Οι OneRepublic εμφανίστηκαν ξαφνικά στα ραδιόφωνα με ένα από τα πιο κολλητικά κομμάτια του 2007, το «Apologize». Ήταν αν μη τι άλλο το highlight  στον σόλο δίσκο του Timbaland και με αυτή την επιτυχία ακολούθησε η κυκλοφορία του πρώτου album του γκρουπ με τον τίτλο: «Dreaming Out Loud». Δυο χρόνια μετά «ξύπνησαν» από τα όνειρα τους για να παρουσιάσουν το «Waking Up».

Το πρώτο single με τον τίτλο «All The Right Moves» δεν προκάλεσε πολύ μεγάλη αίσθηση στο κοινό, πράγμα αναμενόμενο, μια και το πραγματικό διαμάντι του δίσκου ακολουθεί αμέσως μετά, με τον τίτλο «Secrets». Κάτι που κατάλαβαν και οι ίδιοι και το έβγαλαν σαν single στην Ευρώπη όπου σημειώνει αρκετά μεγάλη επιτυχία. Πολύ ωραία παραγωγή, super φωνητικά και γενικότερα ένα πολύ κολλητικό track που αφήνει υποσχέσεις και για τα υπόλοιπα τραγούδια. Τις οποίες όμως δεν μπορούν να κρατήσουν 100% σε όλη την διάρκεια του δίσκου.


Είναι εμφανές ότι η μπάντα έχει πολλές ιδέες, πράγμα που είναι καλό αλλά συγχρόνως και κακό. Εμφανίζονται χαλαρά κομμάτια, δυναμικά κομμάτια, πιάνο, βιολιά, κιθάρες κ.α., μια μουσική πανδαισία, που όμως δεν μπορούν να την οργανώσουν έτσι ώστε να μην μπερδεύει τον ακροατή. Οι πολλές εναλλαγές χαλάνε κάπως το σύνολο του album, με κάποια πειράματα να έχουν πολύ ωραίες παραγωγές όπως το «Fear», αλλά να υστερούν κάπως στο refrain. Προσπαθούν να χωρέσουν σε 11 τραγούδια μουσικές ιδέες που θα ήταν ικανές να γεμίσουν δύο ή τρία ολόκληρα albums. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπερδεύει και τους ίδιους από την άποψη ότι δεν έχουν μια σταθερή απόδοση σε αυτά τα 47 λεπτά. Γενικότερα, αυτό που καταλαβαίνει ο ακροατής αμέσως, είναι ότι οι OneRepublic ακόμα ψάχνονται στο τι θα πρωτοκάνουν, τι θα πρωτοπούν και γενικώς την ταυτότητά του γκρουπ.Εάν έχει αλλάξει κάτι πάντως σε αυτά τα δυο χρόνια είναι ότι σιγά σιγά αποκτούν εμπειρία. Μπορεί το «Waking Up» να είναι ακόμα ένα μπερδεμένο αποτέλεσμα σαν τον προκάτοχό του, αλλά στα σημεία είναι καλύτερο και πιο ευχάριστο. Έχουν την χαρακτηριστική φωνή του τραγουδιστή (βασικό για ένα pop/rock σύνολο), έχουν τις εμπνεύσεις (όπως για παράδειγμα το πρώτο μέρος του «Missing Person 1 & 2») και πάνω απ’όλα την όρεξη. Το μόνο που λείπει είναι η τάξη, η οργάνωση και το ποιόν δρόμο θα διαλέξουν ως καλλιτέχνες. Είναι καλό να ψάχνεσαι, αλλά με μέτρο, γιατί πολλές φορές τείνεις να μοιάζεις με άλλα συγκροτήματα ( π.χ. τους U2 στο «Waking Up»), ενώ με τον δικό σου ήχο («Secrets») τα καταφέρνεις πολύ καλύτερα. Οι fans των OneRepublic θα το αγκαλιάσουν και όλοι οι υπόλοιποι θα κρατήσουν τέσσερα-πέντε τραγούδια με την αίσθηση ότι στο μέλλον θα τριτώσει το καλό.

Βαθμολογία:
Κομμάτια που ξεχώρισα: «All The Right Moves», «Secrets» , «Missing Persons 1 & 2»(Tο πρώτο μέρος του τραγουδιού μέχρι το 2:40)


Tracklist:


1. Made For You
2. All The Right Moves
3. Secrets
4. Everybody Loves Me
5. Missing Persons 1 & 2
6. Good Life
7. All This Time
8. Fear
9. Waking Up
10. Marchin On
11. Lullaby

/


SecretsAll The Right MovesOne Republic – Missing Persons 1 & 2

About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος