Κριτική Δίσκου: Ace Hood – Blood, Sweat & Tears

Το 2009 ο Ace Hood κυκλοφόρησε τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Ruthless”. Μία αξιόλογη κυκλοφορία που όμως δεν είχε την αντίστοιχη αναγνώριση από το κοινό. Στο μεσοδιάστημα τον ακούσαμε να συμμετέχει σε κομμάτια συναδέλφων του και να κυκλοφορεί μερικά mixtapes, 2 από τα οποία άνετα μπαίνουν σε κάποια λίστα με τα καλύτερα tapes που κυκλοφόρησαν το 2010 (The Statement) και το 2011 (Body Bag Vol. 1). Φτάνουμε λοιπόν λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του “Blood, Sweat & Tears”, και είμαι τόσο ενθουσιασμένος που αποφασίζω να αναλάβω εγώ την ευθύνη του review. Οι προσδοκίες μεγάλες. Καταφέρνει όμως ο κύριος Hood να προσφέρει κάτι ανάλογο;

Δεν υπάρχει μονολεκτική απάντηση στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Το album ανοίγει με το “King Of The Streets” σε παραγωγή Yung Fyre και με τη συμμετοχή του T-Pain. Ένα
κομμάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί street anthem. Ένα κλασικό opening track θα έλεγα, όχι κάτι το
ιδιαίτερο, καλό όμως για να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον να συνεχίσεις.

Όταν ακούς το όνομα του Lex Luger ξέρεις τι να περιμένεις, οπότε εύχεσαι τουλάχιστον να είναι δυνατό γιατί
ο συγκεκριμένος παραγωγός δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω πλέον, παρά μόνο ποιότητα σε αυτό που κάνει. Και τα καταφέρνει μια χαρά στο “Go N Get It”. Ένα πολύ δυνατό κομμάτι που αποδεικνεύει γιατί ο Ace Hood
αξίζει την αναγνώριση που έχει τον τελευταίο χρόνο, περίπου. Η θεματολογία γνωστη, hustling στο άπειρο.
Ο κύριος Hood όμως, βγάζει τόσο συναίσθημα και “διψα” στο κομμάτι, που καταφέρνει να σε κερδίσει, χωρίς να λέει κάτι καινούργιο.

Με ανεβασμένη διάθεση προχωράω στο επόμενο κομμάτι με τίτλο “Errythang”. Συμμετοχη από Yo Gotti, παραγωγή Schife & The Lottery και κάτι μου θυμίζει. Φτηνή αντιγραφή του στυλ που έχει χτίσει ο Lex Luger. Ο Ace Hood καταβάλει αξιόλογη προσπάθεια να σε κρατήσει, αλλα δυστυχώς δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά. Skip και προχωράμε.

Hustle
Hustle
HARD

Αυτό μας λέει ο rapper στο επόμενο κομμάτι “Hustle Hard”, για άλλη μια φορα σε παραγωγή Lex Luger, και άλλη μια φορα μας μιλάει για τη σκληρή ζωή και το hustling. Ok, το κομμάτι είναι δυνατό, σε ξεσηκώνει, ο Ace χώνει 2 καλά κουπλεδάκια, αλλα μετά από άλλα δύο κομμάτια με παρόμοια θεματολογία και μουσική υπόκρουση, έχω αρχίζει να κουράζομαι.

Και εδώ έρχεται ο Chris Brown, μαζί με την ομάδα παραγωγων Justice L.E.A.G.U.E. στο “Body 2 Body”. Μια προσπάθεια για ένα cross-over hit. Πολύ ωραία παραγωγή, ότι πρέπει για το καλοκαιράκι, και ένας πολύ καλός Chris Brown στο ρεφρέν. Πιστεύω καλή κίνηση από τον Ace Hood, αλλα έπρεπε να το βάλει λίγο πιο πριν στο album, για να υπάρχει μια διαφοροποίηση στη ροή του, ώστε να μην μπουχτίζει ο ακροατής με τα πολλά παρόμοια κομμάτια που έχουν μαζευτεί στην αρχή.

Έχω κουραστεί, αλλα δεν θέλω να τα παρατήσω από τώρα. Έχω ένα προαίσθημα ότι θα υπάρχει κάτι, τουλάχιστον διαφορετικό στη συνεχεια.

Και είχα δίκιο. Ο Ace αλλάζει τελείως πορεία. Πάνω σε μια ωραία παραγωγή από Sonny Digital και με τα ωραία φωνητικά του Kevin Cossom στο ρεφρέν, παίρνει ένα πιο σοβαρό και λίγο πιο “hip hop” ύφος, ανακαλώντας μνήμες από τα παλιά του χρόνια, στο πολύ ωραίο “Memory Lane”. Και αφού θυμήθηκε τους παλιούς του φίλους κάπου εκεί θυμάται και τους παλιούς του έρωτες, στο “Letter Το My Εx’s”. Το μουσικό κομμάτι υπογράφει ο Cardiak, υπεύθυνος για “Start It Up” του Lloyd Banks και “600 Benz” του Wale. Ωραίο κομμάτι, ωραίο beat, αλλά λίγο προς το τέλος με κούρασε λιγάκι. Το επόμενο κομμάτι θα μπορούσε να λείπει κατά τη γνώμη μου. Μέτρια παραγωγή από Runners, και για άλλη μια φορα Kevin Cossom στα φωνητικά. “Beautiful” ο τίτλος του και ο κύριος Hood μας μιλάει για μια ωραία κοπέλα που γνώρισε, blah blah blah. Ανούσιο κομμάτι, και μέτρια
υλοποίηση – On Το The Next One.

Μονο ο Κύριος ξέρει τι έχω στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Κάτι τέτοιο πρέπει να σκεφτόταν και ο Ace όταν θα έγραφε το “Lord Knows”. Με σοβαρό ύφος μας λέει ποσο τον έχει βοηθήσει η πιστη του στο θεό, στο να ξεπεράσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, προσπαθώντας να προσφέρει στην οικογένεια του ότι “καλουτρο” μπορεί. Όμορφο κομμάτι στο οποιο ο Antoine McColister (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) μιλάει για αυτόν, και όχι τον “Ace Hood“.

Απ’ ότι καταλαβαίνω το album ξεκινάει δυναμικά όπως ακριβώς ξέρουμε τον Ace Hood αυτά τα χρονια. Προς το τέλος όμως σοβαρεύει. Ακούμε μια διαφορετική του πλευρά. Ακούμε τον Antoine να ανακαλεί μνήμες, να μιλάει για τη πιστη του στο θεό, και ποσο τον έχει πληγώσει η εικόνα του κόσμου που αντικρίζει καθημερινά στο “Bitter World”. Και κλείνει, με το “Spoke Το My Momma”, ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μητέρα του. Πολύ όμορφο κομμάτι, για άλλη μια φορα με την υπογραφή του Cardiak, στο οποιο ο McColister μιλάει για την μητέρα του, και ποσο τον έχει στηρίξει στην προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρονια. Για το κλείσιμο έχει επιλέξει το remix του “Hustle Hard”. Καλο αλλα δεν προσφέρει κάτι παραπάνω.

Και εκεί που ήμουν έτοιμος να πατήσω stop, μετά το “Body 2 Body”, ο Ace καταφέρνει να σώσει το κουραστικό πρώτο μέρος, και βγάζει ένα χαρακτήρα που δεν είχα ξανά αντικρίσει η ακούσει. Πολύ ευχάριστη έκπληξη, καθώς έσωσε θα μπορούσα να πω την εικόνα του album. Με λίγα λόγια, έχουμε 2-3 filler, και μια όχι και τόσο καλά δομημένη tracklist στα αρνητικά του album. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να διαστρεβλώσει την εντύπωση που μου άφησε ο εν λόγω δίσκος. Ναι θα μπορούσε να είναι καλύτερος, ναι τον περίμενα καλύτερο. Δεν παύει όμως να είναι ένα καλο album, μια καλή προσπάθεια από τον Ace Hood, που αποφάσισε να βγάλει έναν ποιο σοβαρό χαρακτήρα προς τα έξω, και καλά έκανε γιατί απέδωσε.

Hustle Hard λοιπόν, γιατί όπως μας απέδειξε και ο Ace Hood, όταν θέλεις κάτι πολύ και το κυνηγάς, κάποια
στιγμή θα το αποκτήσεις.

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν:

Tracklist:

1. King Of The Streets (feat. T-Pain) (prod. by Yung Fyre)
2. Go N Get It (prod. by Lex Luger)
3. Errythang (feat. Yo Gotti) (prod. by Schife & The Lottery)
4. Hustle Hard (prod. by Lex Luger)
5. Body 2 Body (feat. Chris Brown) (prod. by Justice L.E.A.G.U.E.)
6. Memory Lane (feat. Kevin Cossom) (prod. by Sonny Digital)
7. Letter To My Ex’s (prod. by Cardiak)
8. Beautiful (feat, Kevin Cossom) (prod. by The Runners & The Monarch)
9. Lord Knows (prod. by The Renegades)
10. Bitter World (prod. by The Lottery)
11. Spoke To My Momma (prod. by Cardiak)
12. Hustle Hard [Remix] (feat. Rick Ross & Lil Wayne) (prod. by Lex Luger)

.

Hustle Hard [Remix] (feat. Rick Ross & Lil Wayne)

3 Comments

  1. Ο Κύριος Ανδρέας γάμησε. 😀

  2. Ωραίο δισκάκι, αλλά χάνει σε πολλά σημεία. Hustle Hard εδώ και μήνες το κομμάτι μου. Memory Lane επίσης καλό που το άκουσα για πρώτη φορά. Γενικώς έχει 4-5 δυνατά tracks.
    Πάντως ό,τι έχει σχέση με south κυκλοφορίες προτείνω να τις αναλαμβάνει ο Ανδρέας. Ωραίο review, καθηλωτικό.

  3. Ace Hoooooood!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *