Review + Download: 50 Cent – The Big 10

Ο 50 Cent έδωσε αυτές τις μέρες δωρεάν το νέο του Mixtape ως ένα ευχαριστώ για την υποστήριξη του κόσμου τόσα χρόνια η οποία μόνο μικρή δεν είναι. Με τον τίτλο «10» συμβολίζει τα δέκα γεμάτα χρόνια που είναι στο προσκήνιο, δηλαδή από τον τραυματισμό του και μετά. Για να πω την αλήθεια, δεν είχα σκοπό να το ακούσω μιας και τελευταία με έχει απογοητεύσει, ωστόσο διάβασα αρκετά θετικά σχόλια και είπα να του ρίξω μια ακρόαση. Τι βρήκα τελικά μέσα στο Mixtape;

Η καλή μέρα από πρωί φαίνεται. Το έχω πει πάρα πολλές φορές αλλά κάθε φορά με επιβεβαιώνει. Ξεκινάει πολύ καλά το mixtape με το «Intro/Body On It» σε beat από τον Jake One, και συνεχίζει με δυο επίσης πολύ καλά κομμάτια «Niggas Be Scheming» και «Queens» που αν έλειπαν και οι μέτριες συμμετοχές θα ήταν ακόμα καλύτερα. Μετά από λίγο σκάει το «Shootin’ Guns» με μία ωραία κοπελιά στο hook να δίνει την δικιά της πινελιά πάνω σε κλασικό beat από Dj Khalil. Το κομμάτι είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, ωστόσο έχει πάλι τον Kidd Kidd που θα μπορούσε κάλλιστα να μην υπάρχει στο tape. Επειδή όμως δεν γινόταν να ακούμε εν έτει 2011 πολλά συνεχόμενα καλά κομμάτια με καλά beats, εμφανίζεται το «Put Ya Hands Up» πάνω σε ένα «Jahlil Beats», το οποίο μου χάλασε την καλή διάθεση που μου είχε φτιάξει με τα προηγούμενα τραγούδια. Ευτυχώς, από την συνέχεια απουσιάζουν τέτοια κομμάτια και μπαίνει σιγά σιγά στην τελική ευθεία.

Όταν τελείωσε μου άφησε τελικά όμορφη γεύση. Ξεχώρισαν αρκετά tracks, επειδή αρχικά είχαν καλά beats, αλλά και επειδή ο ίδιος ο 50 cent δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, παρά στην ντε φορμέ του περίοδο που βρίσκεται μουσικά τον τελευταίο καιρό.  Τα καλά του tape είναι ότι δεν ακούσαμε γνωστά beats και προτίμησε να κάνει κάτι δικό του, ξεκινώντας από το μηδέν, και τα καταφέρνει αρκετά καλά. Μετά έχουμε το γνωστό θέμα με τους DJ. Η απουσία του Whoo Kid είναι εμφανέστατη, αν και γενικά ο Whoo Kid δεν ήταν ποτέ τόσο ενοχλητικός όσο άλλοι.  Τα κακά του Mixtape είναι η παρουσία μερικών συμμετοχών που σε βγάζουν εκτός κλήματος που προσπαθεί να παρουσιάσει ο 50, και η απουσία δημιουργικότητας. Ο 50 cent αυτά τα 10 χρόνια κατάφερε να είναι στο προσκήνιο λόγο της τεράστιας φαντασίας του και του χιούμορ που διάθετε αλλά και άλλες διαφορετικές εκδοχές που μπορούσε να σου παρουσιάσει κάτι. Αυτό δυστυχώς, είναι το βασικό μείον της κυκλοφορίας.

Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι άξιο αναφοράς και το προτείνω όσοι γουστάρουν 50 cent. Σίγουρα θα βρουν αρκετά θετικά στοιχεία. Εμείς το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να περιμένουμε το νέο του δίσκο, που όπως λέει δεν μας αφήσει περιθώρια να τον διαψεύσουμε. Μακάρι, αλλά όλοι οι καλλιτέχνες έχουν κάνει στο παρελθόν τέτοιες δηλώσεις και συνήθως το τέλος δεν είναι τόσο ενθαρρυντικό.

ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΤΟ

.

Βαθμολογία: 

Κομμάτια που ξεχώρισαν:  «Body On It», «Niggas Be Scheming»,  «Shootin’ Guns», «Wait Till Tonight»

Tracklist:

01. 50 Cent – Body On It [Prod. By Jake 1] (4:24)
02. 50 Cent – Niggas Be Schemin’ (Feat. Kidd Kidd) [Prod. By Twice As Nice] (4:10)
03. 50 Cent – Queens, (Feat. Paris) [Prod. By EQ] (3:19)
04. 50 Cent – I Just Wanna (Feat. Tony Yayo) [Prod. By D.R.U.G.S.] (4:21)
05. 50 Cent – Shootin’ Guns (Feat. Kidd Kidd) [Prod. By DJ Khalil] (3:23)
06. 50 Cent – Put Ya Hands Up [Prod. By Jahlil Beats] (2:27)
07. 50 Cent – Wait Until Tonight [Prod. By Scoop Deville] (2:51)
08. 50 Cent – You Took My Heart [Prod. By Trox] (3:23)
09. 50 Cent – Off & On [Prod. By Street Radio] (2:40)
10. 50 Cent – Nah Nah Nah [Prod. By Ky Miller] (3:41)
11. 50 Cent – Stop Cryin’ [Prod. By ILLmind] (2:54)
12. 50 Cent – Outro (Skit) (0:36)

.

Body On It [Prod. By Jake One]

.

Queens, NY (Feat. Paris)

Επιμέλεια: Αθανάσιος Λογαράς

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *