Κριτική Δίσκου: WC – Revenge Of The Barracuda

Όταν όλοι παραπονιούνται για το ότι η δύση δεν βγάζει το υλικό που θα έπρεπε και περιμένουν την κυκλοφορία του Detox,ο αγαπητός WC επιτέλους κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο «Revenge Of The Barracuda». Ο δίσκος δεν βγήκε από την Lench Mob, αλλά από την Big Swang (εταιρία του WC) μαζί με την E1.

Όπως έχω ξανά πει, και είναι πολύ σημαντικό, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Έτσι και ο WC βάζει το ομώνυμο κομμάτι για να ξεκινήσει το CD. To κομμάτι είναι καθαρή WC ντόπα που ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου όταν το ακούω. Πολύ ορεξάτος ο WC σε παραγωγή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ράππερ. Μιλώντας για beats, ο Καλιφορνέζος rapper έκανε πολύ καλή επιλογή στις παραγωγές. Οι κύριοι παραγωγοί του δίσκου είναι ο Crazy Toones και οι Hallway Productionz. Και οι δύο έχουν ξανά δουλέψει μαζί του οπότε ξέρουν τι θέλει, και αυτό του δώσανε. Τα beats και ο μικρός αριθμός κομματιών είναι τα δυνατά σημεία του δίσκου.

 

Έχει δώσει αρκετά βάση στην δομή του δίσκου. Έχει τα σόλο του κομμάτια και κάθε τόσο για να το εμπλουτίσει. Οι συμμετοχές είναι πάνω κάτω αυτές που περίμεναν οι περισσότεροι, όπως ο Ice Cube, Young Mayley, Daz Dillinger, Kurupt, Bad Lucc, Supafly, Juvenile και το δίδυμο από την Νέα Υόρκη, All City. Τα feats τα πήγαν πολύ καλά, ο καθένας σε αυτό που έπρεπε να κάνει. Στο «You know Me» συμμετέχουν ο Ice Cube και Maylay, σε ένα κομμάτι που φέρνει αρκετά στο «I Am the West» του Cube, με την καλή έννοια. Ένα κομμάτι που θα μπορούσε να έχει κάποιο airplay. Από την άλλη, στο «Stickin’ to the Script» βγάζουν ένα αρκετά πιο west υφάκι, που με ίσως λίγο καλύτερο beat από Crazy Toones θα μπορούσε να γίνει μία καθαρή west coast ντόπα που θα έπαιζε για καιρό στα MP3 μας. Ο Kokane για ακόμα μια φορά ήταν άψογος στην δουλειά του και το «What’s Good» είναι από τα κομμάτια που ξεχώρισαν. Γενικά, τα περισσότερα κομμάτια ήταν πολύ καλά αλλά ήταν εμφανές ότι λείπει ένα «West Coast Voodoo».

Καλός και άγιος ο WC, δεν μπορώ να πω, αλλά στο στιχουργικό μέρος δεν πρόσφερε κάτι το συγκλονιστικό. Έμεινε στο κλασσικό West Coast στυλάκι που μας έχει συνηθίσει. Εκτός αυτού, αν και με καλά beats πλην ένα-δύο fillers, μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μία ποικιλία. Αυτό δεν αλλάζει βέβαια το γεγονός ότι οι παραγωγές είναι καλές.

Συνοψίζοντας το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Καλά beats, καλή δομή στην tracklist, αρκετά καλές συμμετοχές, μικρός αριθμός κομματιών, με έναν ορεξάτο WC που φαίνεται σε κομμάτια τύπου «Dub C», και που απλά «μπάζει» κάπως στο θέμα στίχων. Όπως πολύ σωστά λένε «έκαστος στο είδος του».

Βαθμολογία:

Κομμάτια Που Ξεχώρισαν: «Revenge Of The Barracuda», «You Know Me», «What’s Good», «Hustla», «Dub C»

Tracklist:

01. Revenge Of The Barracuda
02. You Know Me Ft. Ice Cube
03. Reality Show
04. What’s Good Ft. Kokane
05. Walking In My Taylors
06. That’s What I’m Talking About
07. Sticking To The Script Ft. Daz, Kurupt, Bad Lucc And Soopafly
08. 100% Legit
09. D Boy
10. Hustla Ft. Juvenile
11. The Spot Ft. Maylay
12. Dub C

.

You Know Me (feat. Ice Cube & Maylay)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *