Δισκοκριτικές Ματιές: Flo Rida, Medina και Juvenile

Flo Rida – Wild Ones

Πείτε το χωρίς ντρέπεστε, ακόμα και αν είστε ένας σκληροπυρηνικός Hip-Hop ακροατής: «Ο Flo Rida έβγαλε δυο-τρια καλά κομμάτια στην σειρά». Ο Pop-rapper που έχει αποκοπεί από το πιο urban ύφος του εδώ και πάρα πολύ καιρό, κατάφερε και κυκλοφόρησε μερικά singles που άρεσαν όχι μόνο στο ραδιοφωνικό κοινό, αλλά γενικότερα στον κόσμο. Εξαιρετικό το «Good Feeling», φοβερά vocals στο «Wild Ones» και ένα «Whistle» που σε χαλαρώνει και σε προετοιμάζει για το καλοκαιράκι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από εκεί και πέρα όμως, κλασικός Flo Rida… Ένας δίσκος που αποτελείται από μερικά καλά radio tunes και τα υπόλοιπα συνεχίζουν να κουβαλούν περήφανα την φήμη των album fillers. Μπορώ να εξαιρέσω και το «Let It Roll» ως ένα συμπαθητικό (μέχρι ως έναν βαθμό) track, αλλά οι συμμετοχές των Redfoo, Jennifer Lopez και Georgi Kay πέρασαν και δεν ακούμπησαν, αν και προβλέπω ότι η συνεργασία με το μέλος των LFMAO θα έχει επιτυχία στο άμεσο μέλλον.

Το καλό της υπόθεσης είναι, ότι η standart edition έχει εννέα κομμάτια και αυτό δεν το λέω κοροϊδεύτηκα. Κρατώντας σε ένα τόσο χαμηλό νούμερο την tracklist, καταφέρνει να δείχνει καλύτερος απ’ ότι είναι ο Flo Rida σαν καλλιτέχνης. Άλλωστε, τρία συν δύο καλά τραγούδια σε 34 λεπτά playtime, είναι ένα ποσοστό που σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή τιμή του (γύρω στα 8 ευρώ) μπορεί να το κάνει και μία αξιόλογη αγορά εφόσον ψάχνεστε για απλή Pop μουσικούλα.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Whistle», «Wild Ones», «Good Feeling»

Tracklist:
01. Whistle
02. Wild Ones (Feat. Sia)
03. Let It Roll
04. Good Feeling
05. In My Mind (Part 2) (Feat. Georgi Kay)
06. Sweet Spot (Feat. Jennifer Lopez)
07. Thinking Of You
08. I Cry
09. Run (Feat. Redfoo Of LMFAO)

.

Medina – Forever

Το «You And I» παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια των τελευταίων χρόνων. Από τότε όμως, έχουν περάσει κοντά στα τρία χρόνια και σε αυτό το διάστημα βγήκαν πολλά άλλα singles και δύο ολοκληρωμένα CDs. “Ακούγοντας” την πορεία της Medina, δεν μπορούσες να μου βγάλεις από το μυαλό ότι πρόκειται για ένα one hit wonder. Όχι ότι δεν κυκλοφόρησέ και άλλα θετικά κομμάτια, αλλά κανένα απ’ αυτά δεν μπόρεσε να αγγίξει έστω και λίγο την μαγεία του μεγάλου της hit που την καταξίωσε στα charts και στις καρδιές των ακροατών της.

Το «Forever» είναι ένα απλό album. Έχει «χωρίσει» τα καλά και τα πιο μέτρια κομμάτια μ’ ένα αόρατο τοίχος, φορτώνοντας τα δυνατά της «χαρτιά» στο πρώτο μισό του δίσκου και αφήνοντας τις υποδεέστερες παραγωγές να «κουβαλήσουν» το φορτίο του επίλογου. Αυτό δεν απαραίτητα κακό, γιατί το στυλ που ακολουθεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια απαιτεί κατά κάποιον τρόπο την τοποθέτηση των πιο εντυπωσιακών tunes στην έναρξη του δίσκου. Το Dance-Pop δεν μπορεί να σε εξιτάρει με μία και μόνο φοβερή παραγωγή όπως π.χ. ένα «επικό» House beat. Θέλει και χρειάζεται τον χρόνο του.

«Forever» και «Happenings» είναι υποψήφια για μία tracklist που θα συνθέσω στο μέλλον με σκόρπια τραγούδια, γιατί έχουν ένα άλφα replay value. Γενικότερα θεωρώ ότι η Medina δούλεψε πάνω σ’ ένα CD που ακολουθεί κατά γράμμα το παρελθόν της και αυτό θα αρέσει 100% στους ακροατές που την ακολουθούν εδώ και αρκετό καιρό. Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο εγχείρημα αφαιρεί την όποια καλλιτεχνική κορύφωση μπορεί να υπάρξει σ’ ένα album ή το στοιχείο της έκπληξης που μπορεί να εξίταρε λίγο και τους μουσικόφιλους που δεν τρελαίνονται απαραίτητα με τον σε γενικές γραμμές καλό, αλλά και αρκετά προβλέψιμο ήχο της. Όπως και να’χει όμως, το «Forever» κάνει λιγότερα λάθη από την περσινή της προσπάθεια και παρουσιάζει τουλάχιστον πέντε όμορφα κομμάτια. One hit wonder or not, η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα βρείτε πάνω από δύο tracks που θα σας «αφαιρέσουν» την θετική διάθεση που δημιουργεί το πέμπτο solo LP της Medina.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Forever», «Butterflies», «Happening», «Black Lights»

Tracklist:

1. “Forever”
2. “Butterflies”
3. “Scars”
4. “Happening”
5. “Boring”
6. “Hotels”
7. “Good to You”
8. “Close to Nothing”
9. “Keep Me Hangin'”
10. “Black Lights”
11. “Waiting for Love”
12. “Like You Hurt Me”
13. “Threesome”

.

Juvenile – Rejuvenation 

Που είναι οι εποχές που ο Juvenile πουλούσε albums με το τσουβάλι? Που ήταν το νούμερο ένα όνομα του Νότου και ο Lil Wayne ένα συμπαθητικό παλικαράκι. Ακόμα και μετά την χρυσή εποχή των 90s, o αγαπημένος MC του Dirty South είχε καταφέρει να αναπτύξει μερικά μεγάλα singles όπως π.χ. το «Slow Motion» ή έστω το «Rodeo». Αυτά τα χρόνια έχουν περάσει όμως ανεπιστρεπτί και μετά την τελευταία του καλούτσικη κυκλοφορία («Cocky & Confident»), είναι γεγονός ότι είχαμε χάσει τα ίχνη του. «Λογικό» θα μου πείτε, από την στιγμή που έχει περάσει και πολύ δύσκολες προσωπικές στιγμές το τελευταίο διάστημα.

Ειλικρινά όμως, πίστευα ότι το «Rejuvenation» θα τον ανανέωνε κάπως. Όχι μόνο εξαιτίας της παρουσίας του Mannie Fresh και του Drumma Boy στα beats, αλλά και επειδή το «Power» ήταν ένα αρκετά καλό street single. Με samplάκι που «κολλάει» με την πρώτη κι όλας ακρόαση και με την συμμετοχή του Rick Ross να προσθέτει το απαραίτητο feat που θα το έσπρωχνε λίγο προς την επιτυχία. Δυστυχώς όμως, το συγκεκριμένο κομμάτι είναι μία θετική παρουσία μέσα σ’ ένα βαρετό σύνολο. Το autotune voice στο «Lost My Mind» είναι ψηλοτραγικό και tracks σαν το «Still Here» σε κάνουν να απορείς ποιος σκέφτηκε να το βάλει μέσα σε αυτό το CD – μοιάζει με ξένο σώμα. Από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνεις ότι ένα από τα βασικά προβλήματα είναι οι ενορχηστρώσεις που απογοητεύουν και μετριάζουν ως έναν βαθμό την θετική παρουσία του Juvenile (αν και πρόκειται για υπερβολικά απλά rapping-θέματα, ακόμα και για τα δικά του δεδομένα)

Προφανώς και δεν είναι τα πάντα κακά και άχρωμα μιας και θεωρώ ότι τραγούδια σαν το «Fall Back» θα βρουν τους πιστούς υποστηρικτές των Z-Ro και σία ικανοποιημένους. Η ερώτηση που θέτω όμως, είναι η εξής: «Άμα δεν λεγόταν Juvenile ο καλλιτέχνης και δεν είχα συνδέσει τόσα θετικά πράγματα μαζί του από το παρελθόν, θα το ξανάκουγα στο άμεσο μέλλον?» Μάλλον όχι….

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Rejuvenation», «Power», «Fall Back»

Tracklist:

01. Rejuvenation
02. Power (feat. Rick Ross)
03. Can’t Stop My Money
04. Mardi Gras
05. Lost My Mind
06. Imma Get Rich
07. Fall Back (feat. Z-Ro, Trae tha Truth)
08. Bad Guy
09. Ahh Haa
10. Im Yo People (feat. Skip, Young Juve)
11. Got It Like That (feat. Skip, Wacko)
12. Still Here (feat. Skip, Wacko)
13. Ain’t What You Want
14. Toast to the Good Life

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *