Review: Morgan Page – In The Air

Η πρώτη φορά που έπεσα πάνω στο όνομα Morgan Page ήταν το 2009 όταν γυρνούσα από τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Ό,τι είχε βγει το «Fight For You» στην αγορά και από εκείνη την στιγμή το “κουβαλούσα” μαζί μου σ’ όλες τις μουσικές tracklists της φορητής μου συσκευής. Από τότε έχουν περάσει δυόμιση χρόνια και ο Αμερικανός έχει συνδυάσει πλέον το όνομά του με την πετυχημένη progressive house. Μαζί με τον Kaskade είναι ό,τι πιο σοβαρό  έχει να επιδείξει η Αμερικανική ηλεκτρονική σκηνή.

Το «In The Air» δεν θα μπορούσε να έχει άλλο τίτλο ως album. Είναι από τις λίγες φορές που συμφωνώ με την τακτική «ξεκινάμε με το μεγάλο hit single» και αυτό επειδή ο ήχος του, το συναίσθημα που βγάζει και τα φωνητικά του, είναι αυτά που καθοδηγούν ολόκληρο το album. Η συνεργασία των Morgan Page, Sultan & Ned Shepard και BT ανήκει στα καλύτερα tracks του 2011. Πρόκειται για ένα τραγούδι που είχα αδικήσει και ο ίδιος, όταν έγραφα τις μουσικές λίστες με τα καλύτερα House κομμάτια του 2011.

Αυτό που δεν πρόκειται να αδικήσω με τίποτα εφέτος, είναι αυτή η ολοκληρωμένη κυκλοφορία. Το τρίτο προσωπικό album του 30χρονου παραγωγού πείθει σε σχεδόν όλους τους τομείς, ακόμη και στο cover του θρυλικού «Message In A Bottle» των Police που σου αφήνει μία περίεργη (με την καλή έννοια) γεύση. Γενικότερα, θα έλεγα ότι το «In The Air» δεν προσπαθεί να παρασύρει τον ακροατή με εμφατικά beats όπως π.χ. ο Avicii ή ο προαναφερόμενος Kaskade. Αντίθετα, προσπαθεί με αυτόν τον περίεργο αλλά και κλασσικό progressive τρόπο να προσεγγίσει μ’ έναν διαφορετικό τρόπο και το mainstream κοινό. Και τα καταφέρνει πολύ καλά σ’ αυτό.

Μπορεί να μην λειτουργούν τα πάντα στην εντέλεια, μπορεί και να μην συμπάθησα όλους τους vocalists που επιλέχθηκαν γι’ αυτό το project, αλλά το τελικό αποτέλεσμα με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό. Θεωρώ δύσκολο να μην αρέσει στον μέσο house ακροατή, από την στιγμή που έχει τις ιδιαίτερες Tegan and Sara και τη λατρεμένη Nadia Ali σε κάποια κολλητικά tunez. Ο Morgan Page έκανε τις σωστές προσθήκες στα φωνητικά και είναι φως φανάρι ότι ήθελε το καλύτερο δυνατό δέσιμο μεταξύ των παραγωγών του.

Γιατί υπάρχουν και τα τραγούδια, που μπορεί να μην με κέρδισαν εύκολα με το ρεφρέν τους («Love Mistaken») και να μην έμοιαζαν το ίδιο ικανά στον δημιουργικό-ηχητικό τομέα («The Actor»). Ακόμη και αυτά όμως προσφέρουν με τον δικό τους σχεδιασμό και συνεισφέρουν στην προσπάθεια που έγινε να μην χαθεί η συνολική διάθεση του δίσκου. Ο ρυθμός παραμένει σταθερός, τα beats είναι συνήθως άνω του μετρίου και το μόνο που θα μπορούσε κάποιος να κριτικάρει, είναι η απουσία μίας μουσικοσύνθεσης που θα σε αφήσει με ανοιχτό το στόμα ή ένα αξέχαστο hook που θα σε ακολουθεί για αρκετό καιρό.

Το hit potential μπορεί να μην κάνει μπαμ, αλλά αυτή η ωριμότητα που υπάρχει από το πρώτο έως και το τελευταίο track του «In The Air» είναι αξιοσημείωτη. Ο Morgan Page μπορεί να μην κατέκτησε τον Απρίλιο τα charts, αν υπάρχει όμως θεός, θα πρέπει να κατακτήσει τα ανεπίσημα Top των νυχτερινών ραδιοφωνικών παραγωγών. Εδώ πέρα θα βρείτε μία μάζωξη κομματιών που πείθουν μέσω της αλληλεπίδρασης των sound-lyrics-refrain. Λίγα LPs το έκαναν με τόσο όμορφο τρόπο, δημιουργώντας μία αίσθηση ότι η μουσική που ακούγεται είναι γραμμένη για λίγους, πολλούς, εκλεκτούς και μη – με λίγα λόγια, για όσους έχουν καλό γούστο.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «In the Air», «Carry Me», «The Only One», «Addicted»

Tracklist:

01. Morgan Page, Sultan + Ned Shepard and BT feat. Angela McCluskey – “In the Air”
02. Morgan Page, Andy Caldwell, and Jonathan Mendelsohn – “Where Did You Go” iTunes
03. Morgan Page feat. Tegan and Sara – “Body Work”
04. Morgan Page and Nadia Ali – “Carry Me”
05. Morgan Page feat. Coury Palermo – “The Only One”
06. Morgan Page – “S.O.S. (Message in a Bottle)”
07. Morgan Page feat. Richard Walters – “The Actor”
08. Morgan Page – “Missing”
09. Morgan Page feat. Richard Walters – “Light Years”
10. Morgan Page feat. Shelley Harland – “Loves Mistaken”
11. Morgan Page feat. Shana Halligan – “Gimme Plenty”
12. Morgan Page feat. Tegan and Sara – “Video”
13. Morgan Page feat. Greg Laswell – “Addicted”
14. Morgan Page, Sultan + Ned Shepard and BT feat. Angela McCluskey – “In the Air” (Hard Rock Sofa Remix)

.

Body Work

.

Επιμέλεια: Εκτωρ Αποστολόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *