Κριτικες Δισκων

Κριτική Δίσκου: Nirvana – Live At Reading + Bleach: Deluxe Edition

Αυτές τις μέρες πολύς κόσμος θα θυμηθεί τους Nirvana και τα εκπληκτικά κομμάτια τους. Όχι πως ξεχάστηκαν ποτέ, απλά μαζί με το καταπληκτικό DVD/CD «Live at Reading» κυκλοφόρησε και μια αναβαθμισμένη έκδοση του πρώτου τους δίσκου «Bleach». Ξεχωριστές εκδόσεις, αλλά με κοινό στόχο την διατήρηση της διαχρονικής μουσικής των Nirvana.
Το «Live At The Reading» είναι ένα live album με οπτικοακουστικό υλικό από την συναυλία που είχαν δώσει στις 30 Αυγούστου το 1992 στο Reading Festival. Υλικό που κυκλοφορούσε εδώ και χρόνια στην πιάτσα, αλλά σε αυτή την ανανεωμένη έκδοση έχει υποστεί μια σοβαρή επεξεργασία, τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο. Καταπληκτική σκηνική παρουσία που σου μεταφέρει μια απίστευτη ενέργεια. Μία ενέργεια που σε κάνει να σκέφτεσαι πως όντως μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι κατά την διάρκεια της συναυλίας παίζονται τραγούδια όπως «Smells Like Teen Spirit» , «Sliver» , «About A Girl» και άλλα πολλά, τότε μόνο η λέξη “μαγεία” μου έρχεται στο μυαλό για περιγραφή. Ένα must όχι μόνο για τους fan των Nirvana, αλλά και για τους fan της καλής μουσικής.

Βαθμολογία:

Κομμάτια που ξεχώρισαν: –Tracklist:

1. Breed
2. Drain You
3. Aneurysm
4. School
5. Sliver
6. In Bloom
7. Come As You Are
8. Lithium
9. About A Girl
10. Tourette’s
11. Polly
12. Lounge Act
13. Smells Like Teen Spirit
14. On A Plain
15. Negative Creep
16. Been A Son
17. All Apologies
18. Blew
19. Dumb
20. Stay Away
21. Spank Thru
22. Love Buzz*
23. The Money Will Roll Right In
24. D-7
25. Territorial Pissings
* Δεν υπάρχει στο CD.


Στο «Bleach: Deluxe Edition» έχουμε τα ακριβώς ίδια κομμάτια όπως ο αυθεντικός δίσκος του 1989 μαζί με live τραγούδια του γκρούπ στην συναυλία του Portland’s Pine Street Theatre στις 9 Φεβρουαρίου του 1990. Οι συγκεκριμένες ηχογραφήσεις βγαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά, κάτι που θα προσελκύσει αρκετό κόσμο. Αυτό το album μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο το «Nevermind» ή να μην φτάνει το επίπεδο του «In Utero», παρ’ολα αυτά πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά των Nirvana με 3-4 highlights. Άκρως ενδιαφέρον για κάποιον που θα ήθελε να παρακολουθήσει κατά κάποιον τρόπο την εξέλιξη των συγκεκριμένων ανθρώπων στην μουσική τους, πόσο μάλλον όταν όλα τα κομμάτια που βρίσκονται στον πρώτο δίσκο είναι remastered για μια καλύτερη ηχητική απόδοση. Το σκεπτικό της εταιρίας να προσθέσει αυτά τα σπάνια κομμάτια της ζωντανής εμφάνισης τους στο Portland, κάνει την Deluxe Edition του «Bleach» ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως στο διπλό αυτό CD θα υπάρχει booklet με 48 σελίδες, που αποτελείτε από αποκλειστικές φωτογραφίες του των μελών της μπάντας!!Βαθμολογία:

Κομμάτια που ξεχώρισαν: Blew, About A Girl, Love Buzz,


Tracklist:


CD 1:
01. “Blew
02. “Floyd The Barber
03. “About A Girl
04. “School
05. “Love Buzz
06. “Paper Cuts
07. “Negative Creep
08. “Scoff
09. “Swap Meet
10. “Mr. Moustache
11. “Sifting
12. “Big Cheese

CD2: Live at Pine Street Theatre
1. “Downer
2. “Intro
3. “School
4. “Floyd The Barber
5. “Dive
6. “Love Buzz
7. “Spank Thru
8. “Molly’s Lips
9. “Sappy
10. “Scoff
11. “About A Girl
12. “Been A Son
13. “Blew


Το αγαπημένο The Man Who Sold The World (Αρχίζει στο 0:38). Βρίσκετε στον δίσκο «MTV UNPLUGGED »Nirvana – About A Girl (Live)About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος