Κριτική Δίσκου: Travis Barker – Give The Drummer Some

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας παραγωγός αποφασίζει να βγάλει έναν δίσκο με καλεσμένους. Αυτή την φορά είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Ο Travis Barker τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετά αγαπητός στο hip hop κοινό αλλά και πολλοί rappers έχουν δουλέψει μαζί του. Στο «Give the Drummer Some» o drummer των Blink 182 μαζεύει μία Elite από rapper και producer για να τον βοηθήσουν στην κυκλοφορία του δίσκου. .

.

Ο δίσκος αρχίζει με το πρώτο single «Can a Drummer Get Some?» μαζί με τους Game, Swizz Beatz, Lil Wayne και Rick Ross. Η παραγωγή είναι δική του με την βοήθεια του Swizz Beatz. Ωραίο κομματάκι που θα μπορούσε να πάρει Airpaly, με τους συμμετέχοντες να μην είναι κάτι το τρομερό αλλά και να μην είναι και κακοί. Οι παραγωγές γενικά ήταν επιμέλεια του ίδιου του Barker, έχοντας την βοήθεια από Neptunes, Swizz Beatz, RZA και Dj Khalil. To γεγονός ότι είναι 2011 και έχει RZA, Neptunes και Swizzy, υπό άλλες συνθήκες δεν θα το χαρακτήριζα θετικό, αλλά στο CD o Travis δεν τους αφήνει να ξεφύγουν και βγάζουν αυτό που θέλει. Το ζουμί όλης της υπόθεσης είναι τα άπειρα feat που υπάρχουν. Πολλοί διαφορετικοί καλλιτέχνες ενώνονται για λογαριασμό του drummer. Αν και στο σχολείο μου λέγανε: «Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι». Δεν είναι λίγες φορές που ένας παραγωγός μαζεύει rappers οι οποίοι συναγωνίζονται για το ποιος θα έχει το χειρότερο couple. Αυτή την φορά για καλή μας τύχη δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Για παράδειγμα: ο Tech Nine με τον Bun B, o Pharrell με τον Lupe Fiasco, ο Ludacris με τον Snoop Dogg, τον E-40 και την γνωστή τραγουδίστρια Dev. Έχουμε όμως και καλλιτέχνες που ταιριάζουν μεταξύ τους. Όπως ο Busta Rhymes με τον Twista και τον Yellawolf που απλά έτυχε να βρίσκετε και ο Lil Jon για να δώσει την δικιά του πινελιά. To «Let’s Go» είναι από τα πιο «διασκεδαστικά» κομμάτια με τον Busta να επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ο Twista κλασσικός και πιστός στο style του και ο Yella μας δείχνει ότι το flow είναι το δυνατό του σημείο. Ο δίσκος είναι πολύ ενδιαφέρον όπως κυλάει και εξελίσσεται. Υπάρχει μία ωραία χημεία μεταξύ των κομματιών. Έχουν διαφορές αλλά το στοιχείο του Barker είναι εμφανές και κοινό σε όλα τα κομμάτια. Για παράδειγμα, ακούω το «Cool Head» με Kid Cudi που είναι αρκετά χαλαρό χωρίς πολλές εντάσεις.  Μετά ακούς το «Raw Shit» που έχεις τον Tech N9ne να κάνει αυτό που ξέρει, να αλλάζει το ένα flow μετά το άλλο και τον Bun B που τον τελευταίο χρόνο έχει δείξει γιατί πολλοί τον θεωρούν θρύλο. Το ίδιο γίνεται και με το «Let’s Go» που ανέφερα πιο πριν. Στο αμέσως επόμενο κομμάτι βρίσκεται το «Saturday Night». Δηλαδή, από την μια έχεις το Banger και από την άλλη έχεις το πιο τραγουδιστό κομμάτι του δίσκου.

Συνοψίζοντας, ο δίσκος είναι πολύ καλός, έχοντας εναλλαγές το οποίο σημαίνει ότι δεν καταντάει βαρετό, έχει λίγα κομμάτια, δηλαδή δεν κουράζει. Τα beats ήταν σε καλό επίπεδο, και οι rappers απολαυστικοί, με άλλους να δίνουν style, άλλους στίχους, άλλους ερμηνεία και άλλους απλά hype. Αλλά όλοι ήταν πολύ καλοί σε αυτό που έπρεπε να κάνουν.

 

Deluxe Edition:

Όπως κάθε CD έτσι και αυτό έχει και την Deluxe Edition. O Barker φαίνεται ότι θέλει να δώσει ένα κίνητρο παραπάνω για να δώσεις τα «extra dollars» για την απόκτηση του. Στην πολυτελής έκδοση του δίσκου έχει ακόμα 4 κομμάτια τα οποία είναι γεμάτα με συμμετοχές, ακολουθώντας έτσι το μοτίβο του δίσκου. Από την Deluxe έκδοση ξεχωρίζει το «City of Dreams» με τους Clipse, ενώ στο hook ο Kobe τα πάει και πάλι περίφημα. Όπου βλέπεις Κobe, η παραγωγή δεν μπορεί να είναι άλλου από του Dj Khalil. Αν κάποιος σκοπεύει να αγοράσει τον δίσκο, προτείνω να πάρει την Deluxe. Αξίζει τα επιπλέον λεφτά, ειδικά τώρα που έχει πέσει το δολάριο.

Βαθμολογία:

Deluxe Edition

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Knockin», «Let’s Go», «Raw Shit», «Just Chill»

Tracklist:
01. Can A Drummer Get Some (Feat. Lil Wayne, Rick Ross, Swizz Beatz, Game)
02. If You Want To (Feat. Pharrell, Lupe Fiasco)
03. Carry It (Feat. RZA, Raekwon, Tom Morello)
04. Knockin’ (Feat. Snoop Dogg, Ludacris, E-40, Dev)
05. Jump Down (Feat. The Cool Kids)
06. Devil’s Got A Hold (Feat. Slaughterhouse)
07. Let’s Go (Feat. Yelawolf, Twista, Busta Rhymes, Lil Jon)
08. Saturday Night (Feat. Transplants, Slash)
09. Cool Head (Feat. Kid Cudi)
10. Raw sh*t (Feat. Tech N9Ne, Bun B)
11. Just Chill (Feat. Beanie Sigel, Bun B, Kobe)
12. Beat Goes On / I Play The Drums (Feat.Cypress Hill)

Deluxe Edition
13. On My Own (Feat. Corey Taylor)
14. Don’t F*ck With Me (Feat. Paul Wall, Jay Rock & Kurrupt)
15. City of Dreams (Feat. The Clipse & Kobe)
16. Misfits (Feat. Steve Aoki)

.

Carry It (Feat. RZA, Raekwon, Tom Morello)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *