Review: Justin Timberlake – The 20/20 Experience 2 of 2

Δύο δίσκοι μέσα στην ίδια χρονιά δεν το λες και «συνηθισμένο»  φαινόμενο και σίγουρα δεν το χαρακτηρίζεις ως «εύκολο εγχείρημα».  Είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν και τις δύο φορές όταν αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν δύο νέα albums την ίδια χρονιά, αλλά με τόσα χρόνια που απουσίαζε ο Justin Timberlake από την μουσική σκηνή, λογικά θα έχει αρκετό υλικό για να μας παρουσιάσει, σωστά?

Το πρώτο μέρος του «The 20/20 Experience»  είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των charts με πολύ ισχυρά singles πριν από μερικούς μήνες και έχει ικανοποιήσει ως έναν βαθμό τους περισσότερους ακροατές. Ο πλουραλισμός στους ήχους του “μίλησε” σε αρκετά αυτιά και ο Justin φαίνεται πως ήθελε να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε: με διαφορετικούς ήχους και διαφορετικές επιρροές.

Αυτή την φορά όμως, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Παρ’ όλο που το «Take Back The Night»  ήταν αρκετά χαρμόσυνο σαν concept, κατάλαβα ότι για να είναι αυτό το πρώτο single, θα υπάρχει σίγουρα μία δυσκολία στο hitmaking. Πράγματι, το «The 20/20 Experience 2 of 2»  δεν έχει να παρουσιάσει κάτι σε επίπεδο «Mirrors», ενώ τα τραγούδια «Cabaret»  και «Murder»  δύσκολα θα φτάσουν το hype του «Suit & Tie» . Πρώτον, επειδή το hype γύρω από την επιστροφή του Justin Timberlake δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση στα ίδια επίπεδα και δεύτερον, επειδή και τα δύο έχουν τα θεματάκια τους.

Η συνεργασία με τον Drake έχει την πλάκα της και την σφραγίδα του Timbaland (σε τεράστιο βαθμό), αλλά σε τελική ανάλυση είναι ένα απλά καλό beatάκι του Timbo. Η συμμετοχή του Jay-Z στο «Murder» ίσως και να βοηθήσει να ακουστεί λίγο στα νυχτερινά κέντρα, όμως συνολικά μοιάζει λες και βγήκε την πρώτη σεζόν της προηγούμενης δεκαετίας και περιμένεις από στιγμή σε στιγμή τον Diddy να πεταχτεί και να rapάρει «Its the D the I the D the D the Y The D the I the D» 

Τα παραπάνω τραγούδια αντικατοπτρίζουν ένα βασικό πρόβλημα του δίσκου: δεν εντυπωσιάζει! Ενώ υπάρχει μία μεγάλη γκάμα διαφορετικών μουσικών κατευθύνσεων, φτάνοντας από τον μαύρο ήχο στις ηλεκτρικές κιθάρες και στα ροκ στοιχεία, τα περισσότερα κινούνται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς με δυο, το πολύ τρεις μεγάλες στιγμές («Drink You Away» και «You Got It Away»). Και δεν νομίζω ότι φταίει μονάχα η ποιότητα των παραγωγών ή τα φωνητικά του Justin Timberlake (που είναι πάρα πολύ καλά)…

Φταίει και ο τρόπος με τον οποίο «συναρμολογήθηκε»  το album γιατί αργεί αρκετά για να «πάρει μπρος» . Το δεύτερο μέρος είναι αρκετά πιο αργό και ατμοσφαιρικό, αλλά και σχετικά ποιοτικότερο. Μέχρι να φτάσει εκεί ο ακροατής, πρέπει να περάσει από το πρώτο πιο uptempo μέρος του album το οποίο έχει κάποια θεματάκια, όπως για παράδειγμα το «γιγάντιο» σε διάρκεια «True Blood»  που από ένα σημείο και μετά φλερτάρει με την μονοτονία.

Και ενώ δεν υπάρχουν πάνω από δύο κομμάτια που θα τα skipαρα την τρίτη και τέταρτη ολοκληρωμένη ακρόαση, δεν υπάρχουν και αρκετά τραγούδια που να με κάνουν να τα κρατήσω έστω μεμονωμένα στο Mp3 player σε μερικές εβδομάδες από τώρα. Το «The 20/20 Experience 2 of 2»  έμοιαζε αρκετά φιλόδοξο σαν project και είχε τα υλικά για να δημιουργήσει κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον από τον προκάτοχό του. Στο τέλος μας παρουσιάστηκε ένα συμπαθέστατο CD, με κατά διαστήματα όμορφο Pop ήχο και μερικές έξυπνες ιδέες, θεωρώ όμως ότι δύσκολα θα ξεχωρίσει μέσα στο 2013 σαν ολοκληρωμένη κυκλοφορία.

Υ.Γ.: Στο iTunes κυκλοφορεί μία έκδοση με τον τίτλο «The 20/20 Experience – The Complete Experience». Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο του δίσκου, πρόκειται για μία version που συνδυάζει όλα τα κομμάτια των δύο albums που έβγαλε ο Justin Timberlake μέσα στο 2013. Αυτή την έκδοση μπορείτε να την βρείτε ακολουθώντας το παρακάτω link: https://itunes.apple.com/us/album/20-20-experience-complete/id672530060

Justin Timberlake - The 20-20 Experience 2 of 2 - beattown

Βαθμολογία:
vote3

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Take Back the Night» , «Drink You Away» , «You Got It On»

Tracklist:

01. Gimme What I Don’t Know (I Want)
02. True Blood
03. Cabaret (Feat. Drake)
04. T.K.O.
05. Take Back the Night
06. Murder (Feat. Jay Z)
07. Drink You Away
08. You Got It On
09. Amnesia
10. Only When I Walk Away
11. Not a Bad Thing

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *