Review: Future – Pluto

Αυτός ο καλλιτέχνης (που λέει ο λόγος βρε παιδιά), στην κυριολεξία ξεπετάχτηκε από το πουθενά πριν από δύο χρόνια, όταν συμμετείχε σαν guest στο hit single του YC με τίτλο «Racks». Βέβαια τότε σχεδόν κανείς δεν τον ήξερε, και απλά ήταν γνωστός σαν τον τύπο που συμμετείχε στο εν λόγω κομμάτι. Δύο χρόνια αργότερα τον βρίσκουν να έχει μερικά mixtapes στον κατάλογο κυκλοφοριών του, μερικές συμμετοχές δίπλα σε γνωστά ονόματα του Νότου, και να ετοιμάζετε να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τίποτα σπουδαίο, ήμουν προκατειλημμένος, και αυτό γιατί τον είχα κόψει απο τις συμμετοχές του και από τα κομμάτια του ότι δύσκολα θα κρατούσε μία αξιοπρεπή κυκλοφορία στο όνομά του. Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο single από το album του με τίτλο «Tony Montana» δεν ενθουσιάστηκα, αλλά ήταν ένα καλό δείγμα στο στυλ που έχει καθιερωθεί στο Νότο τα τελευταία χρόνια. Με συμμετοχή από τον Drake και μία καλούτσικη παραγωγή από κάποιον Will-A-Fool, δεν ήταν και άσχημο ξεκίνημα εν όψη της κυκλοφορίας του πρώτου του album.

Μετά από λίγο, σκάει το δεύτερο single με τίτλο «Magic» και με την συμμετοχή του βετεράνου πλέον Νότιου Τ.Ι. ,σε μία πολύ «pimpin»παραγωγή από τον K.E. on the Track. Αυτό μάλιστα ήταν ένα radio friendly single που’χε όλα τα φόντα να γίνει hit. Σκέφτηκα: «άμα συνεχίσει έτσι, με καλές συμμετοχές και τέτοιες αξιοπρεπείς παραγωγές, ίσως και να βγάλει μία δουλειά που να ακούγεται». Ε λοιπόν που λέτε αγαπητοί αναγνώστες βγήκε η δουλειά αυτή, αλλα χωλαίνει από παντού.

Από το ξεκίνημα κι όλας έρχεται το πρώτο skip, ένα intro με ένα τύπο να μιλάει. Συγνώμη, αλλά είναι μουσικό album, όχι παραμυθάκι σε αφήγηση Σπύρου Μπιμπίλα. Στα καπάκια “σκάει» ένα κομμάτι με την συμμετοχή του μέγιστου R. Kelly. Στην αρχή λέω όπα, μυστήρια oriental παραγωγούλα, συμμετοχή R. Kelly, εδώ είμαστε. Ε, μετά το κομμάτι του Kells, κουράστηκα και πάτησα το skip. Ακολουθούν δύο κομμάτια πολύ μετριότατα, σε πολύ τυποποιημένες παραγωγές, τα οποία έχουν χιλιοακουστεί από 1.000.000 παρόμοιους καλλιτέχνες και με πιο αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Στη συνέχεια βρίσκουμε το «Magic» και μετά ακολουθεί το «I’m Trippin» σε παργωγή και με την συμμετοχή του Juicy J, από τους βραβευμένους Three 6 Mafia. Καθόλου άσχημο κομμάτι, ειδικά μετά από ένα μετριότατο ξεκίνημα.

Και εκεί που λέω κάτι πάει να γίνει, τουλάχιστον ας είναι και κόπια του Waka Flocka, αλλά δυστηχώς, όταν ακούω την απόπειρα του για ένα αργό R&B κομμάτι (Truth Gonna Hurt You»), έρχεται το facepalm από το πουθενά! Και η συνέχεια («Neva End») δεν βοηθάει καθόλου να ξαναφτιάξει η εικόνα που με κόπο και διαλογισμό προσπάθησα να χτίσω σε κάποιο σημείο. Ακολουθεί το πρώτο single «Tony Montana» – παίρνω μία ανάσα, κουνιέμαι λίγο με το ρεφραίν και συνεχίζω. Ένα αδιάφορο κομμάτι, που είναι όμως λίγο πιο προσεγμένο και στα χέρια κάποιου άλλου ίσως να έκανε κάποια επιτυχία. Και μετά έρχεται το απόλυτο banger. Εδώ είμαστε! «Same Damn Time» πάνω σε μία δυνατή παραγωγή από τον Sonny Digital, ο Future βρίσκεται στο στοιχείο του! Ας γέμιζε όλο το album με τέτοια κομμάτια, θα ήταν πιο τίμιο από τις αποτυχημένες απόπειρές του για κάτι εναλλακτικό στα πλαίσια του R&B.

Το τελείωμα του album δεν είναι κακό (αν εξαιρέσουμε το «Turn On The Lights» το οποίο είναι κακό), αλλά είναι full αδιάφορο – πάλι τυποποιημένες παραγωγές, αλλά όχι καλά εκτελεσμένες. Οι συμμετοχές των Trae Tha TruthLong Live The Pimp») και Snoop Dogg («Homicide») πάνε να δώσουν μία ανάσα στο album, και εν μέρει τα καταφέρνουν. Αλλά τι να πρωτο συμμαζέψουν και αυτοί οι κακόμοιροι?! Το κλείσιμο έγινε κάπως όμορφα, με ένα κομμάτι τίμιο ας πούμε (You Deserve It»).

Ωραία. Τώρα που τελείωσε θα σας πω την αλήθεια. Κρατηστε τα singles του album, άντε και καμιά συμμετοχή του σε κάποιο άλλο κομμάτι, και είστε κομπλέ. Είχα καιρο να ακούσω δίσκο, και έσπασα το σερί με όχι και τόσο ωραίο τρόπο. Τι να σας πω, άμα είστε τολμηροί δοκιμάστε να το ακούσετε όλο, και θα καταλάβετε. Εντάξει, υπερβάλω ίσως, δεν ήταν για πέταμα, αλλά δεν ήταν και για να κρατήσεις κάτι περισσότερο από τα singles, άντε και ένα-δυο κομμάτια ακόμα. Καλή ακρόαση σε όσους το επιχειρήσουν, στους υπόλοιπους, “καλή κίνηση παίδες».

Βαθμολογία:

Κομμάτια που ξεχώρισαν: «Tony Montana», «Magic», «Same Damn Time»

Tracklist:

1) The Future Is Now (feat. Big Rube) (prod. by Organized Noize)
2) Parachute (feat. R. Kelly) (prod. by DJ Pharris and John Blu)
3) Straight Up (prod. by Nard&B)
4) Astronaut Chick (prod. by Will-A-Fool)
5) Magic (Remix) (feat. T.I.) (prod. by K.E. on the Track)
6) I’m Trippin’ (produced by & featuring Juicy J)
7) Truth Gonna Hurt You (prod. by Mike Will)
8 ) Neva End (prod. by Mike Will)
9) Tony Montana (feat. Drake) (prod. by Will-A-Fool)
10) Permanent Scar (prod. by Jon Boi)
11) Same Damn Time (prod. by Sonny Digital)
12) Long Live The Pimp (feat. Trae) (prod. by The Honorable)
13) Homicide (feat. Snoop Dogg) (prod. by Jon Boi)
14) Turn On The Lights (prod. by Mike Will)
15) You Deserve It (prod. by Nard&B and DJ Spinz)

Deluxe Edition

16) Go Harder (prod. by Luney Tunez)
17) Fishscale (prod. by Will-A-Fool)
18) Paradise (prod. by Jon Boi)

.

Same Damn Time

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαλουκόπουλος

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *