις. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι υπάρχουν ελλείψεις, που μόνο με ένα μελλοντικό «All World 3» εξηγούνται. Πράγμα που σίγουρα χαροποιεί τους ανθρώπους που τον λατρεύουν, αφού έμμεσα σημαίνει ότι έχει αρκετά σχέδια για το μέλλον. Από την άλλη είναι λίγο άδικο να ξαναπακετάρει τραγούδια που υπάρχουν ήδη σε άλλο Best Of. Με μια καλύτερη επιλογή της tracklist θα μιλούσαμε για μια πολύ καλή συλλογή. Όσοι έχετε το πρώτο μέρος, δεν θα σας απέτρεπα να αγοράσετε και αυτό, αφού συνδυάζονται σε γενικές γραμμές αρκετά καλά. Δεν θα διαπράξετε όμως και κανένα σοβαρό έγκλημα εάν σας διαφύγει και αφήσετε τις αυθεντικές δισκογραφικές δουλειές του να αναδείξουν την τεράστια ιστορία του.
Βαθμολογία:


Κομμάτια που ξεχώρισαν: –


Tracklist:


1. Rock the Bells
2. Dear Yvette
3. I’m That Type of Guy
4. Big Ole Butt
5. Pink Cookies in a Plastic Bag Getting Crushed by Buildings
6. Around the Way Girl
7. Jack the Ripper
8. Till the Break of Dawn
9. I Shot Ya [Remix]  (feat. Foxy Brown, Fat Joe, και Prodigy )
10. Ill Bomb ( feat. Big Kap and Funkmaster Flex )
11. Phenomenon
12. 4,3,2,1
13. Luv U Better
14. Paradise
15. Head Sprung
16. Hush (feat. 7 Aurelius)
17. Baby

Hush feat. 7 Aurelius

LL Cool J – I Shot Ya (Remix)

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος