Live Report: Hardwell Live in Athens

Hardwell Live in Athens

Μεγάλη και αξέχαστη η χθεσινή βραδιά, με το sold out να φαίνεται και στην πράξη! Όλοι οι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να διασκεδάσουν και να ξεσηκώσουν το κοινό. Το Beat Town βρέθηκε σε αυτό το μοναδικό event και σας παρουσιάζει μέσω του συγκεκριμένου άρθρου τις σκέψεις, τις εντυπώσεις και το παρασκήνιο από την live εμφάνιση του Hardwell στο Gazi Music Hall.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Γύρω στις 22:00 ο Έλληνας παραγωγός Alceen ανέλαβε τα decks και έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του event με deep house ρυθμούς και μελωδίες έως περίπου τις 00:00, “ζεσταίνοντας” με αυτόν τον τρόπο ιδανικά το κοινό! Ο εξίσου πολύ καλός και ανερχόμενος Έλληνας DJ/παραγωγός Investo ανέλαβε την συνέχεια του προγράμματος, o οποίος μέχρι τις 01:30 ξεσήκωνε και κρατούσε στο πόδι τους πάντες με τις dance, progressive και electro house επιλογές του. O παραγωγός “προετοίμασε”με ιδανικό τρόπο το έδαφος για τον εκρηκτικό και δυναμικό support DJ του Hardwell εν ονόματι Kill the Buzz, με τον Ολλανδό να χαιρετάει το κοινό μιλώντας στα ελληνικά! Ο παραγωγός συνέχισε το πρόγραμμά του για πάνω από μιάμιση ώρα με απίστευτα remixes και mashups, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και αποδεικνύοντας παράλληλα πως δεν βρίσκεται τυχαία δίπλα στον Hardwell.

alceen    investo kill the buzz

Κοντεύει 02:30 και όλοι (όπως είναι φυσιολογικό) περιμένουν με ανυπομονησία την μεγάλη live εμφάνιση του Νο1 DJ στον κόσμο Hardwell. Ωστόσο, εκεί που έπαιζε κανονικά ο Kill the Buzz, κάποια στιγμή σταμάτησε και κατέβηκε για λίγο από το booth, με τον κόσμο να νομίζει πως ήρθε η σειρά του Hardwell να αναλάβει τα “ηνία” του show. Τελικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίστηκε ξανά στο stage και ετοίμασε την εισαγωγή για την μεγαλειώδη είσοδο του Hardwell στο booth, έπειτα από μία μικρή καθυστέρηση, προφανώς λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος ή απλώς επειδή ήθελε να “ψήσει” λίγο παραπάνω τους fans του. Η μεγάλη στιγμή είχε πλέον φτάσει, με τον Ολλανδό superstar να απογειώνει το κοινό του στον αέρα, ξεκινώντας το set του με το “Eclipce” από το πρόσφατο album “United We Are“. Στην συνέχεια του προγράμματος ακολούθησαν όπως ήταν φυσικό όλα τα κομμάτια από το album του σε ένα απίθανο live mix. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι τόσο κατά την είσοδο του καλλιτέχνη όσο και κατά την διάρκεια του show, τα γραφικά και οι 3D απεικονίσεις που χρησιμοποίησε μέσω του προτζέκτορα ήταν εκπληκτικά και έδεναν απίστευτα με την μουσική και τα vibes της βραδιάς!

   DSC_0116Hardwell Live in Athens

Η ώρα πέρασε γρήγορα και γύρω στις 04:15 o Hardwell ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με τον κόσμο να ζητωκραυγάζει το όνομά του και παράλληλα να χειροκροτεί σε έντονο ρυθμό, με τον ίδιον να ευχαριστεί τους fans με μία απλή υπόκλιση πριν κατέβει από το booth. To event συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Playmen να αναλαμβάνουν τα decks και να ομορφαίνουν τις τελευταίες ώρες της βραδιάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρά την σταδιακή αποχώρηση του κοινού λόγω της σωματικής και φυσικής κόπωσης, το ελληνικό δίδυμο έδωσε τον καλύτερο του για ένα εξαίρετο φινάλε.

playmen live          playmen hardwell

Κλείνοντας το εν λόγω άρθρο, θα ήθελα να επισημάνω κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με το event. Πρώτον, δεν γίνεται εν έτει 2015 να γίνονται ακόμα “καφρίλες” από μία μερίδα του κόσμου (σπρώξιμο, ξύλο, πέταγμα μπουκαλιών κ.α.), οι οποίες αφετέρου αμαυρώνουν το event και αφενός δεν αφήνουν το υπόλοιπο κόσμο να διασκεδάσει και να χορέψει όπως αρμόζει σε μία τόσο σημαντική ζωντανή εμφάνιση. Δυστυχώς, κάποια άτομα δεν λένε να καταλάβουν ότι οι συγκεκριμένες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε τέτοιου είδους live και μάλλον νομίζουν πως πηγαίνουν στο γήπεδο. Δεύτερον, όσον αφορά την εμφάνιση του Hardwell, ο παραγωγός ήταν μεν καλός, αλλά όχι όσο στο Venue πριν από περίπου τρία χρόνια. Επίσης, ο ήχος στο Gazi Music Hall δεν ήταν ο αναμενόμενος για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό event. Όσο απομακρυνόσουν περισσότερο από την Arena το πρόβλημα στον ήχο γινόταν ακόμη πιο έντονο, ακούγοντας ουσιαστικά ένα συνεχόμενο βουητό χωρίς να μπορείς να απολαύσεις καθαρά την μουσική. Παρ’όλα αυτά, η βραδιά κύλησε σχετικά καλά και ελπίζουμε στο μέλλον να διοργανωθούν ανάλογα events με καταξιωμένους καλλιτέχνες τόσο από την εγχώρια όσο και από την παγκόσμια EDM σκηνή!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *