Review: Alicia Keys – Girl On Fire

Μας είχε λείψει η παρουσία της. Η Alicia Keys επικεντρώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια στην οικογένεια της και συγκεκριμένα στο παιδί της. Η ίδια της αποφάσισε να επιστρέψει δισκογραφικά ως ευτυχισμένη μητέρα και σύζυγος αλλά πάνω απ’ όλα ως ένα μεγάλο όνομα της ξένης μουσικής βιομηχανίας. To θέμα που ενδιαφέρει βέβαια τον απλό ακροατή είναι το αν είναι όντως «on fire» καλλιτεχνικά.

Φωνητικά δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από την έμπειρη Alicia Keys. Εξαιρετικά vocals που σε εντυπωσιάζουν με το καλημέρα στο «Brand New Me», ένα κομμάτι που μαζί με το «De Novo Adagio (Intro)» συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό συγχρόνως μαγευτικό ξεκίνημα στον δίσκο. Είτε μαζί με το αγαπημένο της πιάνο, είτε με πιο απαλές φωνητικές νότες («Listen To Your Heart»), ο μέσος fan νιώθει μία ζεστασιά και μία ποιότητα στο φωνητικό σκέλος του «Girl On Fire» καθ όλη του διάρκεια. Συνηθισμένα πράγματα για κάποιον που έχει ακολουθήσει έστω και λίγο δισκογραφικά αυτήν την τραγουδίστρια

Το album έχει την δυνατότητα να αλλάξει πολύ γρήγορα ρυθμό και να δώσει μία ώθηση στο παραγωγικό του προφίλ με τα πολύ πιο γνωστά singles «New Day» και «Girl On Fire». Το πρώτο δείχνει ωραίο σαν σόλο κομμάτι, αλλά προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το αρχικό του concept ως single του 50 Cent και με συμμετοχή του Dr. Dre. Αντίθετα, η Inferno έκδοση του “Girl On Fire» hit single φιλοξενεί στις τάξεις του την Nicki Minaj η οποία δεν χαλάει αλλά και δεν εμπλουτίζει το τραγούδι με την παρουσία της. Αν είχαν αντιστραφεί οι ρόλοι αυτών των δύο tracks και είχαν παρθεί οι ακριβώς αντίθετες αποφάσεις, ενδεχομένως να έκανε περισσότερη (και καλύτερη) εντύπωση.

Από εκεί και πέρα, τα highlights είναι συγκεκριμένα: το ντουέτο με τον υπέροχο Maxwell και το «φινάλε» του album «101». Η συνεργασία της με τον κλασικό Maxwell ήταν δεδομένο ότι θα πετύχει και το τελευταίο σχεδόν 7λεπτο τραγούδι κλείνει» την δουλειά όπως ακριβώς πρέπει. Πλούσιο σε ιδέες, με μία μπαλάντα των έντονων συναισθημάτων, γράφοντας έναν πολύ καλό επίλογο που σου αφήνει μία θετικότατη εντύπωση. Ίσως λίγο καλύτερη απ’ ότι είναι στην αλήθεια.

Το «Girl On Fire» είναι ένα τυπικό RnB project, χωρίς ηλεκτρονικές παραφωνίες και πολλά πειράματα. Αυτό είναι σίγουρα καλό για την εποχή που ζούμε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με άφησε με ανοιχτό το στόμα. Τα 53 λεπτά περνάνε ευχάριστα, όσοι από εσάς αρέσκονται να ακούνε την φωνή της Alicia Keys ενδέχεται να λατρέψουν τον πέμπτο της προσωπικό της δίσκο, αλλά σε γενικές γραμμές παίζει πάνω κάτω στα ίδια στάνταρ με το προ τριετίας release «The Element of Freedom». Με την διαφορά ότι εκείνο είχε και δυο-τρεις πιο ποιοτικές charting επιτυχίες.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν:  «Brand New Me», «Girl On Fire», «Not Even The King», «101»

Tracklist:

01. De Novo Adagio (Intro)
02. Brand New Me
03. When It’s All Over
04. Listen To Your Heart
05. New Day
06. Girl On Fire (Feat. Nicki Minaj)
07. Fire We Make (Feat. Maxwell)
08. Tears Always Win
09. Not Even The King
10. That’s When I Knew
11. Limitedless
12. One Thing
13. 101

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *