Κριτική Δίσκου: Big Sean – Finally Famous: The Album

Πριν αρχίσω να κάνω το review σκεφτόμουν να προχωρήσω με μία μικρή παρουσίαση για την στήλη του 250χλμ. Ωστόσο, όπως με προειδοποίησαν, το cd έχει ψωμί. Ο Big Sean μου είναι αγαπητός ως rapper χωρίς να τον έχω πολύ ψηλά ή να με τρελαίνει, αλλά μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το «Finally Famous», η πρώτη του επίσημη δουλειά και θα βγει από την GOOD Music.

O τίτλος του CD συνδέεται με μία σειρά από Mixtapes που έχει ο rapper από το Detroit, τα οποία κουβαλάνε και αυτά τον τίτλο «Finally Famous». Το πρώτο επίσημο single ήταν το «My Last» μαζί με τον Chris Brown. Το single για τα δεδομένα και το μέγεθος του ονόματος που έχει ο Sean, τα πήγε αρκετά καλά μπαίνοντας στα charts και συγκεκριμένα στην θέση 43 στα Billboard. Η παραγωγή είναι υπόθεση του NO I.D, o oποίος είναι ο βασικός producers του δίσκου καθώς είναι και executive. Ωραίο κομματάκι, ήρεμο αλλά δυνατό ταυτόχρονα. Ο δίσκος αρχίζει δυναμικά έχοντας πέντε πολύ εντυπωσιακά κομμάτια, μαζί με το «Intro», με αποκορύφωμα το «Wait For Me» μαζί με τον Lupe Fiasco. Τα τέσσερα από τα πέντε είναι και αυτά σε παραγωγή του NO I.D, που πραγματικά δίνει ρέστα καταφέρνοντας να δώσει παραγωγές που πολλοί θα ζήλευαν. O Sean από μεριάς του μας φέρνει στην επιφάνεια το πόσο καλός MC είναι και μαζί με τον Lupe κάνουν ένα αρμονικό track. Μετά περνάμε σε μία πιο κακή φάση με το «Dance» να έχει μία πολύ άσχημη και κουραστική παραγωγή, το «High» μαζί με τον Wiz Khalifa με ψηλό σπαστική σύνθεση και τον Wiz να συνεχίζει το γνωστό μοτίβο του στο rap. Τέλος, υπάρχει και το μετριάκι «Marvin Gaye & Chardonnay» με Kanye West και τον Roscoe Dash.

Προς το κλείσιμο ξανά ερχόμαστε στο καλό μέρος, όπως στην αρχή, με το «Live This Life». Όταν βλέπεις The Dream σε συμμετοχή και Tricky Stewart στην παραγωγή, ξέρεις πλέον ότι το κομμάτι θα είναι κάτι παραπάνω από καλό. Έτσι λοιπόν, το κομμάτι είναι ένα highlight από μόνο του. Το album κλείνει με το πολύ χαλαρό «So Much More». Τραγουδιστό hook με πάρα πολύ καλά raps όπου ο Sean βάζει μέσα όλη του την προσωπικότητα, έχοντας κάποια πολύ ωραία και έξυπνα lines τύπου: «Man, they wanna see me dead, but I gave them dedication».

Η ακρόαση συνεχίζει στην Deluxe Edition, η οποία περιέχει ακόμα τέσσερα κομμάτια. Σίγουρα, αν κάποιος θέλει να αγοράσει το CD καλύτερα να δώσει τα μερικά έξτρα ευρώ για να πάρει την πολυτελής έκδοση. Το «Celebrity” με Dwele και το «100 Keys» μαζί με Rick Ross και Pusha-T ξεχωρίζουν από αυτά τα τέσσερα τραγούδια.

Με λίγα λόγια έχουμε έναν rapper που ποτέ δεν είχε κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά έχει αποδείξει τις ικανότητες του πολλάκις. Και λέω ευτυχώς που βρέθηκε ένας παραγωγός σαν τον NO ID να του φτιάξει έναν άξιο δίσκο,γιατί θα ήταν κρίμα να πάσχει από κακά beats.

Βαθμολογία:

Standart Edition:


Deluxe Edition:


Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «I Do It», «Dont Tell Me», «Wait For Me», «Live This Life»,  «So Much More»,  «Celebrity», «100 Keys»

Tracklist:

1. “Intro”
2. “I Do It”
3. “My Last” f/ Chris Brown
4. “Don’t Tell Me You Love Me”
5. “Wait For Me” f/ Lupe Fiasco
6. “Marvin & Chardonnay” f/ Kanye West & Roscoe Dash
7. “Dance (A$$)”
8. “Get It (DT) f/ Pharrell”
9. “Memories (Part II)” f/ John Legend
10. “High” f/ Wiz Khalifa & Chiddy Bang
11. “Live This Life” f/ The Dream
12. “So Much More”
13. “What Goes Around” (Bonus Track)
14. “Celebrity” f/ Dwele (Bonus Track)
15. “My House” (Bonus Track)
16. “100 Keys” f/ Rick Ross & Pusha T (Bonus Track)

.

My Last (feat. Chris Brown)


Video Provided by DatPiff.com

5 Comments

  1. Man these hoes, take your money
    And I take their virginity

  2. i do it
    4/5 ; βαρύ

  3. It’s not all about lyrics.Εκτός ότι είναι καλός rapper,μαζί με τον No ID,The Dream και Lupe γάμησε.Όλο το cd ήταν σε πολύ καλό επίπεδο.Δεν είναι και ο καλύτερος στιχουργός,αλλά άσχημος δεν είναι,και το αποτέλεσμα ήταν υπερ του δέοντος ικανοποιητικό.Στην Deluxe edition και τα 4 κομμάτια είναι non-skip.Η αρχή με τα 5 bombs στην σειρά,ο μικρός αριθμός κομματιών,η σειρά που τα έβαλε…όλα μαζί είναι αυτά που το κάνουν τόσο καλό δισκάκι.

  4. Το Wait For Me είναι Κ Ο Μ Μ Α Τ Α Ρ Α.

  5. ΦΟΒΕΡΟ κομματι!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *