Review: Tiesto – DANCE (RED), SAVE LIVES

Αυτή η compilation εμφανίστηκε κυριολεκτικά από το πουθενά και μάλιστα μας επιφύλασσε και μία πολύ μεγάλη συνεργασία ανάμεσα στον παγκόσμιο Tiesto και τους θρυλικούς U2. Όλη αυτή η δραστηριοποίηση έχει έναν καλό σκοπό, μιας και το project “DANCE (RED), SAVE LIVES” έχει ένα φιλανθρωπικό concept. Ένα concept που εκπροσωπείται κυρίως μέσω της EDM και από δεκάδες πρωτοκλασάτα ονόματα που απάντησαν θετικά σε αυτή την πολύ ωραία κίνηση με θέμα την καταπολέμηση του AIDS.

Η συγκεκριμένη συλλογή δεν κρύβει μεγάλες εκπλήξεις ή ολοκαίνουργιο ηχητικό υλικό. Με εξαίρεση το σχετικά καλό “In The Name Of Love” των Tiesto και U2 και μια-δυο περιπτώσεις σαν το “Make Some Noise (Skidka Remix Radio Edit)”, τα περισσότερα κομμάτια έχουν ήδη κυκλοφορήσει και μερικά από αυτά προέρχονται μέχρι και από το 2010 και 2011 (“Bromance” και “White Noise / Red Meat”).

Ο στόχος άλλωστε δεν ήταν να βγει μία συλλογή η οποία δουλεύτηκε από τον Tiesto στα στάνταρ του “Club Life”, αλλά η δημιουργία μίας ποιοτικής compilation με σημαντικά τραγούδια η οποία θα μπορέσει να συγκεντρώσει ένα άλφα ποσό εν όψει της 1ης Δεκεμβρίου που είναι και η παγκόσμια μέρα κατά του AIDS. Το “DANCE (RED), SAVE LIVES “ είναι μία κυκλοφορία με την οποία θα προσπαθήσουν όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες να ξυπνήσουν αρκετό κόσμο και να τον κάνουν να νοιαστεί  για την απειλή της πιο φονικής ασθένειας στον πλανήτη. Ο Ολλανδός Dj προχώρησε μάλιστα και σε μία δήλωση στην οποία δεν περιγράφει μονάχα αυτό το release, αλλά αναφέρεται και στο όνειρο του για για μία γενιά χωρίς AIDS μέχρι το 2015.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, πρόκειται για μία δουλειά η οποία φιλοξενεί στις τάξεις της πολύ μεγάλα και πετυχημένα singles τα οποία έχουν επιλεχθεί από τον κορυφαίο Tiesto για έναν πολύ όμορφο σκοπό. Οπότε θεωρώ άσκοπη την όποια βαθμολόγηση και την όποια  κριτική για ένα compilation LP του οποίου όλα τα έσοδα θα πάνε στην καταπολέμηση του AIDS. Εάν σκέφτεστε έναν τρόπο για να συνεισφέρετε για έναν σοβαρό σκοπό, τότε μία ματιά στην tracklist του “DANCE (RED), SAVE LIVES ” ενδεχομένως να σας πείσει να κάνετε την αγορά. Στο τέλος θα σας έχουν μείνει πάνω από 20 γνωστά κομμάτια που τα έχετε σίγουρα λατρέψει στο παρελθόν σαν EDM ακροατές, με κάποια απ’ αυτά να ξεχωρίζουν με την διαχρονική τους αξία.

Στο επίσημο site του Joinred μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες γύρω από το album, το festival και ότι άλλο υπάρχει σχετικά με αυτή την προσπάθεια.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν:

Tracklist:
1 U2 vs. Tiësto – Pride (In The Name Of Love)
2 Quintino & Moti – Circuits
3 Laidback Luke & Lee Mortimer – Strobelight (Radio Edit)
4 Tiësto & Swanky Tunes feat. Ben McInerney – Make Some Noise (Skidka Radio Edit)
5 Bingo Players – L’Amour (Club Edit)
6 Afrojack – Annie’s Theme (Instrumental)
7 Dada Life – White Noise/Red Meat (Radio Edit)
8 Burns – Iced Out (Calvin Harris Remix)
9 Martin Solveig – The Night Out (A-Trak Remix)
10 Tommy Trash – The End (Radio Edit)
11 Dyro & Rene Kuppens – Raid
12 Clockwork – Titan
13 Sander van Doorn – Koko (Radio Mix)
14 Chuckie & Promised Land feat. Amanda Wilson – Breaking Up (Radio Edit)
15 Dannic – Flare
16 Feenixpawl – Clockwerk
17 Hardwell – Encoded (Radio Edit)
18 Tim Berg – Bromance (Avicii’s Arena Radio Edit)
19 Infected Mushroom – Never Mind
20 Baauer – Harlem Shake
21 Diplo feat. Nicky Da B – Express Yourself
22 Get Free feat. Amber Of Dirty Projectors – Major Lazer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *