Κριτική Δίσκου: Benny Benassi – Electroman

O Benny Benassi δεν ήταν ποτέ ο άνθρωπος των albums. Αυτό ίσως εξηγεί και την περίεργη επιλογή «τίτλου» και εξωφύλλου για την καινούργια του κυκλοφορία. Έβγαζε τα μεγάλα singles, τα οποία ήταν κολλητικά και ποιοτικά συγχρόνως, αλλά όταν έφτανε η στιγμή του δίσκου κάπου εκεί το έχανε το πλάνο που είχε στο μυαλό του. Ο καινούργιος του δίσκος βγήκε στις 7 Ιουνίου επίσημα και το Beat-Town το τσεκάρει από κοντά για να δει κατά πόσο τα κατάφερε καλύτερα (η χειρότερα) από τις μέχρι τώρα ολοκληρωμένες κυκλοφορίες του.

Η αρχή γίνετε με το «Good Girl», ένα σχετικά μέτριο intro track, το οποίο όμως τουλάχιστον καταφέρνει να μεταδώσει το electro feeling που ετοιμάζεται στην συνέχεια της tracklist. To πρώτο highlight έρχεται με το γνωστό hit «Spaceship», με συμμετοχές των Kelis, Jean Baptiste και Apl de App. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να ενθουσιάσει τον μέσω House ακροατή, αφού το συγκεκριμένο κομμάτι ακούγεται ήδη από το 2010 και όσο να’ ναι έχει περάσει η μπογιά του. Αμέσως μετά, ο Benassi γλυκαίνει το χάπι με την ένταξη του τελευταίου του single με την εξαιρετική συνεργασία μαζί με Chris Brown. Ένα θετικό τραγούδι, με όμορφη παραγωγή και σε γενικές γραμμές αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για την «urban-dance music».

Tα βασικά singles του «Electroman» είναι και τα καλύτερα tunes του δίσκου, ή αν θέλετε καλύτερα, αυτά που ξεχωρίζουν αμέσως και πολύ γρήγορα. Ο λόγος βρίσκεται στην λιγότερα ενθουσιώδη electro-house πλευρά του album. Το μόνο πραγματικά φοβερό track είναι το remix του Skrillex για το πολυακουσμένο «Cinema». Από την μία είναι ενδιαφέρον και συγχρόνως διασκεδαστικό να ακούς την light πλευρά και συγχρόνως τις πιο βαριές ρίζες του Benny Benassi σ’ έναν μόνο δίσκο. Είναι όμως και λίγο κουραστικό το πέρα δώθε, ειδικά όταν διαχωρίζονται σχετικά εύκολα οι μέτριες από τις πιο σοβαρές παραγωγές. Λείπει κατά κάποιον τρόπο η προσωπικότητα από αυτό το CD, παρ’ όλο που έχει πάνω από πέντε-έξι beats τα οποία θα τα κρατήσει ο μέσος House ακροατής για αρκετό καιρό στο MP3-Player του.

Το «Electroman» δεν κρύβει πολλά μυστικά και έχει ελάχιστες εκπλήξεις. Είναι ένα καλό album, από έναν καλλιτέχνη που γενικότερα δεν φημίζεται για τις ολοκληρωμένες του δισκογραφικές κινήσεις, αλλά περισσότερο για τα μεγάλα hits και τα θρυλικά remixes του. Οι φωνές των τραγουδιστών που συμμετέχουν στο φωνητικό κομμάτι αυτής της δουλειάς καταφέρνουν να αποδώσουν αυτά που έπρεπε, με μερικές εξαιρέσεις βέβαια. Ακόμα δεν μπορώ για παράδειγμα να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο κατέληξαν οι Ying Yang Twins σ’ αυτό το project και πόσο μάλλον να κατέχουν και την θέση του… επίλογου αυτού του ηχητικού ταξιδιού! Με σχεδόν δέκα χρόνια στο game, ο Ιταλός Dj αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να παρουσιάσει σοβαρά singles με ανθρώπους από τηνR&B σκηνή (T-Pain, Chris Brown) και συγχρόνως να δώσει ήχους που «ζυγίζουν» αρκετά παραπάνω κιλά («House Music», «Automatic B»). Το μόνο που δεν μπορεί να διορθώσει με τίποτα, είναι την τελική παρουσίαση των ηχογραφήσεων που τελειώνει κάθε δύο-τρία χρόνια, μέσα σ’ ένα ολοκληρωμένο πακέτο χωρίς την ύπαρξη των fillers.

Βαθμολογία:


Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Spaceship», «Beautiful People», «Cinema», «Close To Me», «Cinema (Skrillex Remix)»

Tracklist:

1. Good Girl
2. Rather Be Feat. Shanell
3. Spaceship Feat. Kelis, Apl de App & Jean Baptiste
4. Beautiful People Feat. Chris Brown
5. My House Feat. Jean-Baptiste
6. House Music
7. Cinema Feat. Gary Go
8. Electroman Feat. T-Pain
9. Automatic B
10. Control Feat. Gary Go
11. Leave this Club Alone Feat. Dhany
12. Close To Me Feat. Gary Go
13. Cinema Feat. Gary Go (Skrillex Remix)
14. All The Way (Live) Feat. Ying Yang Twins

.

Spaceship Feat. Kelis, Apl de App & Jean Baptiste

.

Beautiful People (feat. Chris Brown)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *