Η δεκαετία των 2000’s φτάνει στο τέλος της και το Billboard δεν μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Με τα προγραμματισμένα αφιερώματα που θα συμπεριλάβει τις επόμενες μέρες, έπεσε το μάτι μου στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τους One Hit Wonders. Με τους καλλιτέχνες – πυροτέχνημα, τραγουδιστές, ραπερ και group που για ένα φεγγάρι γεύτηκαν την επιτυχία και από τότε παρέμειναν στην αφάνεια. Η λίστα κατατάσσει τους διάφορους artists σύμφωνα με το πόσο ψηλά τα κατάφερε το κομμάτι τους και πόσο χαμηλά παρέμειναν οι αμέσως επόμενες επιτυχίες τους. Για κάθε τραγούδι σας βρήκα και το αντίστοιχο video link για να θυμηθείτε διαχρονικές επιτυχίες από ξεχασμένους δημιουργούς.


Ο Daniel Powder μπήκε (και βγήκε) έτσι ξαφνικά στα παγκόσμια ραδιόφωνα με το Bad Day. Ένα τραγούδι που φρόντιζε να μου χαλάει συστηματικά τρεις με τέσσερις (και πέντε μη σας πω) φορές την ημέρα και πού παρέμεινε στην κορυφή των charts για αρκετό καιρό. Οι Terror Squad δημιούργησαν με το Lean Back ένα από τα μεγαλύτερα club hits της τελευταίας δεκαετίας, που όμως απ’ότι φαίνεται τους καταράστηκε ομαδικός. Από τότε σαν group δεν ξαναφάνηκαν και ακόμα και η σόλο καριέρα του Fat Joe έφθασε στο σημείο να μας παρουσιάσει φέτος το χειρότερο album της ιστορίας του ( J.O.S.E 2). Ο παραγωγός τους, ο Scott Storch, μετά από εκείνη την επιτυχημένη άκρως επαγγελματική περίοδο άρχισε σταδιακά να χάνεται με αποτέλεσμα να τον έχει φάει το μαύρο σκοτάδι σε ότι αφορά το θέμα των hits. O James Blunt είναι άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι οι Αμερικανοί σε αρκετές περιπτώσεις έχουν πολύ διαφορετικά ακούσματα με τους Ευρωπαίους. Ενώ εδώ πέρα μετά το “You’re Beautiful” ακολούθησαν κι άλλες επιτυχίες και ένας πολυπλατινένιος δεύτερος δίσκος, στην U.S.A χάθηκε πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο τραγουδιστή.


1. Daniel Powter – Bad Day
2. Terror Squad – Lean Back
3. Crazy Town – Butterfly
4. MIMS – This Is Why I Am Hot
5. D4L – Luffy Taffy
6. James Blunt – You’re Beautiful
7. Gnarls Barkley – Crazy
8. Blue Cantrell – Hit Em’ Up Style (OOPS!)
9. Bo Bice – Inside Your Heaven
10. Dream – He Loves You Not


Από εδώ και κάτω θα θυμηθείτε δημιουργίες που μπορεί να τις έχετε και στο Mp3 σας, να τις έχετε ακούσει εκατό φορές κι όμως να σας διαφεύγει το όνομα του ανθρώπου που το πήγε τόσο ψηλά. Θα βρείτε περίεργους rapper (J-Kwon), τσαχπινογαργαλιάρες τραγουδίστριες σαν την Cassie και rock groups (The Calling) που έφτασαν στην κορυφή και από τότε δεν ξέρουν καν τι σημαίνει η λέξη charts. Για τους μόνους καλλιτέχνες που θα μπορούσαμε να πούμε μια δυο καλές κουβέντες είναι για τον Cassidy και τους Fort Minor. Ο πρώτος μπορεί να μην ξαναπέρασε πάνω από το 60 στα Billboard Top 100 με κάποιο single, όμως ακολούθησαν δυο albums που ντεμπούταρησαν μέσα στο Top 10 της Αμερικής και τέλος είχε και το “I’m A Hustler” που για μία περίοδο ήταν πολύ ψηλά σε όλα τα R’N’B charts και έγινε πλατινένιο με την ringtone version. Οι Fort Minor από την άλλη δεν ξαναπροσπάθησαν να επανακυκλοφορήσουν κάποια δισκογραφική δουλειά, όμως μη ξεχνάτε πως όταν αναφερόμαστε σε αυτό το group μιλάμε ταυτόχρονα και για τον Mike Shinoda, που αμέσως μετά μαζί με τα υπόλοιπά μέλη των Linkin Park σάρωσαν ότι βρήκαν μπροστά τους.


11. J-Kwon – Tipsy
12. Cassie – Me & U
13. Lou Bega – Mambo Nr. 5 (A Little Bit Of..)
14. Lil Romeo – My Baby
15. Lumidee feat. Busta Rhymes & Fabolous – Never Leave You – Uh OOh, Uh OOOh
16. Hinder – Lips Of An Angel
17. Kevin Little feat. Spragga Benz – Turn Me On
18. Youngbloodz feat. Lil Jon – Damn!
19. Fort Minor feat. Holly Brook – Where’d You Go
20. Samantha Mumba – Gotta Tell You


21. Cassidy feat. R.Kelly – Hotel
22. Macy Gray – I Try
23. The Calling – Wherever You Will Go
24. Vanessa Carlton – A Thousand Miles
25. Ruff Endz – No More
26. Eiffel 65 – Blue ( Da Ba Dee)
27. Rich Boy feat. Polow Da Don – Throw Some D’s
28. Nick Lachey – What’s Left To Me
29. Tweet feat. Missly Elliot – Oops (Oh My)
30. Hurricane Chris – A Bay Bay


31. Jibbs – Chain Hang Low
32. Sonique – It Feels Good
33. Dj Sammy & Yanou feat. Do – Heaven
34. Eden’s Crush – Get Over Yourself
35. D.H.T. – Listen To Your Heart
36. Truth Hearts feat. Rakim – Addictive
37. Kevon Edmonds – 24/7
38. S Club 7 – Never Had A Dream Come True
39. Young Dro feat. T.I. – Shoulder Lean


Addictive

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος