Review: Hardwell – I Am Hardwell (Original Soundtrack)

Ο πρώτος πραγματικός δίσκος του Hardwell? Και ναι και όχι… Το “I Am Hardwell” είναι η μεγάλη ολοκληρωμένη κίνηση που διαφήμιζε εδώ και αρκετό καιρό ο κορυφαίος Dj του 2013 (link). Ο Ολλανδός promoτάριζε τους τελευταίους μήνες το μεγάλο αφιέρωμα-ντοκιμαντέρ “I Am Hardwell” όσο τίποτα άλλο, αφού πρόκειται για μία κυκλοφορία που θέλει να συνοψίσει τα μεγάλα επιτεύγματα του 25χρονου καλλιτέχνη μέσα από ένα video documentary.

O δίσκος “I Am Hardwell” αναλαμβάνει ουσιαστικά τον ρόλο του συνοδευτικού original sountrack που ντύνει με τους εντυπωσιακούς ήχους του το οπτικοακουστικό υλικό του DVD. Κοιτώντας την tracklist, καταλαβαίνει κανείς αμέσως πόσες κομματάρες κατάφεραν και βγήκαν από το μυαλό ενός μόνο ανθρώπου και σ’ ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο Ολλανδός ανέβηκε πάρα πολύ γρήγορα στην κορυφή της ηλεκτρονικής σκηνής και ακούγοντας αυτό το project προσεκτικά σε κάνει να θέλεις να συμφωνήσεις μ’ ένα μεγάλο μέρος του κοινού που τον ψήφισε ως τον κορυφαίο των κορυφαίων για την σεζόν που ολοκληρώνεται σε μερικές ημέρες.

Από το “Spaceman” μέχρι το “Apollo” και από το “Cobra” μέχρι το “Encoded”, το υλικό που παρουσιάζεται σε αυτό το CD είναι “top”. Οι συνεργασίες των Tiesto, Dyro και Showtek έρχονται να στηρίξουν το όλο σύνολο με τους εντυπωσιακούς ήχους που γεννιούνται μέσα από αυτά τα μεγάλα collabs και γενικότερα μιλάμε για 13 τραγούδια που δεν θα σας αφήσουν σε ησυχία. Όλα τους είναι ένα και ένα, όλα τους αποτελούν την προσωποποίηση του καλλιτεχνικού image του Hardwell. Πρόκειται για τα τεράστια hits που αγάπησαν οι ακροατές της EDM σκηνής και που τον εκτόξευσαν στις υψηλότερες θέσεις μεγάλων online και μη charts.

Όλα αυτά όμως, κυριολεκτικά όλα, τα έχουμε ξανακούσει. Το “I Am Hardwell” δεν είναι ένας αυθεντικός δίσκος με καινούργιο υλικό ή έστω τραγούδια που φτιάχτηκαν για να υποστηρίξουν ένα ολοκληρωμένο project με αρχή, μέση και τέλος. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα compilation που χωρίς το οπτικοακουστικό υλικό του ντοκιμαντέρ χάνει την δισκογραφική του ουσία. Όχι μόνο επειδή η tracklist αποτελείται από τα συγκεκριμένα κομμάτια που έχουν την σειρά που έχουν, αλλά και επειδή πρόσφατα, μέσα στην ίδια χρονιά, είχε κυκλοφορήσει και το “Hardwell Presents Revealed Volume 4”. Δεν έχουν τα ίδια τραγούδια ή το ίδιο mentality μιας και σε εκείνο το project παρουσιάστηκαν και αρκετά remixes και tracks από άλλους καλλιτέχνες της Revealed Records.

Σαν ήχοι όμως μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, ή για να το πω πιο σωστά, οι κατευθύνσεις τους είναι κοινές. Εκείνη η κυκλοφορία παρουσίαζε ουσιαστικά το προφίλ της δισκογραφικής εταιρίας του Hardwell και το καινούργιο soundtrack παρουσιάζει τον Hardwell σαν Dj και καλλιτέχνη. Με λίγα λόγια, αν έχετε “τιμήσει” ένα μεγάλο μέρος των κομματιών που συμπεριλαμβάνονται στο soundtrack του “I Am Hardwell” ή αν έχει τύχει να έχετε αγοράσει το “Hardwell Presents Revealed Volume 4”, δύσκολα θα πειστείτε να ξαναγοράσετε online την digital μορφή αυτού του compilation. Δεν θα έλεγα ότι είναι καν μία “ολοκληρωμένη” συλλογή με τον απόλυτο αριθμό τραγουδιών που φέρουν την υπογραφή του παραγωγού, γιατί φαίνεται ότι φτιάχτηκε για να έχει πάνω από 10 πολύ μεγάλα singles που θα αποτελούν απλώς ένα κομμάτι όλου του project.

Άποψη μου είναι, ότι για να υπάρξει ένας ουσιαστικός λόγος αγοράς της τελευταίας δισκογραφικής κυκλοφορίας του Hardwell για το 2013, καλό θα ήταν να συνδυαστεί με ολόκληρο το πακέτο του “I Am Hardwell”, δηλαδή μαζί με το ντοκιμαντέρ. Το πακέτο μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα stores της Ολλανδίας και όχι μόνο (ebay, amazon κτλ) και αν θέλετε να δείτε και να ακούσετε μία περίληψη της εντυπωσιακής έως τώρα καριέρας του ταλαντούχου Ολλανδού, τότε το DVD+CD αξίζει τα λεφτά του και θα σας αφήσει ικανοποιημένους.

egl3

Βαθμολογία:

CD:
vote3

CD+DVD:
vote4

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν:

Tracklist:

01. Hardwell – Apollo (feat. Amba Shepherd) [Acoustic Version] (03:58)
02. Hardwell – Spaceman (Orchestra Intro) (01:41)
03. Hardwell & Tiësto – Zero 76 (Radio Edit) (03:13)
04. Hardwell & Showtek – How We Do (Radio Edit) (03:00)
05. Hardwell & Dyro – Never Say Goodbye (feat. Bright Lights) [Radio Edit] (03:24)
06. Hardwell – Encoded (Radio Edit) (03:24)
07. Hardwell – Apollo (feat. Amba Shepherd) [Radio Edit] (03:29)
08. Hardwell & Chuckie – Guess What (Radio Edit) (02:32)
09. Hardwell – Spaceman (Edit) (03:03)
10. Hardwell & Dannic – Kontiki (Radio Edit) (03:23)
11. Hardwell – Cobra (Radio Edit) (03:01)
12. Hardwell – Spaceman (Headhunterz Remix) (05:42)
13. Hardwell – The World (Radio Edit) (02:39)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *