Κριτικες Δισκων Διαφορα Νεα και Ανακοινωσεις

Κριτική Δίσκου: Michael Jackson – This is It…

Όταν απεβίωσε ο Michael Jackson πέρα από το γεγονός ότι χάθηκε ένας από τους πιο μεγάλους καλλιτέχνες στην ιστορία της μουσικής, όλοι ήξεραν ότι θα εμφανιζόντουσαν άπειρα «κοράκια» και «αρπακτικά». Εταιρίες, μακρινοί (αλλά και κοντινοί δυστυχώς) συγγενείς και κανάλια προσπαθούν να οικονομήσουν ό,τι προλάβουν με αφιερώματα, greatest hits, ντοκιμαντέρ κτλ.
Το «This is it» μπορεί να είναι μια ενδιαφέρον ταινία , αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και το compilation album που έχει τον ίδιο τίτλο θα είναι το ίδιο καλό. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι έχει τις βασικές γνωστές επιτυχίες που έκαναν πάταγο αλλά και το (σχετικά) καινούργιο κομμάτι «This is it…» σε album και studio version. Στον δεύτερο δίσκο του album υπάρχουν 4 κομμάτια, τρία demo version και ένα ποίημα με τον τίτλο «Planet Earth». Αυτά είναι και για την άποψη μου το πιο ενδιαφέρον στοιχείο σε ολόκληρο το double disc, ειδικά για τους συλλέκτες και τους μεγάλους fan. Δεν πρόκειται για κάτι συγκλονιστικό, παρ’ολα αυτά είναι κάτι που μερικοί θα θέλουν να έχουν στην κατοχή τους.

Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα μέτριο greatest hits που πέρα από το δεύτερο δίσκο δεν έχει να προσφέρει κάτι το διαφορετικό. Έχει τα κλασσικά tracks που θα περίμενε κάποιος να βρει, αλλά σε σύγκριση με παρόμοιες συλλογές που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν είναι απλά μέτρια. Την συγκεκριμένη δουλειά μπορώ να την προτείνω μόνο σε όσους θα ήθελαν να ακούσουν ότι έχει να προσφέρει το δεύτερο CD. Στους υπολοίπους που απλά θέλουν να έχουν τα πιο γνωστά τραγούδια του Michael Jackson θα πρότεινα να επιλέξουν το «The Essential Michael Jackson» του 2005 με σχεδόν 40 κομμάτια, καλύπτοντας όλη την ιστορία αυτού του τεράστιου καλλιτέχνη. Γιατί το «This is It…» πολύ απλά σου δίνει την αίσθηση ότι έχει τραβηχτεί από τα «αυτιά».Βαθμολογία:Κομμάτια που ξεχώρισαν:

Tracklist:

DISC 1

1. “Wanna Be Startin’ Somethin’”
2. “Jam”
3. “They Don’t Care About Us”
4. “Human Nature”
5. “Smooth Criminal”
6. “The Way You Make Me Feel”
7. “Shake Your Body (Down to the Ground)”
8. “I Just Can’t Stop Loving You”
9. “Thriller”
10. “Beat It”
11. “Black or White”
12. “Earth Song”
13. “Billie Jean”
14. “Man in the Mirror”
15. “This Is It”
16. “This Is It” (Orchestra Version)

DISC 2

1. “She’s Out of My Life” (Demo)
2. “Wanna Be Startin’ Somethin’” (Demo)
3. “Beat It” (Demo)
4. “Planet Earth” (Ποίημα)


“This is it”


About Author

Έκτωρ Αποστολόπουλος