Review: John Legend – Love in the Future

Τι έχει να μας πει ο John Legend σαν καλλιτέχνης; Δύο εξαιρετικοί δίσκοι, αρκετές επιτυχίες, πετυχημένες συνεργασίες με γνωστά ονόματα της Hip-Hop και RnB σκηνής αλλά και μία μικρή πτώση τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το “Evolver» του 2008 δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε καμία περίπτωση την πορεία των πρώτων του albums και το project με τους The Roots («Wake Up») ήταν πετυχημένο ως concept, αλλά στην πράξη φάνηκε να μην μπορεί να κερδίσει το mainstream κοινό.

Ουσιαστικά μιλάμε για μία απουσία από τα δισκογραφικά δρώμενα που διάρκεσε περίπου τρία χρόνια, και με αυτό το δεδομένο, το «Love In The Future» αποκτάει μία διαφορετική δυναμική. Μιλάμε άλλωστε για το solo comeback ενός καλλιτέχνη που έχει τεράστιο κοινό στην Αμερική.

Το τέταρτο κατά σειρά album έχει και μία ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο τον John Legend ο οποίος αποφάσισε να παντρευτεί το μοντέλο Christine Teigen και αυτό το γεγονός δεν γινόταν να μην τον αγγίξει θεματολογικά. Το νέο κεφάλαιο που ανοίγει ο γνωστός τραγουδοποιός στην ζωή του έχει καταλάβει ουσιαστικά τους στίχους των κομματιών και αυτό γίνεται περισσότερο κατανοητό όταν ακούσει κανείς ολόκληρο το CD.

Όχι ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο concept στο φετινό album, απλώς οι περισσότερες σκέψεις που αναπαράγονται στα μεμονωμένα τραγούδια έχουν ως κοινό παρανομαστή τον έγγαμο βίο. Αυτό θα αρέσει σίγουρα σε αρκετούς ακροατές, από την άλλη υπάρχει και μία αίσθηση ότι το «Love in the Future» προσπαθεί να κρατήσει τις παραδόσεις του γάμου και … μουσικά, μετατρέποντας τον όρο “modern RnB” κάπως περιορισμένο. Στιχουργικά αλλά και μουσικά, θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει και μία 10ετία νωρίτερα.

Τα καλά κομμάτια είναι και αυτά που κυκλοφόρησαν ουσιαστικά σαν lead singles, όπως το «Who Do You Think We Are» και το «Made to Love», με το δεύτερο να αποτελεί ένα από τα καλύτερα τραγούδια του John Legend μέχρι σήμερα. Πολύ καλό για intro-track το «The Beginning», πετυχημένα interludes που θα μπορούσαν να είναι ολοκληρωμένες δημιουργίες («Angel») και γενικότερα θεωρούμε ότι αν μας ικανοποίησε κάτι στον απόλυτο βαθμό, αυτό ήταν τα φωνητικά του John Legend τα οποία παραμένουν πάντα σε άκρως υψηλό επιπέδου.

Αν εξαιρέσουμε κάποιες απερισκεψίες τύπου «So Gone» (είναι δυνατόν να μην έχει μπει στην standart edition;), σε γενικές γραμμές, υπάρχει μία καλή δομή στις παραγωγές και αυτό οφείλεται προφανώς στην τεράστια εμπειρία των Kanye West, No I.D., Bink! κτλ. η οποία εμπειρία βέβαια λειτούργησε αρκετά safe.

Μα; έλειπαν κάποιες ενορχηστρώσεις που θα άλλαζαν λίγο τον ρυθμό του δίσκου, ο οποίος ενδεχομένως να κουράσει κάποιους ακροατές που δεν είναι μυημένοι στον soul ήχο, αν και θεωρούμε ότι θα υπάρξουν παραπονάκια και από τους RnB fans που θα ήθελαν λιγότερη επιρροή από πλευράς Pop.

Το «Love in the Future» είναι από την πρώτη κι όλας ακρόαση καλύτερο από το “Evolver” και σίγουρα πρόκειται για μία ποιοτικότατη δουλειά που θα πρέπει να αγοραστεί από τους λάτρεις της urban μουσικής. Από την άλλη, η επιλογή του John Legend να επανέλθει στα γνωστά του επίπεδα και να φανερώσει τα συναισθήματά του για αυτό το όμορφο γεγονός που τον περιμένει, τον ώθησαν να επιλέξει δοκιμασμένες συνταγές που παραπέμπουν σε παλιότερες κυκλοφορίες του.

John Legend - Love in the Future-beattown

Βαθμολογία:
vote3,5

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Made To Love», «Who Do We Think We Are», «Save The Night», «You & I (Nobody In The World)», «So Gone»

Tracklist:

01. Love In The Future (Intro)
02. The Beginning
03. Open Your Eyes
04. Made To Love
05. Who Do We Think We Are (Ft. Rick Ross)
06. All Of Me
07. Hold On Longer
08. Save The Night
09. Tomorrow
10. What If I Told You? (Interlude)
11. Dreams
12. Wanna Be Loved
13. Angel (Interlude) (Ft. Stacy Barthe)
14. You & I (Nobody In The World)
15. Asylum
16. Caught Up

Deluxe Edition:
17. So Gone
18. We Loved It
09. Aim High
20. For The First Time

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *