Κριτική Δίσκου: Inna – I Am The Club Rocker

Η επιστροφή της Inna με νέο δίσκο δεν αφήνει σε καμία περίπτωση αδιάφορο το κοινό της Dance μουσικής στις περισσότερες χώρες της υφηλίου. Ιδιαίτερα μετά το απίστευτο πέρασμα της εντυπωσιακής τραγουδίστριας με το album της «Hot», ο κόσμος είχε θέσει πολύ υψηλά standarts. Τόσο από την ίδια, όσο και από το παραγωγικό δίδυμο από την Ρουμανία Play & Win. Και η αλήθεια είναι, ότι η κληρονομιά που είχαν αφήσει είναι πολύ βαριά και φέτος της στάθηκε της ίδιας ως εμπόδιο για ένα νέο μεγάλο μπαμ.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με μία σειρά, ξεκινώντας από τα αρνητικά στοιχεία του δίσκου. Αναγκαστικά, θέλοντας και μη, η σύγκριση με το πρώτο της album είναι αναπόφευκτη. Δεν υπάρχει κάποιο single που να μπορεί να σταθεί δίπλα στα «Hot», «Love», «Amazing» και πάει λέγοντας. Το μοναδικό κομμάτι που έχει (είχε) τα φόντα σε μία ανάλογη πορεία είναι το «Sun Is Up» και δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τώρα έκανε την μεγαλύτερη επιτυχία απ’ όλες τις φετινές προσπάθειες της Inna.

Ο λόγος για την αδυναμία στην δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου hit, είναι ότι τα hooks σε συνδυασμό με τις παραγωγές, παραπέμπουν αυτόματα στις παλιότερες δουλειές της, χωρίς να έχουν όμως το ίδιο αποτέλεσμα. Τέτοιου είδους καλλιτέχνες, δύσκολα θα κάτσουν να αλλάξουν πολλά πράγματα στην πετυχημένη συνταγή τους, γι’ αυτό και δεν θα αδικήσω όσους σπεύσουν να πουν ότι το «I Am The Club Rocker» είναι μία από τα ίδια. Οι Play & Win προσπάθησαν να βγάλουν τον ίδιο ενθουσιώδη ήχο, η Elena Alexandra Apostoleanu προσπάθησε να εναρμονιστεί και πάλι με το χαλαρό και θετικότατο sound των αγαπημένων της συνεργατών, αλλά τα διαχρονικά club tunes δεν ήρθαν αυτή την φορά. Τουλάχιστον, όχι στον ίδιο βαθμό και με την ίδια ποσότητα.

Κατάφεραν όμως κάτι άλλο, κάτι που στην αρχή φαντάζει παράδοξο. Ο δίσκος κυλάει πολύ όμορφα, έχει ενδιαφέρον, παρ’ όλο που πρόκειται για έναν δίσκο που είναι φτιαγμένος για τα charts, χωρίς να έχει όμως τα απαραίτητα singles! Οι καλοκαιρινές παραγωγές των Play & Win μπορεί να μην ταιριάζουν πλέον με την εποχή και τον ερχόμενο χειμώνα, αλλά είμαι σίγουρος ότι με το που θα βγαίνει ο ήλιος το φθινόπωρο, το συγκεκριμένο CD θα βρίσκει κατευθείαν τον δρόμο του προς τα ηχοσυστήματα των ακροατών.

Τραγούδια όπως τα «No Limit», «Un Momento»«Señorita» και «Endless» είναι στην εκτέλεσή τους πολύ όμορφα, έστω και αν δεν μπορούν να φτάσουν την τελειότητα των παλαιοτέρων ρεφρέν και beats. Είναι όμως tunes, που είναι δυνατά και που αντικειμενικά διασκεδάζουν. Θα σε ξυπνήσουν, θα σε κάνουν να θες να κουνηθείς και προσωπικά δεν βρήκα ούτε ένα track που να το θεωρώ κακό ή που να θέλω να το προσπεράσω άμεσα. Αυτό είναι ένα επίτευγμα, ιδιαίτερα για έναν δίσκο που όπως και να το κάνουμε, δεν φημίζεται για το στιχουργικό του βάθος ή για τις ενορχηστρώσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην pop ηλεκτρονική μουσική.

Το «I Am The Club Rocker» είναι όντως ένα LP που μπορεί πράγματι να ροκάρει τα βραδινά κέντρα και να φτιάξει την διάθεση σε οποιονδήποτε. Τα 13 κομμάτια είναι ένα αρκετά καλό νούμερο και το playtime κινείται σε λογικά επίπεδα. Ο μοναδικός εχθρός του album είναι κατά την άποψή μου τα φοβερά singles του 2008-2010 της Inna, τα οποία ενδεχομένως και να μην επαναλάβει ποτέ της. Αυτό όμως δεν το θεωρώ σε καμία περίπτωση πρόβλημα,  από την στιγμή που καταφέρνει και κυκλοφορεί τέτοια CDάκια. Λίγο καλύτερες επιλογές να έκανε και στο θέμα των singles,  (καλό, χρυσό, το «Club Rocker», αλλά δεν ανήκει καν στα καλύτερα του album) και πιστεύω ότι το συγκεκριμένο release θα συνεχίσει να μας απασχολεί και του χρόνου το Δεκαπενταύγουστο.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Un Momento», «Endless», «Sun Is Up», «Señorita», «No Limit»

Tracklist:

1. “Un Momento” (featuring Juan Magan)
2. “Club Rocker” (featuring Flo Rida)
3. “House Is Going On”
4. “Endless”
5. “Sun Is Up”
6. “W.O.W”
7. “Señorita”
8. “We’re Going In the Club”
9. “July”
10. “No Limit”
11. “Put Your Hands Up”
12. “Moon Girl”
13. “Club Rocker” (Play & Win Remix)

.

Album Teaser

.

Sun Is Up

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *