250 χλμ/ώρα: Pusha T – Fear of God II: Let Us Pray & Mac Miller – Blue Slide Park

To Σάββατο έρχεται και προσθέτει το δεύτερο άρθρο δισκοκριτικής για μουσικές κυκλοφορίες του Νοεμβρίου. Το 250χλμ/ώρα παρουσιάζεται με δύο ολοκαίνουργια albums από δύο rappers που αναμένονται να ανάψουν τα αίματα στην Hip-Hop σκηνή. Από την μία ο Pusha T, που έχει φάει με το κουτάλι Mixtapes και δίσκους ως μέλος των εξαιρετικών The Clipse. Από την άλλη, ο Mac Miller, ένας 20χρονος νεαρός MC από την Αμερική που έχει καταφέρει να καλλιεργήσει ένα πολύ μεγάλο hype με την πρώτη του επίσημη κυκλοφορία του, η οποία μάλιστα είναι και independent! Διαβάστε στην συνέχεια τα γρήγορα και άμεσα reviews για αυτά τα δύο νέα LPs!

Αθανάσιος Λογαράς

Pusha T – Fear of God II: Let Us Pray

Τον Pusha T τον ακούσαμε και τον αγαπήσαμε μέσα από τα πολύ ωραία δισκάκια των The Clipse ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια τον ακούμε αρκετά χωρίς το δεύτερο ήμισυ του. Μετά από πολύ καιρό λοιπόν καταφέρνει να κυκλοφορήσει την πρώτη του σόλο δουλειά με τίτλο «Fear of God II». To CD αποτελείται από 12 κομμάτια. Ο Pusha εξακολουθεί να είναι στα επίπεδα του, υιοθετώντας ένα διαφορετικό style από αυτό των Clipse, προσαρμοσμένο σε beat νέας γενιάς με αρκετή δόση south. Για παράδειγμα το «Amen» με τον Kanye West και τον Jeezy, που θυμίζει κάπως το «HAM» στο concept. Σαν single βγήκε και το «Trouble On My Mind» με τον Tyler σε ένα αρκετά δυνατό κομμάτι από άποψη ροής και στοίχων. Το περισσότερο EP κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα, δηλαδή με τον Pusha να δίνει βάρος στην ικανότητα του στο γράψιμο και πλαισιώνεται από αρκετούς rappers του προσκηνίου, όπως Rick Ross, Meek Mill, French Montana, 50 cent, Diddy. Στα beats η δουλειά δεν καθόλου άσχημη. Ο Pharrell ξέρει πολύ καλά τον rapper από Virginia και του έραξε μερικά κομμάτια στα μέτρα του όπως το «Changing Of The Guards» ή το «Raid» με τον 50 Cent. Το κακό της όλης υπόθεσης, και ο λόγος που δεν γίνεται ολόκληρο άρθρο για τον δίσκο, είναι ότι ο δίσκος ταλαιπωρήθηκε υπέρ του δέοντος, με αποτέλεσμα πριν βγει ολόκληρο να έχουμε ακούσει τα επτά-οκτώ κομμάτια και μάλιστα πριν αρκετό καιρό. Αυτό χαλάει την συνολική εικόνα του CD που ενώ είναι πολύ καλό, απαρτίζεται από κομμάτια που υπάρχουν καιρό στα PC μας.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Changing Of The Guards», «Trouble On My Mind», «My God», «Alone in Vegas»

Tracklist:

01. Changing Of The Guards Ft. Diddy
02. Amen Ft. Kanye West & Young Jeezy
03. Trouble On My Mind Ft. Tyler The Creator
04. What Dreams Are Made Of
05. Body Work Ft. Juicy J Meek Mill & French Montana
06. Everything That Glitters Ft. French Montana
07. So Obvious
08. Feeling Myself Ft. Kevin Cossom
09. Raid Ft. 50 Cent & Pharrell
10. My God
11. I Still Wanna Ft. Rick Ross & Ab Liva
12. Alone In Vegas

My God

.

Έκτωρ Αποστολόπουλος

Mac Miller – Blue Side Park

Ο Mac Miller προσπαθεί πολύ, μα πάρα πολύ. Το τρομερό Donald Trump, τα συνεχόμενα Mixtapes του και γενικότερα οι πολλαπλές ηχογραφήσεις που δημοσιοποιεί κάθε μήνα για να κρατάει ζεστό το κοινό του, η καριέρα δεν άργησε να στηθεί στα πόδια της. Ο πρώτος δίσκος κυκλοφορεί σε μερικές μέρες και οι προβλέψεις μιλούν για 100,000 αντίτυπα στο πρώτο επταήμερο μέσω ανεξάρτητου deal. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον κόσμο να τον γουστάρει τόσο πολύ? Μα φυσικά το προφίλ ενός «whiteboy» που είναι πολύ μικρός σε ηλικία, που είναι αρκετά καλός ως rapper και η θετική ενέργεια που τον περιτριγυρίζει. Το «Blue Side Park» δεν αφήνει χώρο για πολλά βαθυστόχαστα κομμάτια και μία πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα. Σίγουρα, αυτό θα ξενήσει αρκετούς που θέλουν να ακούσουν τον Mac Miller και σε κάτι άλλο πέρα από «Up All Night». Στην φάση που είναι όμως, επικεντρώνεται σε 16 τραγούδια που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό κλίμα, με χαλαρά και κολλητικά beats όπως τα «Blue Slide Park», «Party On Fifth Ave.», «Smile Back». Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε μία συμμετοχή άλλου artist στον πρώτο δίσκο του νεαρού, και λέω δυστυχώς γιατί πιστεύω ότι κάποια μέτρια hooks θα χρειαζόντουσαν ένα λίφτινγκ από πιο έμπειρους ανθρώπους της φάσης. To «Blue Side Park» στέκεται αξιοπρεπώς ως μουσικό σύνολο εξαιτίας της προσεγμένης δουλειάς από πλευράς I.D. Labs. Θεωρώ ότι ο Miller κυκλοφόρησε ένα θετικό ντεμπούτο, με πολύ μικρό budget, κάνοντας το καλύτερο δυνατό. Η ωριμότητα που του λείπει καλλιτεχνικά, θα έρθει σίγουρα με την επόμενη ολοκληρωμένη προσπάθεια του η οποία πιστεύω θα ηχογραφηθεί σε μία πιο major ατμόσφαιρα.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Blue Slide Park», «My Team», «Up All Night», «Man In The Hat»

Tracklist:

01. English Lane
02. Blue Slide Park
03. Party On Fifth Ave.
04. PA Nights
05. Frick Park Market
06. Smile Back
07. Under The Weather
08. Of The Soul
09. My Team
10. Up All Night
11. Loitering
12. Hole In My Pocket
13. Diamonds & Gold
14. Missed Calls
15. Man In The Hat
16. One Last Thing

Smile Back

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *