250 χλμ/ώρα: Kelly Rowland, Project Pat & Vakill

 

Καμιά φορά, ξεκινάμε κάποια άρθρα και εν τέλει δεν βγαίνουν ποτέ. Είτε επειδή πέρασαν η ημερομηνίες και δείχνουν πλέον «παλιά», είτε για κάποιους άλλους λόγους παραμένουν στα drafts μέχρι να βρουν το δρόμο προς τους στα «trash». Στον σημερινό καθαρισμό παλαιοτέρων posts πέσαμε σε μία παρουσίαση τριών δίσκων που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. Σήμερα λοιπόν, σκεφτήκαμε να βγάλουμε εκείνο το καλοκαιρινό 250 χλμ./ώρα, στο οποίο παρουσιάζονται οι δίσκοι των Kelly Rowland, Project Pat και Vakill. Τρία albums τα οποία τα περίμεναν αρκετοί fans με εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους γούστα.

Kelly Rowland – Here I Am

Η Kelly Rowland έχει καταφέρει κατά την διάρκεια της καριέρας της να περάσει όλα τα στάδια ενός μοντέρνου Pop καλλητέχνη. Από την συμμετοχή ως μέλος ενός απίστευτα πετυχημένου group (Destiny’s Child) και την συνέχεια της σαν solo καλλιτέχνης με μεγάλα hits («Stolen»), μέχρι τα μεγάλα δημιουργικά διαλλείματα και την επαναφορά της μέσω της Dance/House μουσικής σκηνής. Η ίδια δηλώνει με τον νέο της solo δίσκο «Here I Am», κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί με ποικίλους τρόπους. Στο τέλος του δίσκου, εγώ πάντως αναρωτήθηκα από μέσα μου «Που βρίσκεται τελικά η Rowland»? Σε R&B tunes με rap συμμετοχές («Motivation»)? Σε δυναμικά ηλεκτρονικά beats όπως το «Commander»? Ή μήπως είναι κάπου ενδιάμεσα στην μοντέρνα Pop? Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η 28χρονη Αμερικανή καταφέρνει να δώσει μία απάντηση στο κοινό της μέσω αυτής της κυκλοφορίας. Με τις καλές της («Lay On Me») και τις πεζές στιγμές της («I’m Dat Chick») χάνει την ευκαιρία να δώσει κάτι παραπάνω από ένα μέτριο έως συμπαθητικό, τυπικό mainstream album. Επίσης, χτύπησε άσχημα η απουσία του αρκετά αξιόλογου και φρέσκου «What A Feeling» σε παραγωγή από Alex Gaudino, και ειδικά όταν βρίσκονται δουλειές που έχουν συμπληρώσει πάνω από ένα χρόνο κυκλοφορίας στον δίσκο. Αν έπρεπε να συγκρίνω ποιοτικά τον δίσκο με κάποια από τις προηγούμενες κυκλοφορίες της, τότε θα επέλεγα το «Ms. Kelly» του 2007. Με δυο-τρία καλά singles, αρκετά fillers και ένα blueprint που δεν διαφέρει σε τίποτα από παρόμοιες προσπάθειες (δικές της και συναδέλφων της), το «Here I Am» δεν ενοχλεί, αλλά δυστυχώς περνάει απαρατήτό.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισανε: «Motivation», «Lay It On Me», «Commander»

Tracklist:

01. Kelly Rowland – Im Dat Chick
02. Kelly Rowland – Work It Man (Feat. Lil Playy)
03. Kelly Rowland – Motivation (Feat. Lil Wayne)
04. Kelly Rowland – Lay It On Me (Feat. Big Sean)
05. Kelly Rowland – Feeling Me Right Now
06. Kelly Rowland – Turn it Up
07. Kelly Rowland – All Of The Night (Feat. Rico Love)
08. Kelly Rowland – Keep It Bettwen Us
09. Kelly Rowland – Commander
10. Kelly Rowland – Down For Whatever (Feat. The Wavs)

.

Vakill – Armor Of God

Σύμφωνοι, δεν πρόκειται και για την πιο γκλαμουράτη κυκλοφορία των ημερών. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απαξιώνεται ένας αρκετά ποιοτικός καλλιτέχνης όπως ο Vakill των Molemen. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ανήκει στα καλά ονόματα της σκηνής του Σικάγο, αλλά ποτέ του δεν μπόρεσε να γίνει ένα από τα γιγάντια ονόματα της Hip-Hop πιάτσας γενικότερα. Οι λόγοι πολλοί και στο νέο του album αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά ότι ο κόσμος δεν σφάλει που τον εκτιμάει, αλλά συγχρόνως δεν κάνει και λάθος που δεν τον συγκαταλέγει στα πρώτα ονόματα. Οι Jake One, Joe Blow και Bluntologist προσπαθούν και εκείνοι με την σειρά τους να του φτιάξουν έναν σκληρό και σκοτεινό ήχο, ο οποίος  ικανοποιεί τον μέσο ακροατή που θέλει να ασχοληθεί με αυτή την κυκλοφορία. Η ερμηνεία του Vakill σίγουρα διχάζει τον έναν ή τον άλλον ακροατή (λόγω flow), όμως θεματολογικά καταφέρνει στα περισσότερα κομμάτια να πείσει τους fans του ότι συνεχίζει να δημιουργεί το σοβαρό και κατά διαστήματα σκληροπυρηνικό ύφος του. Τραγούδια όπως το «Mean Mug Muzik»«Appetite To Kill» ή «Armorgeddon» θα πωρώσουν τον rap ακροατή που ψάχνεται για κάτι «αυθεντικό”, αλλά συγχρόνως υπάρχουν πέντε-έξι tracks τα οποία κατεβάζουν κατά κάποιον τρόπο την χαρά και την «τρέλα” που έχουν αρκετοί με τους Molemen γενικότερα. Ανήκει στα σοβαρότερα releases του καλοκαιριού, κρατώντας τις βάσεις που πρέπει να υπάρχουν σ’ ένα τέτοιου είδους ηχητικό αποτέλεσμα. Πέρα απ’ αυτό όμως, δεν θα μπορέσει να ξετρελάνει το υπόλοιπο κοινό που ενδεχομένως να μην καιγόταν εξαρχής να ασχοληθεί με τον αγαπητό Vakill.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Armor Of God», «Mean Mug Muzik»,«Appetite To Kill», «Armorgeddon»

Tracklist:

01. Intro
02. Hi Ate Us
03. Armor Of God
04. Mean Mug Muzik
05. Sick Cinema
06. Heavy
07. Endless Road feat. Vizion
08. The Apology
09. Wild Wild
10. Beast Ballad feat. Crooked I, Rhymefest, Juice & Nino Bless
11. Appetite To Kill
12. You Don’t Know feat. Astonish
13. I Came 4 U
14. Armorgeddon
15. A Lynched Legacy
16. Bi-Polar
17. Proof

.

Project Pat – Loud Pack

H τρίτη κυκλοφορία του σημερινού 250 χλμ/ώρα κινείται περίπου όπως το «Armor Of God». Με χαμηλό buzz, άλλα με μία φιγούρα που έχει γράψει ιστορία με τους Three Six Mafia. O λόγος για τον Project Pat, υπεραγαπημένο παιδί του Νότου, και που προσπαθεί με την νέα του κυκλοφορία να φυσίξει λίγο φρέσκο αέρα στα δρόμενα του Dirty South. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι οι ελάχιστες συμμετοχές άλλων καλλιτεχνών, πέρα των υπόλοιπων παιδιών της ιστορικής κλίκας, του Rick Ross και Brisco. Με βαρύ ύφος ξεκινάει το «Loud Back» και με βαριά beats συνεχίζει μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Με τα κλασσικά southern hooks να βρίσκονται σε κομμάτια σαν τα «Duffle Bag», «Ain’t Got Beef» και «Flashin» ο Project Pat ορίζει από πολύ νωρίς ως βασικό στόχο την διασκέδαση του μέσου Hip-Hop ακροατή που γουστάρει τέτοιου είδους καταστάσεις. Δύσκολα μπορώ να πω ότι βρήκα κάτι καινούργιο ή κάτι που να έχει διαφοροποιηθεί στο ύφος και στον καλλιτεχνικό προσανατολισμό του Pat. Προφανός και υπάρχουν κάποιοι κουραστικοί ήχοι («Bloodhound», «Got A Question») αλλά σε γενικές γραμμές λείπουν τα έκτροπα που θα τρελάνουν τον ακροατή. Καλό executive producing, αλλά πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο όταν δεν υπάρχουν αλλαγές από το πρώτο έως το δεκατοπέμπτο τραγούδι? Ο Project Pat δίνει έναν καλό λόγο στους υποστηρικτές του να δώσουν τα λεφτά τους για την αγορά του «Loud Back», αλλά ως εκεί. Ο rapper από το Μέμφις έδωσε και φέτος το παρόν με το όγδοο του release, χωρίς την δυνατότητα να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες κυκλοφορίες.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Duffle Bag», «Ain’t Got Beef», «Flashin», «Dollar Signs(Remix)»

Tracklist:

01. Duffle Bag
02. I Play Dope Boy
03. I Ain’t Got Beef
04. Guess Who
05. Flashin’
06. Bloodhound
07. I Got a Question
08. Everythangs High
09. Gang Signs
10. niccas So Cut Throat (feat. Juicy J & Brisco)
11. 7 Days a Week
12. Kelly Green (feat. Juicy J)
13. Money on My Mind
14. Penitentiary Chances
15. Dollar Signs(Remix)(feat. Three 6 Mafia & Rick Ross)
16. Roll Over (iTunes Bonus Track)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *