Review: Will.I.Am – #WillPower

Την ιστορία του Will.I.Am την ξέρετε πάνω κάτω. Αν όχι, γι’ αυτό υπάρχει και το Wikipedia! Κάποτε ήταν «real», μετά όχι και τόσο «real» και τώρα μαζεύει εκατομμύρια views στο Youtube – κάπως χοντροκομμένα, αλλά you get the point.

Αν με ενοχλεί ένα πράγμα σε αυτόν τον άνθρωπο, είναι το γεγονός ότι έχει αναπτύξει το image του χαμαιλέοντα. Ό,τι είναι μοδάτο και πουλάει, «τσούπ» πάει και κολλάει και εκείνος σαν παραγωγός/καλλιτέχνης. Και να πω ότι πρωταρχικός του στόχος ήταν να βοηθήσει την μουσική σκηνή στην οποία ανήκει ανά περιόδους? Βασικός του στόχος είναι πλέον το Top 5 των Billboards με οποιονδήποτε τρόπο – ακόμα και αν αυτό σημαίνει κλοπή aka samplάρω έως και αντιγράφω χωρίς να δίνω σημασία σε δικαιώματα και έγγραφα.

Και το κάνει και προκλητικά, όχι τίποτα άλλο! Σαν να μην τον νοιάζει ότι στο παρελθόν είχε τρεχάματα (link)! Έτσι και φέτος, λίγα 24ωρα πριν βρει τον δρόμο του διαδικτύου ο νέος δίσκος του Will.I.Am, διάφορα sites, σχόλια internetικών χρηστών αλλά και οι ίδιοι οι Arty και Mat Zo, ξεκίνησαν να κράζουν το κομμάτι «Let’s Go». Ο λόγος όπως μπορείτε να ακούσετε στην συνέχεια, είναι τουλάχιστον προφανής.

Μοιάζουν τόσο προκλητικά μεταξύ τους, που πραγματικά μ’ έκανε να πιστεύω ότι ο Will.I.Am έχει αναπτύξει στο μυαλό του μία στρατηγική του «προκαλώ μέσω αντιγραφής για να με συζητάει ο κόσμος και να πέφτουν τα dislikes βροχή». Ακούγοντας όμως τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο, κατάλαβα ότι ο άνθρωπος είναι σε μία φάση όπου παίρνει διάφορα στοιχεία άλλων καλλιτεχνών που του αρέσουν και τα πακετάρει στα δικά του κομμάτια. Και αν του αρέσει κάτι πολύ, το παίρνει όπως είναι.

Μέχρι να φτάσεις όμως στο δεύτερο μεγάλο φάουλ του album (ναι, υπάρχει κι άλλο!), το «#WillPower» ακολουθεί τον σίγουρο δρόμο της Dance-Pop σκηνής. Ο ηλεκτρονικός ήχος είναι πιο έντονος από ποτέ για τα δεδομένα του Will.I.Am και πλην λίγων εξαιρέσεων («This Is Love»), τα τραγούδια είναι αρκετά προβλέψιμα. Δεν είναι κακά γι’ αυτό που είναι, περίμενα κάτι πολύ χειρότερο έχοντας μπουχτίσει πλέον από το «Scream & Shout», αλλά θα πρέπει να έχεις σαν ακροατής πάντα στο μυαλό σου ότι πρόκειται για έναν Αμερικανό hitmaker, που προέρχεται από μία τελείως διαφορετική μουσική σκηνή και προσπαθεί να παντρέψει τα βασικά Pop στοιχεία με ήχους από EDM, ευρωπαϊκή electro κτλ κτλ.

Αν δεν είχε πάντα αυτά τα κουραστικά drops σε τραγούδια που έχουν όλη την καλή διάθεση να ικανοποιήσουν («#thatPOWER», «Gettin’ Dumb»), τότε θα μπορούσε να είναι ένα καλό CDάκι. Μπορεί να μην υπάρχει τίποτα που να διαφοροποιείται από αυτά που ακούω 24 ώρες το 24ωρο στο ραδιόφωνο, αλλά για όσους θέλουν ένα album με τέτοια μουσική, θα ήταν μία πολύ καλή λύση. Για την εύκολη chart topping εμπειρία, για μία σωστή party playlist και πάει λέγοντας…

Βάζεις όμως να ακούσεις το από πάνω κομμάτι και μόλις φτάσεις περίπου στο 3 και κάτι, ψάχνεις απεγνωσμένα το βιβλιαράκι με τα ονόματα όσων συνέβαλαν για την δημιουργία του κομματιού, μπας και αναγράφεται το όνομα του Deniz Koyu και του «Tung!» (link). Δεν το βλέπεις πουθενά, τον βρίζεις λίγο τον Will.I.Am από μέσα σου επειδή σαν ακροατής στην Ελλάδα δεν παίζει να μην το ξέρεις το αυθεντικό track και στο τέλος ηρεμείς γιατί καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα album που ανακυκλώνει (όχι και τόσο κομψά) τον ήχο του 2013 χωρίς να προσθέτει το παραμικρό δημιουργικά.

will-i-am-willpower

Βαθμολογία:
vote2

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Hello», «This Is Love», «#thatPOWER», «Love Bullets»

Tracklist:

“Good Morning”
“Hello”
“This Is Love” (feat. Eva Simons)
“Scream & Shout” (feat. Britney Spears)
“Let’s Go” (feat. Chris Brown)
“Gettin’ Dumb” (feat. apl.de.ap & 2NE1)
“Geekin’”
“Freshy” (feat. Juicy J)
“#thatPOWER” (feat. Justin Bieber)
“Great Times Are Coming”
“The World Is Crazy” (feat. Dante Santiago)
“Fall Down” (feat. Miley Cyrus)
“Love Bullets” (feat. Skylar Grey)
“Far Away From Home” (feat. Nicole Scherzinger)
“Ghetto Ghetto” (feat. Baby Kaely)

Deluxe Edition:
“Reach for the Stars”
“Smile Mona Lisa”
“Bang Bang”

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *