Κριτική Δίσκου: Pitbull – Planet Pit

Το πώς έφτασε ο «Bojangles» να γίνει ο νούμερο ένα mainstream καλλιτέχνης των ημερών μας, ποτέ δεν το κατάλαβα. Από συμπαθητικά Crunk και Reggaeton δισκάκια, έφτασε αυτή την στιγμή να λογίζεται ως ο τραγουδιστής που θα φέρει σίγουρα την παγκόσμια επιτυχία. Σ’ αυτή την αλλαγή έβαλε και ίδιος το χεράκι του, σε συνεργασία με τον Lil Jon, κυκλοφορώντας τα πρώτα πολύ μεγάλα Electro-Hip-Hop singles το 2009. Από εκείνη την χρονιά ξεκίνησε η γιγάντωση του ονόματος του, η οποία συνεχίζεται χάρη  στην ικανότητα που έχει να αναγνωρίζει το hit από μακριά.

Τρανταχτό παράδειγμα το εξαιρετικό «Give Me Everything», το οποίο δεν ήταν προγραμματισμένο να έχει τον Pitbull στην τελική του έκδοση, αλλά τελικά με συνοπτικές διαδικασίες έγινε κι αυτό ένα «Mr.305-worldhit». Η επιλογή της παραγωγής του Afrojack άφησε πολλές υποσχέσεις για τον νέο του δίσκου, μόνο και μόνο επειδή συνδυάζει πολύ όμορφα Pop-rap, Dance παραγωγή και R&B φωνητικά από τον Ne-Yo. Όσο προχωρούσα όμως στο βάθος του «Planet Pit» καταλάβαινα ότι η συγκεκριμένη δημιουργία αποτελεί την εξαίρεση.

Υπάρχουν πολλά μέτρια κομμάτια, με αποκορύφωμα το εντελώς ασυντόνιστο «Shake Senora» με τους T-Pain και Sean Paul. Βασίζεται σε μία πολύ άκυρη μεταφορά γνωστού sample και επειδή δεν μου έφτανε η αυθεντική έκδοση, πακετάρισαν και ένα remix στην deluxe edition για να το εμπεδώσω ακόμα καλύτερα. Η αστάθεια που υπάρχει στις παραγωγές με προβλημάτισε από την αρχή του δίσκου, μιας και η εναλλαγή καλού και αδιάφορου τραγουδιού πάει σύννεφο. Εκεί που μου άνοιγε την όρεξη με το κολλητικό (αλλά και παλιό με τα τωρινά δεδομένα) «Hey Baby (Drop It To The Floor)», ακολουθεί το τραγικό «Pause». Εκεί που πήγε να ανέβει το κέφι με το «International Love» μαζί με τον Chris Brown, εμφανίζεται το απρόσωπο «Castle Made Of Sand» με την Kelly Rowland.

Δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχεται αυτό το μπέρδεμα, όταν αναφέρονται στα credits μεγάλα ονόματα ως παραγωγοί: Jim Jonsin, Dr Luke, RedOne, LMFAO, DJ Snake, Clinton Sparks, Dj Frank E κ.α. Μόνο ο Afrojack διασώθηκε κατά κάποιον τρόπο, αφού μπόρεσε και παρουσίασε στο «Something For The DJ’» και δεύτερο ικανοποιητικό beat μαζί με τον David Guetta. Αν και αυτό το κομμάτι βρέθηκε στο τσακ να “καταστραφεί” με την clubbing έκδοση του «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ» στο αστείο αυτό ρεφρέν. Όταν μάλιστα έχω στα χέρια μου έναν δίσκο που έχει ως μοναδικό στόχο την παροχή πολλών εύκολων επιτυχιών, περιμένω κάτι παραπάνω από  δύο μουσικές βόμβες, τρεις συμπαθητικές κυκλοφορίες και μετά να υπάρχει ένα χάος.

Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω για το «Planet Pit». Τα πράγματα είναι απλά: ο Pitbull έτρεξε τις διαδικασίες για να βγάλει το νέο του album με το που έπιασε και δεύτερο single στα charts μετά το «Hey Baby (Drop It To The Floor)» και τα έκανε λίγο θάλασσα. Από έναν καλλιτέχνη που λογίζεται πλέον ως καθαρός pop-rapper περίμενα κάτι πιο διασκεδαστικό και σίγουρα δεν καταφέρνει να σταθεί έστω στα επίπεδα του «Rebelution». Η κατάσταση καλυτερεύει λίγο με την deluxe έκδοση του δίσκου, η οποία έρχεται με πέντε extra τραγούδια και σίγουρα μοιάζει πιο γεμάτη. Κάποιες από τις αναμενόμενες συνεργασίες του βγήκαν (Akon), κάποιες απογοήτευσαν (Enrique Iglesias) και μερικές πέρασαν εντελώς αδιάφορες (Marc Anthony). Παρ’ όλα αυτά, ο Pitbull θα έχει τις πωλήσεις στο τσεπάκι του, αλλά στο επόμενο album του θα πρέπει να βγάλει περισσότερους άσσους από τα μανίκια του αν θέλει να κρατήσει το ενδιαφέρον πέρα από τα ringtone sales.

Βαθμολογία:

Standart Edition:


Deluxe Edition:

 

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Give Me Everything», «Hey Baby (Drop It To The Floor)», «International Love», «Something For The DJ’», «Mr. Right Now»

Tracklist:

1. Mr. Worldwide (Intro) (feat. Vein)
2. Give Me Everything (feat. NeYo, Afrojack & Nayer)
3. Rain Over Me (feat. Marc Anthony)
4. Hey Baby (Drop It To The Floor) (feat. T-Pain)
5. Pause
6. Come N Go (feat. Enrique Iglesias)
7. Shake Senora (feat. T-Pain & Sean Paul)
8. International Love (feat. Chris Brown)
9. Castle Made Of Sand (feat. Kelly Rowland & Jamie Drastik)
10. Took My Love (feat. Red Foo, Vein & David Rush)
11. Something For The DJs

Deluxe Edition:
13.”Mr. Right Now” (featuring Akon)
14.”Shake Señora (Remix)” (featuring T-Pain, Sean Paul and Ludacris)
15.”Oye Baby” (featuring Nicola Fasano)
16.”My Kinda Girl” (featuring Nelly)
17. “Alright” (featuring Machel Montano)

.

Hey Baby (Drop It To The Floor) (feat. T-Pain)

.

Give Me Everything – (Ne-Yo, Afrojack & Nayer)

One Comment

  1. Κλαίω με την βαθμολογία. 😆 :rofl:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *