Δισκοκριτικές Ματιές: Κυκλοφορίες Νοεμβρίου

Ne-Yo – R.E.D.

Είναι εμφανές ότι ο Ne-Yo έχει ξεμείνει από ιδέες τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα πραγματικά εντυπωσιακό σύνολο παρ’ ότι είναι ένας πολύ καλός στιχουργός και προικισμένος με μία εξαιρετική φωνή. Το «killer combo» για να πετύχεις στην μουσική βιομηχανία και πράγματι στο παρελθόν έχει καταφέρει πολλά πράγματα.

Το φετινό «R.E.D.» δείχνει όμως έναν Ne-Yo που δεν ήθελε να δοκιμάσει πολλά και να παραμείνει πιστός στην γνωστή του φόρμουλα: ένα πολύ μεγάλο hit («Let Me Love You), μερικές σωστές μπαλάντες («Stress Reliever») και μερικές up-tempo συνεργασίες («Don’t Make ‘Em Like You» και «Should Be You»). Φτάνει αυτό για να ικανοποιήσει το απαιτητικό κοινό?

Μπορεί και να φτάνει, γιατί σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσαν τραγούδια τύπου «Be the One» ή «Forever Now». Μοιάζει όμως αρκετά με το προπέρσινο «Libra Scale» και σίγουρα θα περίμενα κάτι παραπάνω από έναν πολυπλατινένιο καλλιτέχνη που ξέρει να βγάζει γρήγορα και ποιοτικά hit singles. Κάποτε γνώριζε τον τρόπο να σε κερδίσει και με τις ολοκληρωμένες του δισκογραφικές απόπειρες οι οποίες δείχνουν πλέον να χάνουν χρόνο με τον χρόνο σε βάθος.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Let Me Love You», «Jealous», «Be The One», «Should Be You»

Tracklist:

01. Cracks in Mr. Perfect
02. Lazy Love
03. Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself)
04. Miss Right
05. Jealous
06. Don’t Make ‘Em Like You (featuring Wiz Khalifa)
07. Be the One
08. Stress Reliever
09. She Is (featuring Tim McGraw)
10. Carry On
11. Unconditional
12. Forever Now
13. Shut Me Down
14. Should Be You (feat. Fabolous & Diddy)

.

Keyshia Cole – Woman To Woman

Ξεκινάμε όπως πάντα με την καλύτερη κυκλοφορία των τελευταίων ημερών. Η Keyshia Cole ενδεχομένως να άξιζε να ήταν και ένα θέμα μόνη της με το νέο album «Woman To Woman» το οποίο πείθει σε σχεδόν όλες τις βασικές κατηγορίες.

Τα feats του δείχνουν να λειτουργούν με το καλημέρα και συγκεκριμένα αναφέρομαι στο opener του δίσκου «Enough of No Love» με τον Lil Wayne. Στα καπάκια «σκάει» άλλο ένα δυνατό όνομα, αυτό του Meek Mill, για να μπορέσει να κρατήσει το momentum του «RnB meets Hip-Hop» feeling το οποίο είναι βασικό και αναντικατάστατο σε τέτοιου είδους κυκλοφορίες.

Αλλά δεν είναι μόνο οι συνεργασίες με τα rap vocals που την βοηθούν να προχωρήσει μ’ έναν σοβαρό ρυθμό. Το ντουέτο με την Ashanti είναι άλλη μία πετυχημένη φόρμουλα που λειτουργεί και που δίνει ένα έξτρα ενδιαφέρον μετά από τρεις συνεχόμενες solo προσπάθειες.

To μόνο αδύναμο σημείο του «Woman To Woman» είναι η έλλειψη μερικών ηχογραφήσεων που θα άφηναν εποχή, που θα ωθούσαν τον κόσμο να συζητάει γι΄αυτόν τον δίσκο και του χρόνου. Κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση των αυθεντικών RnB ακροατών που παίζει να ακούσουν δεκάδες φορές το συναισθηματικά έντονο και καλοδουλεμένο «I Choose You».

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Enough of No Love», «Trust and Believe», «Woman to Woman», «I Choose You»

Tracklist:

01. Enough of No Love feat. Lil Wayne
02. Zero feat. Meek Mill
03. Missing Me
04. Trust and Believe
05. Get It Right
06. Woman to Woman feat. Ashanti
07. Wonderland feat. Elijah Blake
08. I Choose You
09. Stubborn
10. Hey Sexy
11. Next Move feat. Robin Thicke
12. Signature

.

Styles P – The World’s Most Hardest MC Project

Ο αγαπημένος μου MC των D-Block επιστρέφει μ’ ένα φρέσκο project για να αποδείξει στον υπόλοιπο κόσμο ότι είναι ο πιο σκληρός rapper της πιάτσας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι ο παραπάνω τίτλος ισχύει μετά την ακρόαση του νέου αυτού album, αλλά σίγουρα τον συγκαταλέγω στους πιο αυθεντικούς καλλιτέχνες του συγκεκριμένου μουσικού είδους.

Το  «The World’s Most Hardest MC Project» μοιάζει λίγο «φτωχό» για να κουβαλήσει έναν τέτοιο τίτλο όταν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για έναν δίσκο με ουσιαστικά εννέα τραγούδια και ένα συνολικό playtime που φτάνει με το ζόρι τα 29 λεπτά. Σαν ιδέα  έμοιαζε σωστή, από την στιγμή που δεν υπήρχαν A-Class beats για να αξιοποιηθούν για την δημιουργία ενός σούπερ CD και έτσι αποφεύχθηκε η κούραση της ολοκληρωμένης ακρόασης.

Ο Styles P βρίσκεται σίγουρα στο επίκεντρο του  «The World’s Most Hardest MC Project»έχει τις καλές του στιγμές («Araab Styles»), τις σκληρές του παρουσίες («Murda Mommy») αλλά όσα καλά lines και να εμφάνισε σε αυτό το album (δείτε ένα σχετικό αρθράκι εδώ), δεν νομίζω ότι κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του ή παλιότερα projects του. Παρ’ όλο που συνολικά δείχνει κααααπως σταθερό σαν αποτέλεσμα, ίσως να ταίριαζε περισσότερο να έβγαινε στην αγορά σαν Mixtape ή EP.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Araab Styles, «Hoody Season, «Murda Mommy»

Tracklist:

01. Intro (0:48)
02. Araab Styles (3:01)
03. I Know (3:19)
04. Like That (3:19)
05. Empire State High (feat. Sheek Louch) (2:49)
06. Pop Out (2:15)
07. Hoody Season (2:32)
08. Monopolizing (feat. Bucky & Large Amount) (3:26)
09. Shooter (feat. Snyp & A.P.) (3:46)
10. Murda Mommy (3:37)
11. Outro (0:42)

.

Jet Life – Jet World Order 2

To «Jet World Orders 2» είναι μόνο στα «χαρτιά» ένα Jet Life project, αφού σαν δίσκος στηρίζεται κυρίως στις παρουσίες των Trademark Da Skydiver και Young Roddy. Το μεγάλο αφεντικό ή καλύτερα το πιο πετυχημένο μέλος αυτής της κλίκας, ο Curren$y, σχεδόν δεν υπάρχει σαν παρουσία. Αυτά βέβαια ήταν ήδη γνωστά και από το πρώτο μέρος της συγκεκριμένης κυκλοφορίας.

Αυτό το album όμως είναι αποκλειστικά φτιαγμένο για τους σκληροπυρηνικούς fans της φάσης αυτής. Όσοι γουστάρουν τον Curren$y θα πάρουν μία ψεύτικη τζούρα από το vibe του «Spitta». Υπάρχουν αρκετά καλές προσπάθειες όπως το «M.I.A.» και σίγουρα διακρίνεται μία αισθητή βελτίωση στα raps των καλλιτεχνών.

Μετά από τρεις-τέσσερις ακροάσεις όμως, θεωρώ δύσκολο να πεισθείς σαν ακροατής να στηρίξεις αυτό το δίδυμο εξαιτίας αυτού του album. Το «Jet World Order 2» θα σε κάνει να συμπαθήσεις τους βασικούς του ερμηνευτές, αλλά δεν θα σε κάνει να βγάλεις από μυαλό σου την ταμπέλα «τα κολλητάρια του Curren$y».

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «No Sleep», «Bossed Up», «M.I.A.», «Money Gramz»

Tracklist:

01. Intro (ft Trademark Da Skydiver & Young Roddy).
02. Welcome (ft Trademark Da Skydiver & Young Roddy)
03. No Sleep (ft Curren$y, Trademark Da Skydiver & Young Roddy)
04. Never Will (ft Trademark Da Skydiver & Young Roddy)
05. The Vision (ft Trademark Da Skydiver & Young Roddy)
06. 24 Hrs (ft Trademark Da Skydiver & Young Roddy)
07. Bossed Up (ft Trademark Da Skydiver, Young Roddy & Smoke DZA)
08. Raw(ft Young Roddy)
09. Money Gramz (ft Curren$y, Trademark Da Skydiver & Young Roddy)
10. M.I.A. (ft Trademark Da Skydiver)
11. The Grind (ft Trademark Da Skydiver & Young Roddy).
12. Sittin Low (ft Trademark Da Skydiver, Young Roddy, Fiend, Killa Kyleon & Dee Low)
13. Good Sense (ft. Young Roddy)
14. Life (ft Trademark Da Skydiver & Young Roddy).
15. Too High (ft Trademark Da Skydiver, Young Roddy & CornerBoy P)
16. My Word (ft Trademark Da Skydiver & Young Roddy)
17. Outro (ft Trademark Da Skydiver & Young Roddy)

.

Nicki Minaj – Pink Friday: Roman Reloaded (The Re-Up)

Είχα ένα προαίσθημα ότι αυτή η ενισχυμένη έκδοση θα έκανε καλύτερη εντύπωση από την κανονική. Ούτε εγώ ξέρω το πώς και το γιατί, αλλά και μόνο ότι έκανα την προσπάθεια να τσεκάρω το ουσιαστικά bonus υλικό της Nicki Minaj λέει πολλά. Άλλωστε, πόσο χειρότερα θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα επτά μήνες μετά την κυκλοφορία της βασικής έκδοσης (δείτε το review)?

Πράγματι, η 29χρονη κάνει πολλά πράγματα πιο σωστά σε αυτά τα οκτώ τραγούδια του «The Re-Up» σε σχέση π.χ. με την απίστευτα κουραστική deluxe edition.  Το «Freedom» είναι ένα από τα πιο καλά κομμάτια που έχει βγάλει πρόσφατα η ίδια της, οι συνεργασίες με Tyga και Thomas Brinx στο «I Endorse These Strippers» της απέφεραν ένα «Beez In The Trap 2» και τα feats των Ciara και Cassie της έδωσαν σοβαρά «female power» collabos.

Μπορεί βέβαια να φταίει και η παρουσία της Cassie στο video clip του«The Boys» που με κάνει να βλέπω το «Roman Reloaded (The Re-Up)» με θετικό μάτι. Σε γενικές γραμμές όμως, ακούγεται πιο ευχάριστα το νέο δισκάκι αυτής της ενισχυμένης έκδοσης και θα το καταλάβατε μόλις επιστρέψετε στο δεύτερο CD με τα ήδη γνωστά tunes και κουραστείτε να πατάτε το skip.

Βαθμολογία:

CD1

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Freedom», «I’m Legit», «The Boys»

Track List

CD1:

01. Up in Flames
02. Freedom
03. Hell Yeah (feat. Parker)
04. High School (feat. Lil Wayne)
05. I’m Legit (feat. Ciara)
06. I Endorse These Strippers (feat. Tyga & Thomas Brinx)
07. The Boys (feat. Cassie)
08. Va Va Voom
 
CD2:
01. Roman Holiday
02. Come On A Cone
03. I Am Your Leader (Feat. Cam’ron & Rick Ross)
04. Beez In The Trap (Feat. 2 Chainz)
05. HOV Lane
06. Roman Reloaded (Feat. Lil Wayne)
07. Champion (Feat. Nas, Drake & Young Jeezy)
08. Right By My Side (Feat. Chris Brown)
09. Sex In the Lounge (Feat. Lil Wayne & Bobby V)
10. Starships
11. Pound The Alarm
12. Whip It
13. Automatic
14. Beautiful Sinner
15. Marilyn Monroe
16. Young Forever
17. Fire Burns
18. Gun Shot (Feat. Beenie Man)
19. Stupid Hoe

.

Pitbull – Global Warming

Είπα να δώσω αυτή την εβδομάδα την ευκαιρία σε μερικές καρά mainstreamιές έτσι για αλλαγή. Όχι ότι είχα μεγάλες ελπίδες για κάτι σοβαρό από τον Pitbull (δείτε την περσινή κριτική μας εδώ), αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

H αλήθεια είναι το φτηνό sample του «Macarena» στο «Global Warming» δεν μου έκανε και την καλύτερη δυνατή εντύπωση, αλλά ήξερα από την αρχή τι θα άκουγα. Το album ζει και αναπνέει από τέτοιες προσπάθειες («Feel This Moment») και είναι με πολύ απλά λόγια ένα party album. Με τον Pitbull ως βασικό καλλιτέχνη που με το Pop-rapping του έχει μετατραπεί σ’ ένα είδους hype-man. Σίγουρα δεν είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο για έναν τραγουδιστή, αλλά δεν νομίζω να τον ενοχλεί αυτή η περιγραφή αφού έχει μετατραπεί σε «shout-boy» από επιλογή.

Άλλωστε τα «Dale» και «Mr 305» τα γουστάρει ο κόσμος με αυτόν τον mainstream club ήχο και αντικειμενικά υπάρχουν αρκετά tracks που θα είχαν άμεση επιτυχία στο μέσω club που είναι γεμάτο μ’ ένα «μεθυσμένο» κοινό που θέλει απλά να ξεσαλώσει. Αλλά πραγματικά, το «Global Warming» είναι αποκλειστικά γι΄αυτή την χρήση. Απλά φέτος κατάφερε μ’ έναν μαγικό τρόπο να φανεί πιο «τίμιος» στον δίσκο του, αλλά με πολύ λιγότερα κομμάτια που μπορούν να κάνουν σημαντική πορεία στα charts.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Don’t Stop The Party», «Party Ain’t Over», «Drinks For You»

Tracklist:

01. Global Warming (feat. Sensato) (1:25)
02. Don’t Stop The Party (feat. TJR) (3:26)
03. Feel This Moment (feat. Christina Aguilera) (3:50)
04. Back In Time (3:27)
05. Hope We Meet Again (feat. Chris Brown) (3:41)
06. Party Ain’t Over (feat. Usher & Afrojack) (4:03)
07. Drinks For You (Ladies Anthem) (feat. Jennifer Lopez) (3:17)
08. Have Some Fun (feat. The Wanted & Afrojack) (4:05)
09. Outta Nowhere (feat. Danny Mercer) (3:27)
10. Tchu Tchu Tcha (feat. Enrique Iglesias) (3:26)
11. Last Night (feat. Havana Brown & Afrojack) (3:40)
12. I’m Off That (3:18)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *