Κριτική Δίσκου: Jay Rock – Follow Me Home

H West Coast ποτέ δεν είχε την ίδια ποσότητα που είχε η ανατολική ακτή. Ωστόσο, είναι μία μεριά με παράδοση και ιστορία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Τα τελευταία χρόνια έχει πέσει αρκετά όμως. Τα νέα αστέρια δεν είναι και τόσα πολλά. Ο Kendrick Lemar πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο του δισκάκι και έτσι σειρά έχει ο Jay Rock. Το Beat-Town άκουσε το «Follow Me Home» και σας το παρουσιάζει.

 

Για να πω την αλήθεια δεν τον είχα κοιτάξει ιδιαίτερα πριν τον δίσκο. Μόνο κάποια διάσπαρτα κομμάτια του στο Music Scouter, οπότε δεν είχα κάποια προδιάθεση όταν έκατσα να ακούσω το CD. Το μόνο κακό ήταν ο αριθμός των κομματιών που ήταν κάπως μεγάλος. Η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ καλή. Από τα πρώτα κομμάτια του μου πέρασε αυτό που ήθελε. Κομμάτια με West Coast Flavor, ωραίους στοίχους, καλή επιλογή στα beats και δημιουργώντας ωραία hook. Όπως στο «Bout That» ή στο «Hood Gone Love It» σε παραγωγή των J.U.S.T.I.C.E. League.

Το πρώτο single βγήκε το μακρινό 2008 με τους Lil Wayne και Will I Am, ενώ στο beat ήταν το γνωστό ντουέτο Cool & Dre. To «All My Life» ενώ είναι ωραίο κομμάτι και θα μπορούσε να δημιουργήσει buzz και airplay, δεν τα πήγε τόσο καλά – για αυτό άλλωστε δεν βγήκε τότε το CD. Και ενώ στον δίσκο έχει γνωστά ονόματα που θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει, βλέπουμε έναν δίσκο χωρίς καθόλου hype. Για παράδειγμα, ο Chris Brown που θα μπορούσε να μπει σ’ένα διαφορετικό κομμάτι από το μέτριο «West Side». Θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον Rick Ross με το «Finest Hour» σε ένα ωραίο beat από τους J.U.S.T.I.C.E. League. Θα μπορούσε να χτυπήσει διαφορετικό κοινό με την συμμετοχή του Tech Nine και του Krizz Kaliko, μιας και το γνωστό δίδυμο της Strange Music έχει το κοινό του. Ή έστω θα μπορούσε να δοκιμάσει κάτι με τον J. Black καθώς και στο «Just Like Me» και στο «M.O.N.E.Y» δίνει μία ωραία αίσθηση με την φωνή του στα hook.

Γενικά θα μπορούσε να κάνει καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχον υλικό. Είναι ένας rapper που έχει ικανότητες στο μικρόφωνο, ενώ στα beats δεν είχε κάποιο θέμα. Αν μπορούσε να μαζέψει όλα αυτά το ονόματα που είχαν ακουστεί θα μπορούσε να είναι ο νέος The Game με το νέο «Documentary». Αλλά προφανώς κάτι τέτοιο δεν συνέβει, αλλά το album έχει πολλά θετικά σημεία και είναι αρκετά ενδιαφέρον ακρόαση. Με λίγα λόγια, έχουμε έναν ωραίο δίσκο που θα μπορούσε να κάνει περικοπές στα κομμάτια, όπως το «No Joke» με τον AB-Soul, να κάνει ένα πιο μικρό tracklist, και ίσως μια καλύτερη δομή. Είναι έντονο το West ύφος και στο περνάει, αλλά σίγουρα μπορεί και καλύτερα. Ένας «rookie” ,αν θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε έτσι, κάνει ένα debut πολύ ενδιαφέρον και σε βάζει στο κλήμα του να περιμένεις κάτι καλύτερο, γιατί ξέρεις ότι μπορεί. Όσοι λοιπόν είστε fans της δυτικής πλευράς και σας αρέσει το νέο αίμα πρέπει να ρίξετε μία ακρόαση.

Βαθμολογία:

Κομμάτια που ξεχώρισαν: «Bout That», «Hood Gone To Love It», «Kill Or Be Killed», «Just Like Me»,«M.O.N.E.Y»,«Finest Hour»

Tracklist:

1. Jay Rock – Intro (01:03)
2. Jay Rock – Code Red (02:45)
3. Jay Rock – Bout That (03:57)
4. Jay Rock – No Joke (Feat. AB-Soul) (04:20)
5. Jay Rock – Hood Gone Love It (Feat. Kendrick Lemar) (04:05)
6. Jay Rock – Westside (Feat. Chris Brown) (03:38)
7. Jay Rock – Elbows (04:14)
8. Jay Rock – Boomerang (03:25)
9. Jay Rock – All I Know Is (03:41)
10. Jay Rock – Im Thuggin (04:33)
11. Jay Rock – Kill Or Be Killed (Feat. Tech N9ne And Krizz Kaliko) (04:10)
12. Jay Rock – Just Like Me (Feat. J. Black) (03:42)
13. Jay Rock – Say Wassup (Feat. AB-Soul, Kendrick Lemar And Schoolboy Q) (04:23)
14. Jay Rock – They Be On It (05:06)
15. Jay Rock – M.O.N.E.Y. (Feat. J. Black) (04:42)
16. Jay Rock – Finest Hour (Feat. Rick Ross And BJ The Chicago Kid) (04:01)
17. Jay Rock – Lifes A Gamble (03:27)
18. Jay Rock – All My Life (Feat. Lil Wayne And Will.I.Am)

.

All My Life (Feat. Lil Wayne And Will.I.Am)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *